Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ihahahaihahaha

Co zrobić, żeby henna dłużej trzymała się na włosach i czy to prawda, że po farb

Polecane posty

Gość ihahahaihahaha

owaniu henną nie można malować włosów już farbą chemiczną, nawet wtedy gdy ta się zmyje ??

Gość upupupup

Gość onaonaonaona

Gość onaonaonaona

Gość ihahahaihahaha

Gość ihahahaihahaha
Wiem, że było już dużo wątków na ten temat, ale mimo to nie znalazłam odpowiedzi. Czy po rozpoczęciu przygody z henną, nie można już stosować farb. A czy jeśli przed henną, przez długi czas farbowało się włosy farbami chemicznymi, trzeba poczekać aż odrosną? Spotkałam się z sprzecznymi informacjami, jedni mówią, że trzeba odczekać ok miesiąc, a inni, że do całkowitego pozbycia się zafarbowanych włosów, więc jak to jest?

Ja farbuję na zmianę - raz henną odrosty, raz całość (tzn. tak jakby pasemka) farbą i nic nie wyszło zielone, nie ma problemu z trzymaniem koloru, nic złego się nie dzieje.

Gość ihahahaihahaha

Gość mozna farbować
henną na farbę, ale odwrotnie zaleca się ostrożność, bo efekt jest nie do przewidzenia - wszystko zależy od skladu farby, predyspozycji wlosa itd. Aby henna (i mowimy tu o prawdziwej hennie, a nie henno podobnych pseudo farbach) się lepiej trzymala, po hennowaniu nie myjemy wlosow 3 dni (jak ktos musi to samą wodą) to czas kiedy henna jeszcze dojrzewa na wlosach i pracuje, kolor sie pogłębia i utrwala. Hinduski nakładają na świeżo hennowane włosy, tuż przed umyciem ich po tych 3 dnich - olej gorczycowy. Dodatkowo Im częściej się hennuje włosy tym kolor dlużej się trzyma.