Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mazujoshi

Wczesniejsze emerutyry sa tylko dla pasozytow spolecznych

Polecane posty

Gość Mazujoshi

Gość Angelinaaaaaaaaaaaaaa
bzduraaaaaaaaaaa

Gość Mazujoshi
a dla kogo?

Gość Friderik
Masz racje - wszyscy gornicy, nauczyciele zyja tylko na koszt panstwa

Gość goni.a
Dzięki takiej "wcześniejszej" emerytce mam pracę. Ona odeszła, ja zaczęłam pracować. To chyba lepsze niż to, by ona pracowała nadal a ja miałabym siedzieć na zasiłku?

Gość Friderik
Gornik zawsze pozostanie pasozytem - po co utrzymywac pasozytow, ktorzy nie umieja sie nawet podpisac?

Gość BeznadziejnaOsobaZPasja
goni.a chętnie zwolnię miejscę już dziś dla twojego męża. Mam 27 lat, chętnie bym poleżał. Pomijam kwestię ze zarabiasz o 1/2 mniej jak powinnaś bo połowa tqwojej pensji idzie na kogoś...

FRIDERIK ale z Ciebie ograniczony głąb :O należy sie im wcześniejsza emerytura i to nawet bardzo, nigdy nie chciałabym żeby mój mąż był górnikiem codziennie bałabym sie czy wróci do domu, czy nie zgine w koplani więc nie pindol bzdur, pewnie jestes śmierdzacym leniem który siedzi w domu i bąki zbija 😠

ch*j im sie należy, normalny człowiek tyra do 60-65 lat, zmienia branże jak nie daje rady. Nie każdy ma tak dobrze jak górnik. A kierowca zawodowy to co ? Jeżdżą do starości, kilka tygodni poza domem, i co nie strach ?

trzeba było zostać górnikiem a nie teraz płakać z zazdrości :P

fakt, szkoda że nei mam mentalności złodzieja. Ja od nikogo nic nie chcę, zawsze jakiś pasożyt jednak się przypie****. Taka dola pasożytów.

Gość iii111
jak nauczyciele maja wczesniejsza emeryture???? 55 lat dla kobiety to wczesnie? a strazacy i wojksowi 35 lat a ja mam 36 i ile jeszcze musze pracowac? wlasnie kolega przechodzi w wieku 35 lat na emeryture-wojsko i kupuje mieszkaqnie w miescie obok i bedzie dalej pracowal-tez bym tak chciala to sa pasozyty

Gość studentkaDrugiegoroku
moj tata był górnikiem... nie jest człowiekeim ograniczonym, ale wręcz bardzo inteligentnym... ma wiele zainteresowań, jest oczytany i caly czas pogłębia swoją wiedze na własn ręke (mało kto jest tak ambitny jak on) a na studia po liceum ogólnokształcącym nie poszedł bo pochodził z biednej rodziny gdzie nauka nie była w cenie tylko praca... dziadek pracował na kopalni to i synowie poszli tam pracowac... moj tata odszeł na wcześniejszą emeryturę bo lekarz powiedział mu ze w wieku 45 lat ma stawy 80-letniego starca.... tam sie pracuje FIZYCZNIE na kolanach, bardzo ciężko.... nie mowcie mi więc że moj ojciec jest pasożytem.... A JEŚLI KTOŚ ZAZDROŚCI: PROSZĘ BARDZO TRZEBA BYŁO IŚĆ NA KOPALNIE DROGA WOLNA!!!!!!!!!!!!!

ale ja nie zazdroszcze, poprostu chcę żeby szedł na emeryturę tylko ZA SWOJE wypracowane a nie za moje.

Gość Sylwia 21
45 lat ?? Normalni ludzie ida na emeruture w wieku 65. 20 lat doic panstwo?? Chore. Powinien szukac pracy gdzie indziej

Gość bo to co was podnieca
a na budowie moj ojciec musi pracowac do 65 roku zycia!!! zapraszam na budowe w wakacje gdy 36 stopni na dworze, albo zima gdy minus 27 .......I co pracownik fizyczny co ma najgorsze warunki pracy ma tyrac do smierci ?

widzisz, "normalny" człowiek idzie cieciować, i robi to do 65 roku zycia, czyli wtedy kiedy twój tata poświęca się hobby, czyta ksiazki i inne pierdoły...

Gość Sylwia 21
Jesli ktos pracuje 25 lat, powinien placic zus x 2

Gość Doić państwo...
??? Chyba nie wiesz o czym piszesz? Ja przepracowałam 35 lat i przez te wszystkie lata płaciłam składkę do ZUS-u to myślisz,że państwo mi coś daje?

a ja nie powiedziałam że moj tata nie pracuje... odkąd jest na emeryturze to podejmuje sie rożnych prac... od zwykłeg okopania rowów w lesie, przez pracę jako administrator sieci, aż po pracę w sklepie jako tzw złota rączka a ponadto ma jeszcze wlasną firmę....

trzeba było kilof kupić i wmawiać reszcie jaka to twoja praca ciężka i niezbędna...

Ale z emeryturki nie zrezygnował ?

Gość Doić państwo...
Czy chociaż orientujesz się ile wynosi miesięczna składka emerytalna?

Gość Sylwia 21
A przed chwila pisalas, ze on jest taki chory, a tu rowy kopie. Podobno kopanie rowow jest dobre na stawy

czyja ?

9,76 % x 2

przecież nie kopie ich już.... pracował tak przez jakiś czas bo nie chciał bezczynnie siedzieć w domu a innej pracy nei było... teraz pracuje gdzie indziej....

Gość zezowatte szczęśście
Pewnie, inteligencie. Niech pracują do oporu, aż się wykończą. I jeszcze niech blokują etaty dla młodych, którzy będą siedzieć w domu bez pracy. Poraził mnie ogrom twojej inteligencji.

jak pracuje ? przecież taki schorowany ? mało mu emerytury ? Musi truteń jeszcze innym robote zabierać ?

Gość Najlepiej gdyby
starzy pracowali do 65 a młodzi byli bezrobotni i siedzieli przed komputerem i wypisywali bzdury.Autor topiku pewnie jest na utrzymaniu mamusi i tatusia dlatego chce,żeby jak nadłużej pracowali.