Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdeczka97

Ciaza po tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość gwiazdeczka97

Czy mozliwe jest zajscie w ciaze po tabletkach antykoncepcyjnych. Skonczylam je brac w maju. W czerwcu mialam normalnie okres 4.06 mialam go juz regularnie, niestety w lipcu jeszce nie dostalam, czy to moze wina tego ze przestalam brac tabletki i bede miala okres nieregularnie ...?

Gość tessst
Mozliwe, ze rozregulowal Ci sie cykl. A zajscie w ciaze jest niewykluczone. Jesli sie boisz, zrob test.

Po tabletkach cykl ma prawo dochodzić do siebie pół roku do roku. W tym czasie może występować nieregularność (powyżej 10 dni) jak i cykle bezowulacyjne.

Gość Marta1983
Nglka powiedz mi jedną rzecz ponieważ obecnie biorę harmonet drugie opakowanie i dziś będzie 3 tabletka.. Powiedz mi czy jeżeli dzisiaj wezmę tą 3 i odstawię harmonet dostanę plamień z odstawienia to po tych plamieniach powinnam mieć normalną owulację czy będę mieć po jakimś czasie dopiero?? Powiedz mi jak najlepiej zrobić czy jeszcze brać jakiś czas aż skończę opakowanie?? Przyznam szczerze że nienajlepiej się po nim teraz czuję a chciałabym zaraz po odstawieniu próbować zajść w ciążę..

Gość wez do konca opakowanie
nie ma sensu kompletnie rozregulowywac sobie cyklu... i mnie lekarka powiedziala, ze po odstawieniu powinnam ze staraniami poczekac do pierwszego naturalnego okresu (niektorzy lekarze mowia tez o trzech miesiacach).

Gość do założycielki topicku
powiedz mi jak po jednym okresie możesz napisać, że jest on regularny???? Czy wiesz co znaczy regularność w przypadku miesiączki? Jeśli przez rok krwawienie pojawia się dokładnie co tyle samo dni, to jest regularny. A to że pojawił się pierwszy okres po 28 dniach od zaprzestania zażywania tabletek na pewno regularnością nie można nazwać.