Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem kim jestem24

Dlaczego czuje sie gorsza od innych????

Polecane posty

jak poczuc , ze jestem cos warta???

Gość trijgtijh
bardzo cie on zranil?

dlaczego myslisz, ze to wina faceta??

niektore kobiety sa bezcenne ,a za inne zaplacisz karta MasterCard :classic_cool: ;)

dlaczego myslisz, ze to wina faceta??

Gość trijgtijh
tak czuje, ze ktos cie zranil i chyba sie nie myle?

nie wiem...moze....tzn ja sie czułam gorsza zawsze ale jak dorosłam, poszłam na studia , znalazłam prace było lepiej....teraz znów czuje sie jak smiec, jak jakas szmata, której sie nic nie nalzy i nic nie jest w stanie osiągnac:(czuje sie brudna

Gość trijgtijh
ale gdyby on cie nie zranil czulabys sie lepiej nawet ze swoimi kompleksami

miałam kompleksy, potem sie przyzwyczaiłam a raczej z nimi pogodziłam, gdy poznałam jego dowiedziałam sie ze mam jakies atuty, ale teraz......szkoda gadac:(

Gość p. Justynaaaa
A ja myślę, że czujesz się gorsza - o ile naprawdę tak się czujesz - przez to, że nie ma koło Ciebie obecnie ludzi, których obiektywnie mogłabyś uznać za gorszych od siebie. ;) Myślicie, że przejścia z facetem mogą wpłynąć negatywnie na samoocenę? Bo mnie się nie wydaje. :)

wariuje juz;(

nie odejmuj sobie wartosci :) Pomysl ze jestes wyjatkowa i zaslugujesz na kogos wyjatkowego. :)

nie zasługuje:(

Gość olcia.....
do autorki-ja mam tak samo :O cale zycie mam sie za nic za zero.. !!!!!!buuu!! i nie mam ani jednej kolezanki-nie mowiac o przyjaciolach!!;(

Gość a ja jestem do niczego
to są problemy z samooceną. wpływ chłopaka, czy innych ludzi - niby gorszych to marginalna sprawa. takie rzeczy to tylko terapia załatwia niestety.

Gość shfffff
Dziewczę, my nie wiemy, czemu się czujesz gorsza, to wiesz tylko ty. I tylko ty możesz sprawić, zebyś w oczach innych przestałam uchodzić za gorszą. No bo póki co, skoro czujesz się gorsza, tak też jesteś traktowana. I kółko się zamyka.

Gość p. Justynaaaa
A tam terapia. Różne ludzie mają sposoby dowartościowania się. Niestety najczęściej kosztem innych ludzi. Ja radzę pomyśleć nad tym, jakie są Twoje priorytety w życiu, wyznaczyć cele, określić horyzont czasowy, zbudować strategię, zaimplementować ją i być konsekwentnym w jej realizacji. Im więcej się uda - a uda się na pewno :) - tym wyżej wędrować będzie samoocena. :)

Gość p. Justynaaaa
A tak poważnie to chodzi o stanięcie przed sobą w prawdzie i zaakceptowaniu siebie ze wszystkimi wadami i zaletami. Ale Wy to wiecie przecież. :)

Gość a tak swoja droga
angel :D

Za duzo porownywania z innymi - bez sensu bo przeciez kazdy jest inny i w tej indywidualnosci tkwi prawdziwa, osobnicza wartosc. Niepowatrzalnosc. Porownywanie do innych to albo totalne rozczarowanie albo zludzenie bycia lepszym. I jedno i drugie chybia celu. Za duzo wymagania od siebie - wymagania bycia perfekcyjna. Nikt nie jest idealem. NIKT. Nawet ci najlepsi podawani za przyklad (subiektywne!!!!). Kazdy z nas jest inny. Bezwarunkowo wartosciowy. I te innosc, odmiennosc, indywidualnosc nalezy pielegnowac bo to nasza jedyna i niepowtarzalna wartosc, Wyobraz sobie ze na swiecie jest tylko jedna \"nie wiem kim jestem 24\" - ani lepsza, ani gorsza od innych ludzi. Ta \"nie wiem...\" jest soba, niepowtarzalnym, wspanialym ludzkim tworem, jedyna w swoim rodzaju osobowoscia - posrod tych kilku miliardow innych ludzkich istnien... Nie potrzebujesz innych zeby potwierdzili Twoja wartosc. Ty nia jestes od chwili urodzin.

Gość gkl
To jak się czujesz, to tylko Twoje błędne wyobrażenie o samej sobie. Wiem przez co przechodzisz, bo sama mam to już za sobą. Przez długi czas nie akceptowałam siebie i uważałam, że wszyscy są ode mnie lepsi (we wszystkim). Nawet sądziłam, że nikt nie będzie chciał się ze mną zaprzyjaźnić, czy nawiązać jakichś innych relacji, bo jestem niewiele warta. Uwierz, że dziś tak o sobie nie myślę, choć do zmiany sposobu myślenia, musiała mnie przekonać terapeutka - Anna Szapert z Psychologgii. Wykonała swoją pracę w stu procentach, bo ja rzeczywiście dziś siebie akceptuję, dostrzegam swoje atuty, bo mam wiele zalet, których wcześniej nie postrzegałam w tych kategoriach. To nie była przesadna skromność, tylko brak pewności siebie, zaniżona samoocena. Dziś to przeszłość. Tobie też przejdzie!