Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jupila

Czy warto studiowac finanse i rachunkowosc?

Polecane posty

Gość Jupila

jw

Gość zlezy od uczelni
bo po slabysz studiach niczego nie bedzies zumiec i zostaniesz na lodzie

Gość Nie warto
chyba ze tak bardzo uwielbiasz rachunkowosc by sie jej uczyc do koncza zycia:O Ja jestem po ekonomiku i po studiach specj rach i fin A nie chce siedziec w tych papierach do konca zycia :O Po 2 do kazdej pracy wymagane jest doswiadczenie ktore nie wiem jakim cudem masz zdobyc np 4 letnie

Warto. Z doswiadczeniem to roznie, bo bez studiow chca do ksiegowosci, wiec z praca nie ma wiekszego problemu. Mozna dorabiac na wlasny rachunek itp. Mojej kolezanki mama wyciaga ponad 4.000 z ksiegowosci. Sama to studiuje, uwielbiam rachunkowosc i mam zamiar pracowac w tym zawodzie.

Gość ale praca bardzo odpowiedzilan

Ja miałam finanse i rachunkowość jako hmm dodatek do moich studiów i nie wspominam tego zbyt dobrze....duuuużo teorii no i ta rachunkowość - trudna jak cholera :)

Teoria to pol biedy, najwiecej wlasnie roznych zadan, przelicznikow itp. Trzeba miec do tego leb tak jak np. do matmy. Moi wykladowcy zawsze sie dziwili, ze do rachunkowosci to ja leb mam, ale do matmy juz nie ;)

Gość nie warto na pewno nie w PL
a gdzie indziej? jak planujesz pracować w NY, Tokyo, lub Londynie to idź na Cambridge Univ. W PL to się pośmiać można ewentualnie z finansów.

Gość nie warto

Gość Oj tam nie warto
A co warto w tych czasach? Nic nie warto bo nie ma pracy. najlepiej miec kase na wlasny biznes. Zawsze znajda sie ludzie co powiedza, ze nie warto czegos studiowac, bo np. nie lubi tego i juz. Kazdy powinien studiowac to co lubi, a rachunkowosc jest wlasnie dobrym kierunkiem bo dochodowym i ksiegowe zawsze prace beda mialy.

Gość Nie warto
Trzeba mieć do tego zamiłowanie o to chodzi. Ja trudności nie miałam z żadnym z przedmiotów i oceny mam bardzo dobre z egz to jednak nie chcę za nic na świecie pracować w księgowości:O Oczywiście mówię o jakimś wyższym stanowisku nasłuchałam się o tym :O Praca bardzo odpowiedzialna i wbrew pozorom męcząca psychicznie podpisując się na dokumentach bierzesz odpowiedzialość na siebie. Chociaż można studia skończyć a pracować gdzie indziej ;)

Gość Nie warto
Ja lubiłam ekonometrię :D Prognozy i symulacje też :D