Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olinek Okraglinek

kupujecie i sprzedajecie na allegro??

Polecane posty

Ja kupuję i sprzedaję, choć więcej kupuję. Musisz przejrzeć komentarze sprzedających. Jeżeli ktoś ma ich sporo i w większości pozytywne - to niczym nie ryzykujesz. Zwłaszcza, gdy nie kupujesz drogich rzeczy.

a kupilyscie kiedys uzywane ciuszki dla dziecka? warto bylo? w jakim byly stanie? mieszkam w malym miescie i tutaj wybor ubranek jest bardo ubogi a tam ludzie sprzedaja duzo ciuszkow z zachodu, takich slicznych :) w naszych sklepach takich nie dostane.

Gość justaaaaaaaaaaaaaa
HEJ JA SPRZEDAJE ciuszki na allegro po moim synku i powiem ci szczerze ze te rzeczy idą za smieszne pieniądze , az mi nieraz szkoda je sprzedawac za tak niską cene. ale wole je juz sprzedac zeby moc kupic cos nowego synkowi

ja kupiłam krzesełko do karmienia z Baby Ono i mate edukacyjną Tiny Love i jestem zadowolona,tanio szybko i uczciwie!Ale tylko kupuj od SUPER SPRZEDAWCY nie ufaj lepiej tym bez gwiazdek,przynajmniej ja tak robie :-) a wystawilam ubranko do chrztu i laktator i nie poszlo,nie bylo nikogo chętnego bo nie mialam gwiazdki,tak to juz jest,ludzie wolą kupować od sprzedawcow pewnych,choć ja bym napewno wyslala ale skad onoi mogą o tym wiedzieć :-)

Gość alllegrowiczka
Zanim zacznie się coś sprzedawać lepiej nazbierać gwiazdek jako kupujący. Osobiści nie przepadam za super sprzedawcami, bo oni często sa bardzo kapryśni - taki a nie inny opis, wysyłka tylko we wtorki itd. Jedna zasada - omijać tych z negatywami, zwłaszcza za jakość. Jest tak duży wybór, że można wybrać pewnego sprzedawcę. faktem jest, że ceny są niskie. Czasami jak mam sprzedać za 10 zł kurteczkę, która kupiłam za 150 zł, to wolę ją komuś dać. warto natomiast sprzedawać firmowe buty, bo można osiągnąć niezłe ceny.

A ja ostrzegam przed kupowaniem używanej odzieży z Anglii. Dałam się na to nabrać. :( To co dostałam wylądowało w śmietniku. To, że ubranka były brudne, to już pomijam, ale były sprane, powyciągane, dziurawe. Jakieś takie, jak sprzed 20 lat. Nie należę do osób wybrednych i nie potępiam nikogo, kto kupuje rzeczy używane, bo sama to robię, ale tamte ciuszki, to były naprawdę szmaty.

Gość alllegrowiczka
hola hola ja tam pierdole uzywana z anglii lepiej isc do ciucholandu nie cipy?

Gość chyba logiczne
jak sprzedawca pisze ze ubranka sa uzywane to wiadomo ze beda sprane i powyciagane, przeciez uzywalo ich dziecko, ja ciuszki mojego maluszka piore conajmniej raz w tygodniu wiec po paru miesiacach musza byc sprane!

Gość chyba logiczne
a jesli sa naprawde dobrych firm jak to reklamuja czesto sprzedawcy, to sie nie wyciagaja. mam porownanie: body firmy early days (taniocha) i mothercare (lepsza marka). oba body byly w rozmiarze 0-3, identyczny rozmiar, jednak body early days uzywalam az do 6 m-ca, tak sie wyciagnelo. mothercare bylo gatunkowo lepsze, uzywalam znacznie lkrocej bo po pewnym czasie bylo juz za male

nie koniecznie. Sama mam wiele ubranek po moim Synku które są naprawde w idealnym stanie. Z Allegro jak z totolotkiem, raz trafisz a raz nie ;) ja raz kupiłam dresik z adidasa miał być w idealnym stanie a okazał się w opłakanym ;( innym razem kupiłam spodenki z H&M za połowe ceny, miały być w bardzo dobrym stanie a były jak nówki. Za to wózek i fotelik kupiłam na allegro i jestem bardzo zadowolona, ale to były rzeczy nowe z gwarancją i sprawdzoną marką

bardzo duzo rzeczy kupuje naallegro poczawszy od kosmetykow ,ubranek dla dziecka,poscieli az po meble:)obrazy :) jest wiele wiekszy wybor niz w sklepach ,tylko trzeba czekac na przesylke :) polecam zawsze sprawdzaj komenatrze danego sprzedawcy jak ma duzo pozytywow nie masz co sie bac :)

tak na marginesie to przydałaby się \"czarna\" lista sprzedawców z allegro? ja bynajmniej mam już 3 takich sprzedawców

Ależ ja rozumiem, że używane, że nie będą wyglądać jak nowe, ale to co dostałam, to naprawdę było obrzydliwe.

No i były to rzeczy markowe, ale jakby w nich chodziło nie jedno dziecko a kilkoro.

Gość blllllllleeeee
Najbardziej mnie denerwują negatywy odwetowe, kiedy ktoś pisze "A czego się spodziewaleś za taką cenę". Takich ludzi omijam z daleka i innym tez polecam. Nie ma co liczyc "A może mi się trafi dobrze". Trafi się albo i nie. Niewarto ryzykować.

Gość blllllllleeeee
ja to pierdole,wole sie bykać

Gość blllllllleeeee
bzykać i miętolić

Gość jesienna mama
Spodziewam się wkrótce drugiego synka i nic mu praktycznie nie mogę dokupić, bo ubranka po starszym barciszku ma w stanie idealnym.A przecież małe dzieci się brudzą, to uleją to to, to tamto. Jednak można sugerować się metkami i przy praniu brać je pod uwagę. Za klka mcy ja też chyba zacznę wyprzedaż, żeby trochę miejsca w szafie zyskać. Mam nadzieję, że na ubranka ode mnie niekt nie będzie narzekał:)

Gość internetowasprzedawczyni
Ja sprzedaje na allegro, mam własną działalność, ale szczerze mówiąc - mam dość. Prowizje są ogromne, coraz większe, a samo allegro w niczym nie pomaga. Niestety. Ostatnio trafiłam na www.u-stock.pl i z tego co się zorientowałam to wszystko działa jak na allegro, ale mamy naprawdę bardzo małe prowizje, a poza tym na facebooku https://www.facebook.com/najlepszeaukcjeinternetowe/ każdy sprzedawca jest wspierany i promowany (darmowo). Rozmawiałam z osobami odpowiedzialnymi za stronę i naprawdę brzmi obiecująco, w aukcji można dodawać pliki wideo, można wystawiać je w dwóch miejscach jednocześnie bez dodatkowych opłat itp. Także, niebawem zasilę szereg sprzedawców na U-stock.