Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona pogodą

co z sesja zdjeciową kiedy pada deszcz w umówionym terminie?

Polecane posty

Gość zaniepokojona pogodą

Moja kolezanka miala w te sobote slub ijest ząłamana bo pogoda wciaż nie dopisuje i nie moga zrobic sesji,która miala odbyc sie w dniu slubu.W inne dni tez pogoda do bani.Wkurzona jest na maxa bo choc planowała zrobic plener,skłonna była zrobic zdjecia wjakiejs praownii u fotografa lub wnetrzach jakis I fotograf powiedział,ze on nie ma zadnego studia ani nie moze zrobic zdjec we wnetrzach. Co robic w takich sytuacjach?Jak sie zabezpieczac kiedy pogoda do bani? Czy trzeba pytac fotografa o to czy ma inna alternatywe w razie niepogody?

Dlaczego nie może robić we wnętrzach? Rozumiem, ze w publicznych miejscach mogą nie chcieć, ale w prywatnych może dałoby się jakoś ugadać z właścicielem...?

Gość moj fotograf może robić foty
i w plenerze i we wnętrzach. Po pierwsze ja chcę mieć sesje w dniu ślubu czy będzie lało czy nie bo nie zamierzam drugi raz iść do kosmetyczki, drugi raz spędzić 2 czy 3 godz u fryzjera, drugi raz stroiśc się itd itd. Nie chce mi się. Wtedy mam ślub i wtedy zjęcia żebym wiedziała że na zdjęciach uwieczniony jest dzień ślubu a nie jakiś inny i zwykły dzień tyle tylko że ja jestem w sukni.

Gość moja opinia jest taka
wybierz fotografa,który nie tylko robi plenery ale i ma w swoim dorobku zdjecia we wnetrzach,w atelier. Wtedy bedziesz pewna,ze wybrałas profesjonaliste Tych,co biegaja z cyfrówka po parku i tylko to potrafia jest pełno ale nie znaczy to,ze to sa profesjonalni fotografowie

to nawet nie jest kwestia profesjonalizmu,tylko posiadania odpowiedniego sprzętu. We wnętrzach na ogół trzenba mieć specjalne oświetlenie (nie zawsze,ale chodzi mi teraz o studyjną fotografię np). Można nie mieć własnego studia,bo otograf po prostu się tym nie zajmuje. Ale jeśli chcemy się zabezpieczyć,warto wybrać takiego,który ma taką możliwość.

Gość no własnie
jak fotograf ma odpowiedni sprzet to wszedzie zrobi zdjecia i w studiu i we wnetrzach i kiepska pogoda mu nie straszna. No ale trzeba wybrac fotografa wszechstronnego,zeby zabezpieczyc sie przed taka wpadka jaka miała autorka watku

otóż to. Niestety wszechstronność i ilośc sprzętu nie zawsze idą w parze z profesjonalizmem. Jest takie powiedzenie-dużo sprzętu,mało talentu... Tak więc trzeba naprawdę dokładnie się dowiedzieć co i jak.

Poza tym jeszcze jedno. dobry fotograf będzie miał pomysł na sesje deszczowa. Dramat. Zastanawiam się jakimi kategoriami kierujecie się (część) w doborze fotografa.

Gość zaobrączkowana
my wybralismy fotografa,który ma bogate portfolio i ma w swoim dorobku cała palete zdjec i plenerowe i studyjne. Na szczescie pogoda dopisala ale mielismy alternatywe:-)

Gość a jak jest upał
dzis ma byc 35 stopni!!!!!!!!!!!!!! To tez niedobrze jak na plener.I co wtedy?

Gość tez sie obawiam
obawiam sie,ze 4 sierpnia tez bedzie obrzydliwa pogoda...Rozmawiałam z pania fotograf,która ma nam robic sesje ale ona powiedziała,ze mozemy zrobic sesje w innym dniu! ALe ja nie moge w innym dniu bo nie mam juz urlopu a poza tym chcemy wyjechac na wakacje na 2 tygodnie! Ona mi mówi,ze to jedyne rozwiazanie. Myslałam,ze jak sie ktos profesjonalnie zajmuje fotografia to ma swoje studio albo pracownie lub atelier(nie wiem jak to sie pisze dokładnie)

Gość może będę tego żałować
A ja zrezygnowałam z sesji plenerowej. Pogoda była fatalna, ciągle lało, a ja po 3 wolnych dniach musiałam wrócić do pracy. W końcu zrobiliśmy tylko reportaż, ale taki dosyć duży.

Gość tez sie obawiam
no ale ja bym chciała miec ładna sesje. jesli nie w plenerze to jakas taka ładna studyjna.reportaz to cos zupełnie innego