Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowa w miescie prawdziwa

nie mozna farbowac wlosow gdy ma sie okres- prawda czy fałsz?

Polecane posty

Gość Nowa w miescie prawdziwa

Gość mozna
ale kolor może wyjść ciut inny albo słabiej złapie. sa kobitki które farbuja i nic sie nie dzieje.

Gość hfrtised
To zależy... Dobra fryzjerka nie zaryzykuje:-)

Gość mnie paemka wyszly za slabe
:-o

Gość taaaaaaaaaaa
prosze ,sa jeszcze które wierzą w stare zabobony.

Gość sam jestes zabobon...
to nie sa wcale zabobony! tak poprostu reaguje organizm!

Gość beeznadziejny.
to nie zabobony---to hormony...biologia i fizjologia się kłania

Gość skwareczka
zafabowałam raz włosy podczas okresu, farba trzymala sie pare dni :/ teraz robie to tylko i wyłąćżnie przed lub po okresie

Gość skwareczka
*wyłącznie :P

Gość skwareczka
a jednej pani jak farbowała włosy a była w ciazy to wyszły zielone,:-P

Gość taaaaaaaaaaaaaaa
podczas okresu ie wolno tez robic przetworów i piec ciasta i chodzic do dentysty.Czemu piszecie tylko o farbowaniu????/ I co na pozostałe rzeczy tez ma wpływ fizjologia,hormony???Tylko jakis smarkaty niuk mógł tak apisac.

Gość ło matko...---
Pierwsze słyszę Czego to ludzie nie wymyślą? Nie można też piec ciast i kisić ogórków, a kobieta w ciąży nie powinna przechodzić nad śpiącym kotem, bo dziecko urodzi się włochate :-P U mnie zawsze włosy farbowały się normalnie, bez względu na dzień cyklu. Jeśli użyta zostanie dobra, profesjonalna farba, a farbowanie wykona dobra fryzjerka, to efekt będzie taki, jak trzeba, a "złej tanecznicy, przeszkadza nawet rąbek u spódnicy".

Gość taaaaaaaaaaaaa
nieuk ,miało byc.

Gość ZE TAK POWIEM BZDUUURY
Taa ,a te co pisza o hormonach to niemaja o tym blADEGO POJECIA.tO CO PISZECIE to bzdury(lub pisze 1 panienka pod róznymi ickami, której raz cos niewyszło i zgania to na okres )-ZACOFANIE I CIEMNOGRóD. jeśli chodzi o cykl hormonalny kobiety, to tak się składa, że największe wahanie poziomu hormonów występuje nie w czasie menstruacji, a w czasie jajeczkowania, a jak dotąd nie widzę, żeby ktoś narzekał na farbowanie w połowie cyklu. A wyraźna różnica poziomów progesteronu i estrogenu występuje w ogóle między drugą, a pierwszą fazą cyklu (nie tylko samym jej początkiem, ale też w pozostałe ok. 10 dni), a nie widzę, żeby ktoś narzekał na farbowanie w całej fazie przedowulacyjnej. A gdyby nawet "na upartego" przyjąć, że faktycznie niski poziom estradiolu i progesteronu ma tak tragiczny wpływ na farbowanie włosów, to powinnyśmy już dawno utonąć w zalewie rozpaczliwych postów pań po menopauzie ufarbowanych w ciapki, niedofarbowanych lub ze spływającym natychmiast kolorem, a tymczasem ja nic takiego nie zaobserwowałam ani na Wizażu, ani u mojej mamy, ciotki, babci i znajomych "klimakteryjek". Statystycznie poziom ich zadowolenia lub niezadowolenia z kolejnych farbowań jest taki sam, jak u moich znajomych z jeszcze "normalnym cyklem hormonalnym".

Gość bzdury jakieś
farbowałam nie raz i w trakcie i przed i po i nigdy nie było z tym żadnego problemu.

Gość A JA .....
Ci co mysla,ze takie sytuacje im sie zdarzaja za kazdym razem nasluchaly sie i naczytaly wypowiedzi innych i teraz ich umysl przetwarza to jako placebo. Wmawiasz komus i tenmysli wlasnie w ten sposob.tak ze nadal sobie wmawiajcie ze podczas okresu nic nie wolno robic i najlepiej wtedy zamknijcie sie na cztery spusty w ciemnej komórce.

to sa bzdury jakies! Tak samo jak nie mozna iby farbowac włosów jak sie jest w ciazy.Ja jestem i w 6 miesiacu zrobiłam sobie balejaz(u fryzjerki).I wyszło swietnie, zarówno fryzurka (sciecie ) jak i farbowanie.

Gość bueheheheheheh
te dziewuchy sie nudza ze zakładaja tak głupie i zacofane tematy.Chyba jakas wiochmenka trzymana w piwnicy.

Gość farbnieta
tak , tak to zalezy od tego co se wmówisz gdy ci niewyjdzie,(taka teoria)

Gość do any 28
Ale w przypadku ciąży i wizyty w zakładzie fryzjerskim jest nieco inaczej,chodzi o te smrodki chemiczne,których się można nawdychać.Dziecku to pewnie nie zaszkodzi ale zwymiotować na fotelu to bym nie chciała ;)

jakos nie czułam za bardzo tych smrodków i wszystko było w porzadku.(A w pasemkach była tez farba do rozjasniania).Dla mnie to sa poprostu bzdury, bo jesli chodzi o zapachy to nietrzeba byc w ciazy aby niewytrzymac zapachu rozjasniacza czy u fryzjera czy w domu,wystarczu miec wyczulony wech i słaby zoładek..Wiec gdzie tu zwiazek z farbowaniem a ciażą? Moim zdaniem to sa takie podwórkowe poglady, powtarzane od dawna, a ze niektóre w to wierza to juz inna sprawa.

ale co tu duzo gadac jak se wierza to niech niefarbuja w czasie okresu czy ciazy i problem z głowy;-)

A co to ma do rzeczy? Włos to już martwa tkanka, hormony nie mają wpływu czy włos załapie kolor czy nie. Przecież wlosy są na zewnątrz tak jakby poza organizmem, co innego cebulka która jest w skórze. To chyba mit :o

Gość agcata
curva, glupia jestes! skoro twoim zdaniem wlosy to martwa tkanka( :O ) i nie sa powiazane z organizmem to dlaczego gdy mamy anemie albo gdy nie odzywiamy sie dobrze to nasze wlosy to odczuwaja tzn wypadaja, sa matowe i sie lamia??? pomysl zanim drugi raz bedziesz chciala cos napisac

Gość
to prawda że włosy są martwe, nie maja ukrwienia ani unerwienia. Cebulka jest żywa, a z niej włosy wyrastają, więc dlatego przy chorobie sie to na nich odbija. Jak włosy są słabe to nic nie da że się stan organizmu poprawi dla tych wlosów co juz urosły tylko dla nowych i rosnących od cebulek. Te co już są to jedynie balsamami nakładanymi z zewnątrz można poprawić.

Gość bes sęsu
gdyby włosy były żywe :) wyłabyś przy każdym obcinaniu :):) włosy, paznokcie i wierzchnia warstwa naskórka są martwe

Gość do nawiedzonych matołów
agcata, teoria,hfrtised,sam jestes zabobon, beznadziejny i inne gówniarstwo co nie ma co robic i sieje zamet i pisze bzdury!.DO SZKOłY PODUCZYC SIE A PóZNIEJ WYMADRZAC NA FORUM!w wakacje tez mozna zasiegnac wiedzy,zanim bzdure sie jakas napisze wystarczy wpisac odpowiednie hasło w google i PRZECZYTAC (jesli czytanie nie sprawi wam trudnosci)

Gość jak widze opinie takie
ze nie farbuj włosów podczas okresu czy ciazy, nie piecz ciasta podczas okresu i włosy sa zywe itp itd to od razu widze moherowe berety wypowiadajace takie opinie.