Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gburek

Czy Twój organizm jest przeciążony toksynami?

Polecane posty

Gość gburek

Ostatnio ciągle czytam o tym jaką niezdrową żywność mamy. Jak bardzo zanieczyszczone wszystko jest. I jak to wpływa na nasze zdrowie. Znalazłam test: Przy każdym stwierdzeniu wybierz poziom częstotliwości, który najlepiej Cię opisuje, a następnie zsumuj poszczególne wyniki. Test: 0 = rzadko 1 = czasami 2 = często 1. Czuję się zmęczony/a 2. Mam trudności z zasypianiem 3. Mam problemy z koncentracją 4. Jestem nerwowy/a 5. Wyglądam na wykończoną 6. Mam łamliwe paznokcie i matowe włosy 7. Mam nieświeży oddech 8. Cierpię na brzydki zapach ciała 9. Cierpię na wzdęcia lub inne problemy trawienne 10. Bardzo szybko brakuje mi oddechu 11. Cierpię na ciężkość nóg zatrzymanie wody w organizmie 12. Jem dużo czerwonego mięsa 13. Mam łaknienie na cukier lub sól 14. Palę 15. Piję alkohol 16. Spożywam przetworzone jedzenie/ dania typu fast food Wynik 0 – 4 : Twój organizm najprawdopodobniej nie cierpi na odkładanie się toksyn. Nie masz się czym martwić. 5 – 10 : Może pomóc podjęcie działań. Zmień nawyki żywieniowe poprzez zwiększenie spożycia owoców i warzyw, ogranicz środki pobudzające oraz pij dużo wody, herbaty ziołowej/ owocowej, świeżych soków owocowych. Jednocześnie rozpocznij kurację drenażową. 11 lub więcej : toksyny mogły odłożyć się w Twoim organizmie, który może nie być już w stanie ich usuwać. Powinieneś potraktować kurację oczyszczającą jako priorytet. Jak jest z Wami? A jeśli jesteście przeciążeni toksynami co robicie żeby się oczyścić?

Gość dzis każdy jest silnie
zatoksyczniony stad tyle chorób juz od niemowlaka,oczyszczamy sie segmentowo

Gość moj wynik 11
"A jeśli jesteście przeciążeni toksynami co robicie żeby się oczyścić?" nic nie robie ;)

Gość No jak to co
ja sie oczyszczam,ale trzeba to robic kolejno

Gość jakakak
2-3 punkty. No może przestań palić, pić, używać soli, wrzucać czerwone mięcho a w to miejsce zacznij jeść warzywa i owoce. Ja tak robię. I taki mam wynik, przy czym jedno "tak" to wzdęcia związane raczej z nadwrażliwym jelitem

Gość oczyszczanie
zaczynamy od programu jelitowego własnie

Gość polecam picie niesłodzonej
zielonej herbaty.

Gość a kto słodzi
ziołowe cherbaty???hehehe

Gość kurak
Wyszło mi 16. Matko jedyna - niedługo zacznę świecić;) A poważnie jakiś strasznie wysoki mi ten wynik wyszedł. Syf i malaria. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, jak tego całego świństwa można się pozbyć. Moja kumpela, kiedyś się oczyszczała za pomocą głodówki, ale nie wyszło Jej to na dobre - słabo się czuła i było Jej niedobrze... "Powinieneś potraktować kurację oczyszczającą jako priorytet." - a jak się nie zastosuję to co może mi się stać??

Gość a od kiedy zielona herbata
to ziolowa herbata?

Gość gburek
Ja słodzę ziołowe herbaty. Nawet miętę ;) Do tej pory też nic nie robiłam ale chyba zacznę bo ciągle chce mi się spać ostatnio. Nie bardzo tylko wiem od której strony zacząć.

Gość kurak
Segmentowo? Kolejno? Czyli co? Wiem, że przede wszytkim powinnam szlugi rzucić i zrezygnowac z alko. To na 100% i na 100% będzie ciężko:))) Ale co poza rzucaniem zgubnych nałogów mogę zrobić??

Gość na poczatek
mozesz zastosowac serie BODY DETOX SPA

Gość gburek
konkrety proszę bo jestem ignorantem :)

Gość Herbaty a nie CHerbaty
:-o

Gość to nie badz ignorantem

Gość gburek
No własnie chcę przestać być ?:)

Gość kurak
Jsśli "nie bądź ignorantem" skierowane było do mnie to informuję, iż kobietą jestem. To po raz. Po dwa. Jakoś nigdy się nad tymi toksynami nie zastanawiałam i chyba dlatego tak wyszło:( Trzy poszperałam trochę w necie i znalazłam: "Jeśli system samooczyszczania organizmu nie działa zbyt sprawnie - jelito, wątroba i nerki są niedrożne - zostały przepełnione, jeśli spożywa się dużo krochmalistego i tłustego jedzenia, które nie jest wyprowadzane przez wyżej wymienione organy, w tym wypadku uruchamiają się kolejne kanały wydalnicze. Najpierw włącza się jama nosowo-gardłowa. Ona wyrzuca na zewnątrz w postaci flegmy krochmaliste, tłuste i inne złogi. Stąd wszystkie nasze ciągłe pochrząkiwania, charkania i smarkania. Jeśli i ten kanał wydalniczy zostanie zbytnio obciążony, włączone są dodatkowe: zatoki, kanał słuchowy w uszach, u kobiet - pochwa maciczna, ropieją oczy. Mało ruchliwy tryb życia, praca na siedząco, gwałtownie hamuje krwiobieg w miednicy - powstaje zastój krwi. Jest to druga przyczyna, dlaczego właśnie tu gromadzi się flegma - u mężczyzn wokół prostaty, u kobiet - w jajnikach powodując cystę. Jeżeli najbardziej szkodliwe produkty takie jak m.in.: zimne lub tłuste mleko, śmietana, lody są spożywane zbyt często, to wg. Mikio Kuszi (specjalista makrobiotyk) na pewno będziecie mieć cystę (np. piersi, jajników lub u mężczyzn przerost prostaty). Dalej w tej cyście przerastają zarodniki pleśni i powstaje rak, dający metastazę. Sami go żywimy, sami go pielęgnujemy, a potem dziwimy się skąd ?! "Jeśli i to jest niewystarczające lub z jakiegoś powodu te kanały są zamknięte - włączają się dwa ostatnie - płuca i skóra. Skóra sygnalizuje obciążenie organizmu złogami poprzez brzydkie zapachy, wysypkę, pryszcze, różnego rodzaju egzemy, czyraki (nieprawidłowe łączenie pokarmów)..." PASKUDNE. Teraz to już nie jestem tylko trochę przestraszona lecz wręcz przerażona. Co to jest to BODY DETOX SPA?

Gość kurak
Dobra, żeby nie było że czytam bez zrozumienia. Już wiem kto jest ignorantem - gburek:]]]]

Gość zmotoryzowana
1. Czuję się zmęczony/a - no tak, studiuję, pracuję, spłacam kredyty - nie widzę związku z jedzeniem 2. Mam trudności z zasypianiem - raczej ze wstawaniem, patrz pkt. 1, nie widzę związku z jedzeniem 3. Mam problemy z koncentracją - patrz pkt. 1 4. Jestem nerwowy/a - patrz pkt. 1 5. Wyglądam na wykończoną - patrz pkt. 1 :D 6. Mam łamliwe paznokcie i matowe włosy - paznokciami mogłabym śruby odkręcać, a włosy mam gówniane z natury 7. Mam nieświeży oddech - no nie wiem, chyba nie ;) 8. Cierpię na brzydki zapach ciała - nieeee 9. Cierpię na wzdęcia lub inne problemy trawienne - tylko po wizycie u teściowej - "jedz, dziecko, tak marnie wyglądasz" (a już utyłam parę kilo) 10. Bardzo szybko brakuje mi oddechu - patrz pkt. 1, wszystko dzieje się na siedząco 11. Cierpię na ciężkość nóg zatrzymanie wody w organizmie - patrz powyżej (na siedząco) 12. Jem dużo czerwonego mięsa - nie, fuj 13. Mam łaknienie na cukier lub sól - słodyczy nie odmawiam :P 14. Palę - nie 15. Piję alkohol - lampkę wina do obiady 16. Spożywam przetworzone jedzenie/ dania typu fast food - nie Niby byłoby dużo punktów, ale akurat z jedzeniem nie ma to wielkiego związku...

Gość rozgorączkowana
O, hehe, nie wiedziałam, że można sobie tak zbadać poziom toksyn ;). Fajnie, nie jest źle, mogło być gorzej.... Kurak, a Ty nie strasz ludzi, co? Jakieś baje opowiadasz, aż tak źle być nie może... A może może... Hm. Dałaś mi do myślenia. Dobra, chyba pójdę po ziołową (c)herbatkę ;)

Gość kurak
Ja straszę ludzi? No nie śmiałabym? To mnie straszą. Takie głupoty na tym necie wypisują a ja głupia kura-k powtarzam;))) Czytam i czytam i czytam i wszędzie to samo - toksyny=samo zło. Hmmm jak tyle stron i ludzi o tym samym mówi, to raczej się nie mylą ...

Gość nikt tu nie musi pisać
to powszechnie wiadomo jakie mamy środowisko zatrute nie tylko żywnośc ale i powietrze woda a jeszcze łykanie chemi masakra

Gość Masakra masakrą ale
jeszcze nikt nie napisał jak można się tych toksyn pozbyć. Też chciałabym się dowiedzieć. Mój wynik to 10:(

Gość No jak to nie pisał
a czy Ty wogóle czytasz????co jest wyżej napisane????BODY DETOX SPA????jest czy nie ma???program jelitowy jeeeeeeeeeest czy nie ma????masakra i już

Gość W ogóle to oddzielnie się
pisze:) Napisał BODY DETOX SPA. Spoko, znalazłam. To jakieś urządzenie. Na allegro 950 zeta kosztuje a w sklepie pewnie jeszcze więcej. Mnie na to nie stać. Program jelitowy? A może mi ktoś powie co to takiego? Google nie dało mi satysfakcjonującej odpowiedzi.

Gość a co Ty chcesz kupować krowe
żeby sie mleka napić????idziesz do gabinetu onowy i bierzesz serie BODY DETOX SPA,program jelitowy to oczyszczanie całego układu pokarmowego pozniej nereczki i watróbka a na końcu wszystkie pozostałe komórki

Gość No pewnie że w ogóle
pisze sie odzielnie a czy ja powiedziałem że razem????masakra z Toba nie czytasz nie słuchasz :)i chcesz krowe kupowac dla kilku baniek mleka:)

Gość Wszystko ładnie pięknie
"program jelitowy to oczyszczanie całego układu pokarmowego pozniej nereczki i watróbka a na końcu wszystkie pozostałe komórki" Cudownie wręcz, ale może mi powiesz JAK? Jak mam to wszystko oczyścić? Co zrobić? I już mi o BODY DETOXIE nie mów bo jeden zabieg kosztuje 50 zeta minimum a jak sama powiedziałaś/lub powiedziałeś trzeba mieć serię. Za to kasę to ja jednak krowę poproszę:P