Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Odina

Polecarnia-wypróbowałaś, jesteś zadowolona? Nasze typy--

Polecane posty

Witam:) Zakładam ten temat, bo mam nadzieje, że jeszcze takiego nie ma(jeśli sie mylę, to sorry), a ten przeżyje:) Polecarnia to miejsce, gdzie możesz opowiedziec o swoich ulubionych, wypróbowanych kosmetykach, domowych sposobach na różne urodowe wypadki;) itd... Ok, to na dobry początek moje typy: Krem hipoalergiczny Physiogel do tawrzy i całego ciała Emulsja do oczyszczania twarzy Cetaphil(może byc stosowana bez wody) Głęboko oczyszczający peeling do twarzy avon claerskin Tusz miss sporty xxlong czarny(rzęsy są idealnie rozdzielone) Eyeliner Virtuala czarny(świetne piórko) Dwukolorowy kamuflaż cery(korektor cielisty + zielony w jednym sztyfcie) Vipera Cienie Duo z rozświetlaczem z Lovely:) Bell lakier szybkoschnący nr 230(baaardzo elegancko wygląda) Lakier Inglot (bodajże) 201 srebrne drobinki-śliczny jest:) Samoopalacz SunOzon z Rossmana;) Niska cena a niezła jakosc. Szybko działający żel punktowy na pryszcze Clen&Clear Lekko brązujący balsam do ciała Kolastyna(ze złotymi drobinkami) Garnier matująco-nawilżający krem antybakteryjny, świetny pod makijaż, efekt świeżości.. Oki, jak mi sie cos przypomni, to dodam:) Wiem, że każdy ma inną cerę, upodobania itd, ale może łatweij będzie komuś dokonac wyboru w gąszczu kosmetyków. Chodzi o to, że czasem zastanawiamy się czy warto, czy cień jest trwały a maskara nie skleja rzęs... Kontynuujcie dziewczyny(panowie niech też wtrącają swoje trzy grosze;)):) Pozdrawiam...

maska do włosów placenta - po kilkuletnim rozjaśnianiu i o zgrozo, trwałej, jako jedyna zadziałała extra pozytywnie ma moje włosy krem dax pump bust up - dla mnie rewelacja:) skroba kukurydziana (z mazideł) jako uder matujący maseczka do twarzy st. ives oczyszczająca (wszystkie rodzaje) - super oczyszcza i zdejmuje się z twarzy, nie zastyga jak cement standardowa maska do włosów jajko+nafta+olejek rycynowy

Gość magdzia3
-maseczka do twarzy DERMIKA "OCZAROWANIE"najlepsza -krem odżywczy na noc Complete Care Olay -żel do mycia twarzy Kuracja nawilżająca Soraya +tonik z tej serii

Gość maska do włosów placenta
a jakiej firmy ??

Ja mogę polecić ampułki do włosów Radical, nie tylko na wypadające włosy, ale tez pozbawione blasku, \"niedożywione\", mało sprężyste, ta odżywka ożywi kolor (ale raczej naturalny, nie farbowany. W okresie jesienno-wiosennym niezastąpiona. Cena ok. 25-30 zł. ja stosowałam co drugi dzień:D. Kolejna odżywka do włosów (przed myciem) na opłukane i osuszone ręcznikiem włosy. Do miseczki wlewamy trochę nafty kosmetycznej z wit. A+E, 2xCapivit Hydrocontrol (wyciskamy dwie kapsułki do miseczki z naftą) dalej dodajemy odżywkę keratynową Gal -----> wycisnąć jedną kapsułkę, można dodać trochę jedwabiu (niekoniecznie Biosilk) no i jakiś wyciąg z ziół(ale tylko trochę) ilość tej odżywki ma być na tyle duża zeby pokryła włosy, ale jednocześnie na tyle mała aby nie spływała z głowy:D Owijamy głowę plastikiem (może być siatka plastikowa) na to ręcznik i siedzimy z tym ok. 40 min (można więcej, jak kto lubi/woli/potrzebuje) Tylko pamiętajcie potem trzeba dobrze umyć szamponem, najlepiej dwa razy:) jak chcecie fajny krem pod oczy to polecam Capiwit Hydrocontrol, super nawilża, lepie stosować na noc bo jest tłusty, w ciągu dnia będzie go widać;) Można też smarować nim pryszcze,krostki, drobne niedoskonałości:) Powodzenia:)

ona się nazywa placenta:) ja kupuję na allegro, nigdzie poza nim się nie spotkałam z nią (kosztuje ok 15zł za litrowe opakowanie)

Gość maska do włosów placenta
dzięki! 🌻

Gość mach
podbijam, polecajcie dziewczyny:D:D:D

Gość oj tam co z tego
pianka do włosków rossmanowska:D

Ja używam masła i jest super :) Szczególnie w zimie, kiedy mam szorstką buzię. Nakładam odrobinę na noc, super nawilża, a cera jest bardzo promienna rano :)

polecam nie farbowac włosów, nie traktować lakierami, żelami, piankami i innym gównem, nie prostować i nie robić trwałej, nie suszyć suszarką i nie szarpać ich gdy są mokre ręcznikiem A ODWDZIĘCZĄ SIĘ PIĘKNYM WYGLĄDEM :p

obawiam się że moje odwdzieczyłyby się takim mixem na głowie że sama bym siebie nie poznała :) wielkie mecyje --> masło trzeba trzymac w lodówce - tak piszą na mazidłach.. jak długo więc ono może poza lodówką przebywać? w sensie - wysyłają pocztą - czy ono się nie zepsuje tam? (moje już idzie drugi tydz kurna)

Ustyna-->wszystko fajnie ale czasem wlosy niszcza sie np.: w wyniku choroby, długotrwalego stresu...i wtedy trzeba spieszys na ratunek.. sma jestm posiadaczka długasnych i staram sie ich nie katowac ale od czasu do czasu:) trzeba:) pozdrawiam:*

Gość zołzowata kochana
AUTORKO CHODZI CI O TEN TUSZ MISS SPORTY XX LONG NIEBIESKI??ON JEST TAKI TANI ZE TROCHE SIE BOJE GO KUPIC ..WIDZIALAM W ROSSMANIE GO ALE CHCIALAM KUPIC RIMMELA BO TO MARKA LEOPSZA CHYBA ALE JUZ SAMA NIE WIEM ..ON JEST BARDZO TANI PRZECIEŻ WIĘC CZY DOBRY??

Zołzowata kochan:)tak, xxlong takie granatowe opakowanie:) perfekcyjnie rozdziela rzęsy-tak napisali na opakowaniu i tak jest:) wiadomo, że każde rzęsy są inne:) ale jak dla mnie jest świetny. wczesniej kupilam rimmela volume flash extra black i nie bylam zadowolona:/ ale na szczescie kumpelka mi go na sile wcisnela w sklepie i teraz go odkupi ode mnie:P naprawde ten tusz miss sporty jest b. fajny dla mnie:) rozdziela rzesy, nie skleja ich. delikatnie ale stanowczo;) podkresla oczka:) polecam nie lubie na codzien teatralnego makijazu, wiec jak dla mnie ten miss sporty jest genialny. a i fajna ma szczoteczke:) pozdr

ach, chcialm spytac czy spotkalyscie sie w Polsce z firma smackers?? kosmetyki ktore sa smakowe:D \"pyszne\" błyszczyki itd. to kosmetyki dla mlodych dam:) ale sa swietne i dla duzych dziewczynek:) dostalam w prezencie zestaw z usa. ale chcialabym kupic w Polsce jeszcze kiedys takie cuda:) nie widzialyscie gdzies? szukam i szukam:)

super temacik:) Polecam: -expresowa odżywka na rozdwojone końce w sprayu - GLLIS KUR -balsam do ust TISANE -krem nawilżający NIVEA SOFT-dla mnie super -odżywkę WAX -tusz do oczu MAGNIFIC jezcze tu wrócę :)

Gość smackers na allegro

Tak, eveline jest to firma godna polecenia. hej dziewczyny, nie pozwolmy polecarni umrzec:D

polecam: *balsam brązujący do ciała L\'oreal-naturalnie wyglądająca,równomierna opalenizna *masełko do ciała Eveline Extreme 3 D-super wygładzenie, nawilżenie,ładny zapach,cena.. *podkład Colorstay Revlon-swieży,matowy wygląd przez długie godziny *wody perfumowane Calvin Klein-piękne, długotrwałe zapachy Na razie tyle, w sumie niewiele kosmetyków mnie zachwyciło

a jeszcze tusz do rzęs L\'oreal wydlużający zapomniałam nazwy.. :-P

no i pianka Clean&Clear, dla mnie idealna, super oczyszcza, wygodna w stosowaniu, nie podrażnia mojej skóry

przyspieszacz opalania dax cosmetics. na słońce i do solarium - rewelacja. szkoda, ze nie ma filtrów, ale i tak jest super :)

Scooby, co do pianki to sie zgadzam. dla mnie zadna rewelka ale jest ok:) odgrzebuję temat!!:)

Gość Uahhh
jak dla mnie to najlepsza(z domowych sposobow) jest maseczka na wlosy z pokrzywy..:) tylko ostroznie z ta pokrzywa:P

Gość jak się robi tę maskę
z pokrzywy?? :)

a ja mam przepis na plukanke orzechowa. troszke przyciemnia wlosy i sa mieksze:) trzeba nazrywac lisci orzecha(najlepiej pojechac gdzies na wies;) ) zalac takie porwane na kawalki listki wrzątkiem i poczekac az sie naciagnie:) odcedzic--> ta brazowa woda(niektorym moze to smierdziec..) przeplukac wilgotne wlosy, pozniej mozna umyc delikatnym szamponem(polecam w ogole bambi dla dzieci) wczesniej tez mozna umyc, jesli ktos ma szybko przetluszczajace sie:) powodzenia, moje wloski nabraly blasku, pociemnialy na jakis czas.. byly mieciutkie i pachnace przez dluuugi czas:)

Gość hahahahahahahahahahhaahha
to dobre