Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfeta88

KPA P

Polecane posty

Chondro niestety bierze się często od przeciążeń... Sandra, a gdzie cię boli w tej drugiej i kiedy? Kacha, a co w końcu z tym ciastem???:D Jak twój bark?

a ja bym powiedziała, że pierwotną przyczyną jest zła biomechanika kończyn (szpotawość, koślawość, dysproporcje mięśniowe, płaskostopie itp.), a to powoduje zmiany o charakterze przeciążeniowo-zapalnym :) a niewłaściwe przenoszenie obciążeń w konsekwencji prowadzi do przedwczesnego zużycia chrząstki stawowej.

ciasto odstawilam po kilku dniach bo strasznie smierdzialo i wydawalo mi sie ze jak mam je na nodze to jeszcze bardziej mnie bolalo...:) A z wrazenia zapomnialam powiedziec o barku mojemu ortopedzie :) ale takto ciagle na w-fie boli i jak podnosze obie rece do gory to ta jedna reka jest krotsza bo bark nie moge wyzej podniesc...

Megusia, w sumie to miałam na myśli:D:D:D Ale obciążenia sportowe też niestety mają na to wpływ. A jak tam twoje stawy na Wielkanoc?:D

Oj Kacha, jak możesz zapominać o tak istotnej sprawie???:D

stawy jak zwykle, teraz mam tetrade hehe kolano-biodro-łokieć -bark :P wymiękłam wczoraj już przy połowie okna, niestety ta prawa ręka jest strasznie słaba i nie funkcjonuje dobrze już na poziomie barku :/

Nie wiem :P ale narazie wole leczyc kolana :) jak bym mu powiedziala o barku to jeszcze chcialby mnie przy okazji wyslac na artroskopie barku :P a z reszta jak mu kiedys powiedzialam ze mnie nadgarstek boli to on nic nie powiedzial (hmm... chociaz on nigdy nic nie mowi :) ) A w dodatku bark mi tak nie przeszkadza bo i tak siatki i gimnastyki juz nie mam na w-fie teraz mialam kosza to troche bolal ale juz skonczylismy prawie i zaraz bedziemy mieli reczna a akurat w sportach jestem leworeczna :) a prawy bark mnie boli :)

u mnie jest prawy bark i prawy nadgarstek i lewe kolano (czasem prawe) i obie kostki od czasu do czasu :P na szczescie z biorami mam wszystko ok tylko czasem mnie cos zaboli albo zakluje albo strzeli :) a lokcie mi strzelaja ciagle :P tak jak inne stawy :D

Megusia, a jak tam poszukiwania miejsca na zoperowanie łokcia?

W sumie nie narzekam, choć czasem coś pokłuje ale coraz rzadziej.

hehe ja sie nie mam zamiaru licytowac bo u mnie chyba żaden staw nie pracuje jak trzeba, podobno predyspozycje genetyczne, tylko nie wiem po kim ja mam takie geny hehehe

zaprzestałam chwilowo poszukiwań, bo wkurzył mnie fakt, że cennik jest dostępny tylko na wizycie :P w ten sposób jakbym chciała sprawdzić ceny powiedzmy w 5 klinikach na same konsultacje wydałabym 500-750 zł :P ale przynajmniej w jednej mi powiedzieli ;)

Widocznie nie geny:) A masz dobrą postawę? Podobno od krzywego chodzenia się wszystko źle obciąża i luzuje... Gdzie coś kiedyś takiego w necie czytałam jak szukałam info o chondro...

ale ceny są zróżnicowane, myśle że można to zrobić poniżej 2000 zł, tyle że to tylko sam zabieg, a trzeba jeszcze doliczyć wizyty, orteze i rehabilitacje i wychodzi 3000 zł jak nic.

nie od dziś wiadomo, że żeby chorować w tym kraju trzeba miec kase :/ ale jak się zapłaci to może nie odstawiają fuszerki :P

z drugiej strony to troche mi szkoda tyle kasy, no i rodzice już tyle wydali na mnie, że nie chciałabym już ich naciągać na takie koszty :/