Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość superkurtalka

superzabawki dla maluchow czyli czym zajac malucha by miec czas dla siebie

Polecane posty

Gość superkurtalka

szukam zabawek dla 3 miesiecznego bobaska, ale takich ktorymi nie bede sie musiala bawic ja: znalazlam juz: mate edukacyjna tiny love i karuzele nad lozeczko fisher price i bujaczek:) moze teraz kupic jakas pozytywke???

Gość superkurtalka
:D ale 3 miesieczne dziecko to chyba telewizorem sie jeszcze nie interesuje:)

Gość jak to telewizor
? dla trzymiesięcznego dziecka?

Gość jak to telewizor
za dużo?! Takie dziecko w ogóle nie powinno oglądac telewizji!!!

Gość justaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
CHCIALAM DORADZIC ale widze ze masz to samo co ja:P moj synek tez uwielbia mate z tiny love, karuzele z fisher prica no i dzisiaj przyszedl tez lezaczek z tej samej firmy to maly siedzial chyba ponad godzine w nim a teraz spi w nim zaraz musze go zabrac bo to chyba tak nie zdrowo za duzo w nim lezec a i jeszcze moge polecic taki najzwyklejszy paląk z zabawkami na allegro chyba po 35 zl jest w nim takie lustereczko - kwiatek ktore moj synek uwielbia , czesto przyczepiam je do maty

Gość justaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a i moj synek pare dni temu tez odkryl telewizor ktory go bardzo zaciekawil :P

ja miałąm taka zabawke na łózko na szelkach takich sie zawiszało tam było lusterko ruchome zwierzaki i pozytywka , mały bardzo lubił kopac w to nogami:):)

a moj ma 6 miechow i nic go na dluzej nie interesuje bo zeby mu wychodza, no chyba ze super zabawka mozna nazwac raczki mamusi lub tatusia :P

Gość villemo z ll
moja dzicka jak miala 3 miesiace to lubila karuzele, az sprezyna pekla, tteraz ma 8 i ja rozmontowywuje na czynniki pierwsze. Ewentualnie jakies lekkie grzechotki, zeby nie tluc sie po główce, i lezec na wprost telewizora. Teraz wszystko sie bardzo szybko nudzi, najbardziej chce sie bawic myszka od kompa, drapac klawiature, gryzc ksiazke, ktora czyta mama, drzec papiery i probowac jak smakuja, lezec i odbijac sobie piety, ciagnac sznurki i wszytko co sie da wlozyc do buzi, a najlepiej to jak mama gada i rozsmiesza.

Gość ja tez mam pomysl
zeby matka miual czas dla siebie najmlepiej wziac ninake na kilka godzin w tygodniu, zamiast sadzac malucha przed telewizorem zastanowcie sie troche mamuski

Gość same mamy idealne
Dziewczyny a co robicie z dziecmi jak chcecie isc zrobic kupe? Birzecie nianke? Pytam serio bo jak czytam to wszystku tutaj to mam wielkie oczy 1 nie oblizujemy smoczków 2 nie podgrzewamy jedzenia w mikrofali 3 nie dajemy sloiczkow bo to trucizna 3 nie wlanczamy tv przy dziecku 4 nie bierzemy dziecka do sklepu, kosciola, autobusu 5 nie wozimy dziecka w spacerówce na plasko bo mu nie wygodnie itd...

Gość to ja idealna nie jestem bo
oblizuje smoczek podgrzewam w mikrofali daje sloiczki wlaczam tv biore dziecko do sklepu kosciola autobusu no na plasko woze jak usnie:) robie jeszcze wiele innych rzeczy jak mial 6 miesiecy wlozylam go do chodaczka, pomagalam siadac jak mial 5 miesiecy nie czekalam jak "SAM USIĄDZIE" bo to nie realne- do dziś SAM nie siada:) hehe takie dziecko samo nie jest w stanie z lezącej pozycji podniesc się samo!!! do siedzenia no chyba ze jak bedzie mial z 10 miesiecy albo i wiecej ale ze mnie niedobra matka hehehehe,

czekajcie, bo mnie zaintrygowalo - jak to nie wozicie w spacerowce na plasko??? Jak dziecko usnie to je dalej na siedzaco wieziecie?????? To mu dopiero musi byc niewygodnie...

Gość kama mama79
Ale zakręcone pomysły, słowo daję. 3 miesięcznemu dziecku włóż do łózeczka gazetki z twarzami dzieci i sprawdżcie reakcję (mają stać na około drabinek). Zobaczysz jak zabawa.

Gość jesienna mama
Kontynuując temat: 1.nie oblizywałam smoczka bo mały nie tolerował tego cudownego wynalazku, poza tym ponoć na podłodze jest mniej zarazków niż w naszej buzi 2.nie podgrzewałam w mikrofali, bo już jej sama obecność źle wpływa na nasze organizmy, mały garnuszek z wodą też jest ok 3.dawałam sloiczki na początku, bo mniej w nich chemii niż w warzywach na bazarku 4.wlączałam tv, ale tylko z daleka od dziecka i na krótko i tylko po to żeby mieć czas na przygotowanie obiadu jak co innego zawodziło 5.brałam dziecko wszędzie tam gdzie sama musiałam albo chciałam pójść, bo dziecko to też człowiek i ma żyć w cywilizacji 5.a spacerówka? jak zasypiał, to kładłam półpłasko.Jaki w tym problem?

Gość hehehhhhhhh
same mamy idealne ....chodziło racze o wozenie np.5 miesiecznego bobasa w spacerówce na płasko ;) ja własnie mojej 5 mies kupiła, spacerówke :P i smoczek tez oblizuje :P