Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***************PRZERAZONA*****

CZY ZASZEDL KTOS W CIAZE BIORAC YASMINE???

Polecane posty

SLYSZALAM ZE PRZY TYCH TABLETKACH JEST WIELE PRZYPADKOW A JE BIORE I PRZY 6 OPAKOWANIU NIE DOSTALAM OKRESU...

Gość HIZKAMIZKA19
ja je tez biore od miesiaca. Wczesniej bralam rok jeanine i moje niektore okresy to bylo jednodniowe plamienie. Poszlam wiec do ginekologa i pani doktor powiedziala,ze to jest normalne i ze nawet moze zaniknac calkowice. Moja znajoma jak zaczela brac tabsy ( ale jakies inne) to przez pierwrze 3 miesiace nie miala wogole okresu!!!! Robila 3 razy test ciazowy i byl negatywny i nie jest w ciazy.

ale ja jestem przy 6 opakowaniu to myslisz ze nagle mogl zaniknac??? boje sie bo ciaza bylaby dla mnie tragedia dlatego biore tabsy :(

Przy braniu tabletek NIE MA miesiączki, jest tylko krwawienie z odstawienia - sztucznie wywołane krwawienie spowodowane reakcją organizmu na spadek hormonów (przy 7-dniowej przerwie, w czasie której nie bierze się tabletek).

Gość Marta1983
Nie martw się na początku tak może być organizm szaleje o różnie może reagować.. A jeżeli chodzi o zajście w ciąże przy tabletkach zdarza się to owszem jak dziewczyny nie biorą regularnie zapominają o tabletkach.. Są też wyjątki 1 na 100 że dziewczyna przy regularnym braniu zachodzi w ciąże.. JEst to znak że organizm nie reaguje na podawane hormony.

to ja juz nie wiem co myslec,jestem przerazona,bralam regularnie itd!! a krwawienia nie ma!! boje sie :(

gdyby to byl poczatek..a 6 opakowanie to juz raczej nie,do tej pory bylo ok tylko z miesiaca na miesiac okres bardziej skapy a teraz nic..:( :(

Gość Marta1983
Umów się na wizytę u ginekologa. Albo zadzwoń do niej i powiedz że się martwisz bo już 6 opakowanie bierzesz a plamienia z odstawienia nie ma,

bylam u lekarza dwa tyg temu teraz jest na urlopie :(

***************PRZERAZONA***** To jest normalna sytuacja!! Mi też po ok 7 miesiącach zanikło krwawienie. Nie martw się!!! Wszystko jest ok. Jeśli to Cie nie uspokoi to kup sobie test ciążowy:)

wlasnie siedze i mysle czy go kupic..ale potwornie sie boje....szczegolnie ze mam teraz egzaminy do 15 :(( w zyciu sie tak nie balam,choc troche mnie uspokoilas ze tez Ci sie tak zdarzylo,robilas wtedy test?? czy potem wrocilo do normy??

kupiłam test i zrobiłam wyszedł negatywny. Lekarz powiedział mi, że czasem tak po prostu jest.... Okres powrócił jak odstawiłam tabletki

odrobine mnie uspokoilas,bo moze tak faktycznie sie stalo i modle sie o to...a testu sie strasznie boje zrobic bo gdybym byla ta jedna na tysiac to bym sie naprawde zalamala,nie po to biore tabletki :( poczekam chyba do 15 do ost egzaminu i wtedy zrobie..

tylko ze sie naczytalam ze takie przypadki sie zdarzaja i wiesz jak to zaczyna dzialac wyobraznia.......kobiety maja przekichane :(

dzieki za slowa pociechy,zawsze lepiej... :( ale nigdy sie tak nie balam,obys miala racje..moje kolezanki powpadaly nie zabezpieczajac sie,dlatego ja chcialam sama zaplanowac co i jak zeby sobie zycie normalnie poukladac, wiec bym sie naprawde zalamala,walcze ze soba zeby zrobic ten test...

wiem co przeżywasz Ja kiedys miałam taką schizę, że już mój brat wózek kupował a ja zabezpieczałam sie tabletkami, globulkami i prezerwatywą:)

Gość do przerazonej
ja bralam ponad dwa lata yasmine i nie wpadlam, teraz nie biore juz ponad pol roku i nadal nie zachodze :( Nie masz sie czym przejmowac jesli przyjmujesz pigulki dosyc regularnie :)

ja tez zawsze uwazalam,nawet przy tabletkach dochodzil przerywany,postanowilam pare razy im zaufac i skorzystac z tej metody i teraz zaluje..jak sie to dobrze skonczy to juz nigdy do konca nie pozwole :( :( :( najgorsze ze znajoma kolezanki woadla biorac tabletki podobno regularnie i to mnie dobiło

czekam na mojego faceta ma byc za 2 godzinki po pracy

Gość do przerazonej
skoro twoj okres z miesiaca na miesiac jest coraz bardziej skapy, to istnieje mozliwosc, ze powinnas zmienic pigulki, bo te moga byc dla ciebie nieodpowiednie. Niekoniecznie musisz byc w ciazy.

koleżanka koleżanki skąd ja to znam... a i PODOBNO brała... Pewnie zapomniała tabletki, albo brała antybiotyki, albo miała biegunkę, albo wymiotowała i teraz głupio sie przyznać dlatego mówi że brała regularnie.... Nie słuchaj tego tylko bardziej Ci sie ta ciąża wkręca:)!!

tak ja bylam u lekarza dwa tyg temu i mowilam ze mam bardzo rzadkie okresy i zmienil mi na tabletki z mniejsza iloscia hormonow,ale gdzie ja bym przypuszczala ze nie dostane wogole a lekarz na urlopie :/ moze faktycznie brala jakies leki,ja oprocz raz przeciwbolowego nic nie bralam i zawsze punkt 20 czasem pare minut po,zero innych skutkow ktore mogly by oslabic ehhh wiecej stresu z tymi tabletkami niz jak nie bralam,wtedy bardziej znalam moje cialo i wiedzialam co sie w nim dzieje,a chcialam miec pewnosc by sie nie stresowac pekajacymi gumkami co mi sie kiedys zdarzalo ehh

dzieki wogole dziewczyny za opinie bo troche mi lepiej jak tu siedze i czas szybciej leci do przybycia mojego faceta,razniej bo moje kolezanki to tylko mnie nastraszyly

Gość ghjyh
nie ma to jak dobre kolażanki:P

Gość ja z sosami mam zawsze problem
czarna anielica a długo niemiałas krwawienia i czy calkiem zniknelo czy plamienie było?

a jakie bralas,tzn jaka ilosc hormonow??