Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulululu

jak duża jet szansa zajścia w ciążę...? .....

Polecane posty

Gość lulululu

staramy się o dziecko:), w 1 miesiącu próby nam się niestety nie udało..zastanawiam się więc jak to jest, jakie są szanse zajścia w ciążę już za pierwszym razem?albo jakie są szanse w danym cyklu? wiem kiedy mam dni płodne kiedy nie, od roku nie biorę tabletek anty, nie palę, ćwiczę...i nie wiem daczego teraz się nie udało...może naiwne pytanie ale trochę się rozczarowałam...

Gość Olllaaaaa
Jeśli się współżyje w dni płodne to szansa = 30%

Gość lulululu
oj to mało:( no ale z drugiej strony to trochę pocieszające, bo już zaczęłam sobie wmawiać bzdury... no nic, w takim razie zaczynam próbować w tym cyklu ponownie...aż do skutku:)

Ja zaszłam w ciążę półtora roku po odstawieniu pigułek - przy czym różnie było, raz celowaliśmy w dni płodne, raz nie... Też już zaczęłam myśleć, że coś jest nie tak, że któreś z nas nie może mieć dzieci, a tu nagle :) i pewnie najdalej za miesiąc nasze maleństwo będzie z nami :)

Gość lulululu
November gratuluję i życzę Ci wszystkiego najlepszego:))))

Gość Czarusia
Ja odstawiłam Cilest na początku lipca.Na razie sie zabezpieczamy gumkami, bo podobno wskazane jest odczekać kilka m-cy. Planuję ok.listopada/grudnia,no chyba, że wyjdzie nam szybciej...:) Co Wy na to???

Różnie się czeka. Mówi się (najpewniej na podst. jakichś statystyk), że przeciętna zdrowa para zachodzi w ciążę w ciągu 3-6 miesięcy starań. To jest więc norma. :) Nam sie udalo w II cyklu starań, są też tacy, którym się udaje już za pierwszym razem, natomiast innym za 12. Tak to już jest. Kup testy owulacyjne, (bo może nie do końca wiesz kiedy masz owulację) do tego badaj śluz, szyjkę, kochajcie się co 2-3 dni i powinno się udać - gdy połączysz te wszystkie metody :)

Gość głuupie babsko
Też jestem po pierwszym miesiącu próby - chyba się nie udało, co prawda na teście wczoraj miałam 2 kreski, ale odczytałam wynik po ok. 10 min więc się nie łudzę. Poza tym mam już objawy miesiączki, tj. nabrzmiałe piersi. Jak to jest że niektórzy raz sex i już wpadka.

Gość pppppp
głupia, hm, ciekawe w sumie

Gość gość
Witam! Jestem 3 miesiące po porodzie. Wczoraj współżyliśmy i glupim trafem gumka sie zsunela niefortunnie i dostala w środku . Odrazu narzeczony ja wyciagnal. Ale nie ma pewności czy cos nie zostalo co mi radzicie?