Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linaaaa

Kto wybielał martwego ząbaka

Polecane posty

Gość linaaaa

Czy ktoś powie mi czy można skutecznie wybielić martwe zeby i ile taki zabieg kosztuje i czy na dłuższa metę jest skuteczny??

Gość KITULAA
No właśnie,mam ten sam problem :-( Najgorsze jest to,że to jedynka !!! Nie jest jeszcze jakiś bardzo widoczny,ale powoli żółknie... Nie moge miec czarnego zęba z przodu ! Ja tak się lubię śmiać ... Jak to się wybiela ???

Gość ja nie wybielalam
ale rozmawialam z moga stomatolog i jest to mozliwe :) ja mam uzupelniana jedna 4 i martwa druga 4 :-o i podobno nie przeszkadza to w niczym, bo planuje wybielanie calosci :)

JA miałam też ten problem z martwą 1, Ale mój stomatolog powiedział ,że w tej sytuacji ratuje mnie tylko koronka porcelanowa , tak też zrobiłam.

Gość ANTJE201
wywalone pieniadze ,zabek nie bedzie bialy ,jedynie "przejasnieje" z sinego ,ja widze lekka poprawe ale tak na oko i tak wyglada nieciekawioe zrobil sie zoltawy ,wywalilam 300 zl-3 razy po 100 zl w tygodniowych odstepach -byl wypelniany czyms specjalnym i jeszcze lampa ,najlepiej zrobic licowke albo koronke

ja robiłam jedynkę i dwójkę, jakieś dwa lata temu. nie pamiętam ile to kosztowało, ale do 300 zł zdaje się, tylko nie pamiętam czy za jeden czy za oba. nie chciałam koronek, bo szkoda mi było zęba w tak młodym wieku tracić i pani dentystka wyczyściła oba ząbki i zamontowała w nich jakiś preparat wybielający. jeszcze tego samego dnia wieczorem ząbek był prawie taki jak pozostałe, a wcześniej był już naprawdę brzydki - siny. do dziś (odpukać) ząbki są takie jak pozostałe, ale dentystka powiedziała, że po jakimś czasie trzeba to będzie wymienić, zależy - u niektórych po 2 latach u niektórych po 5-ciu. w każdym razie ja jestem bardzo zadowolona i mogę się uśmiechać :)

a powiedzcie mi dziewczyny co powjnnam zrobic, bo zauwazylam u siebie dolna jedynke ze jest taka jakby zolta i sa na niej takie paski, nie wiem od czego, bylam u denstysty i powiedzial ze zab jest martwy i trzeba wyrwac ale kurde bez sensu wyrywac bo on mnie wcale nie boli:( i czy ja moge go sobie wybielic i czy to ma sens? kurde tego tak nie widac jak sie smieje bo dolna warga przykrywka wiekszosc dolnych zebow ale zle sie czuje wiedzac ze cos z tym zebem mam nie tak:(

Gość linaaaa
a ile kosztuje koronka porcelanowa??

Ja płaciłam ale już może jakieś 5 lat wstecz 400 zł

Gość linaaaa
fajna madchen - na Twoim miejscu poszłabym do innego dentysty. Martwego zęba wcale nie trzeba wyrywać, nie masz chyba 70 lat, żeby pozbywac się zebów. Spróbuj z innym stomatologiem porozmawiac na temat tego ząbka, pewnie da Ci skierowanie na rendgen i dopiero podejmie decyzję co dalej. najłatwiej to jest wyrwać :/ Ehhhh...