Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krasnalka Hałabała

kiedy deserek, zupka i obiadek w słoiczkach?

Polecane posty

Gość Krasnalka Hałabała

Tak bardzo mnie ten temat interesuje i chciałaby od matek dowiedziec sie jak to naprawde jest.Rozumiem ze przez 5 miesięcy napewno mleczko z piersi bądz z butlli.No a potem mozna papki wprowadzac czyli deserki czy zupki? Jak to jest u was powiedzcie. Bo jak jest pora obiadowa to powinno się dac dziecku chyba zupki troszke ze słoiczka.W miedzyczasie mleko z piersi jakas herbatka rumiankowa czy koperkowa tak? No a co z deserkiem.tez mozna dac ale juz tak bardziej po południu po spacerze? Bo zupka to chyba tez po spacerze południowym a przed spaerkiem mleczko?Czy nie maznaczenia jak sie pomyli i da sie zupke przed spacerem a mleczko po? no i kolej na obiadki w słoiczku.pewnie daje sie je dopiero gdzies od 7 miesiąca. Czy one dawac razem z zupką czy zamiast juz zaupki? a moze zupka przed spacerem, obiadek po spacerze a deserek w słoiku popołudniu?oczywiscie mleczko z piersi tez ale juz nie tak często. jak uwas jest

Gość Krasnalka Hałabała
up

Ale namieszłaś pytania :D Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale odpowiadam :D Pierwsze co dąłam synkowi to było pare łyżeczek a raczej kropelek soczku jabłkowego (najlepiej zacząc od soczku lub deserku) jak miał prawie 5 m(był karmiony butlą) każdego dnia było soku wiecej ,zawsze dawałam o tej samej porze -w południe.I dobrze obserwowałam dziecko czy nie ma uczulenia,biegunki czy brzuszek nie boli.Potem po tygodniu wprowadziłam deserki.Dopiero po 3 tygodniach takiego podawnia stałego pośiłku podałam zupke. Z pośilkami to u mnie było tak: samego rana mleczko przed południem zupka po obiedzie deserek wieczorem kolacja w międzyczasie soczek lub herbatka

Gość zupka kupka deserek i
CALKIEM ZDZIECINNIALYSCIE CZY CO?