Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciuszek

biegunka biegunka u dziecka co robic brak juz sil?!!!

Polecane posty

witam! mam straszny problem moj roczny synek o ponad 3tygodni ma biegunke nie jest to sama woda non stop ale robi tak z 3-4kupki zadkie czasem bardziej czasem mniej.Po kilku dniach poszlam do lekarza i dostal smecte i lakcitofil i skier.na posiew stolca po kilku dniach wizyta kontrolna i leki nic nie pomogly a badenie wykluczylo salmonelle a wiec dostal nifuroksyzan(nap;ewno przekrecam troche nazwy przepraszam)i po 5dniach nadal zero poprawy i znow do lekarza i p.doktor chciala wypisac skierowanie do szpitala a ja poporsila zeby najpierw zrobila konkretne badania a ona zaczela sie cos wykrecac nie wiem czy lekarze ponosza jakies koszty za te badania tak slyszalam bo tak nie chetnie kieruja tylko odrazu szpital!!no ale wkoncu doszlismy do wnisku z p.doktor ze to moze od mleka bo rzeszlismy z mleka 2r bebiko na 3rbebiko a wiec powrocilismy do mleka 2r i nadal ma biegunke a dzis to juz zadka bardzo zrobil!!! bardzo ale t bardzo prosze o rade co robic pojde wszedzie jutro prywatnmie ale co radzicie pod jakiem kontem te badania czy jakies dzieciatko tez tak mialo???martwie sie bardzo dodam ze dziecko jest od tego czasu troszke bardziej marudniejsze ale nie ma goraczki wymiotow ma apetyt ale dzis wydaje mi sie ze malutko strasznie siusia moze to juz akurat jakies moje zludzenia sama nie wiem ale prosze o rade

Nie wiem czy możesz podac dziecku jagody - ale pamiętam podobna sytuację u bliskiej znajomej i dopiero po czarnych jagodach biegunka się zatrzymała do dzisiaj nikt nie wie czemu tak było i co było przyczyną .

dziekuje za rade ale probowalam z ryzem podac boo niby ryz tez pomaga ale nie wolno dodawac cukru zeby biegunke zatrzymac tak mowila mi p.w aptece no ale moje dziecko nie chcialo jagod bez cukru bo byly b.kwasne i coz mam robic.kupilam tez w aptece marchwianke i nie chce jej pic!

Spróbuj jeszcze kleiku ryżowego. Tylko na wodzie. Przy biegunce nie można dziecku podawać soków ani potraw mlecznych nic z mleka.Nie dopuść o ile to możliwe do odwodnienia organizmu. Musi dużo pić. Woda lub herbata.

Ja niestety kiedyś wylądowałam z dziećmi w szpitalu. Niestety małe dzieci szybko się odwadniają.

w aptece jest herbata z jagod, mozesz doslodzic glukoza i podawaj do picia a moze zjadl jakis wlos?

wiecei jak to jest w domu mogl codziennie odkurzam jestem bardzo czysta osoba ale wlos hm jest bardzo mozliwe!mi wrecz sypia sie wlosy a wiadomo dziecko roczne wszytski bierze do buzi.jesli nie podawac mlecznych produktow czyli jogurtow tez nie???bo on tak co drugi dzien zjadal jakis jogurck to bakusia to danio

Gość mialam podobny problem
nie lekcewaz tego...moglas sie zgodzic na szpital...Twojemu dziecku grozi odwodnienie....tam by mu podali kroplowke i nawodnili organizm...jesli nie chce jesc to nie karm na sile mlekiem...niech pije...kiedys byl taki lek w aptece do kupienia i nazywal sie chyba Gastrolit- taka jakby kroplowka tylko do podawania doustnego...moja corka miala cos podobnego jak miala roczek...nie zgodzilam sie tez na szpital, ale wyciagnelam ja z tego w domu. 1. zadnych jagod!!!!! bo to surowisko 2. odstaw mleko...gotuj kleik i karm po lyzeczce...nikt nie mowi ze bedzie Ci latwo..... 3. nawadniaj: woda herbatki itd...jak nie bedzie dziecko chcialo pic to tez po lyzeczce.... 4. I ZMYKAJ Z FORUM- RACZEJ BADZ W STALYM KONTAKCIE Z LEKARZEM Powodzenia...wyjdziecie z tego :)

częstą przyczyną biegunek są wirusy. W szpitalu robiono moim dzieciom badanie w tym kierunku. W przypadku potwierdzenia nawadniano dzieci - w szpitalu kroplówki i dużo pić i podawano lakcid. Mam nadzieję że do odwodnienia organizmu nie dojdzie. Patrz czy sika, i czy nie ma skóry suchej , takiej papierowej, ale to lekarz stwierdzi.

Gość wdf
zeby dziecko nie odwodiło sie podawaj coca cole rozmieszaną z wodą

Gość izzzzzzzz
Hej:) Przede wszystkim połóż dziecko w szpitalu,niech tam zrobią badania.Dziecko bardzo szybko się odwadnia ,zapewne w szpitalu dostanie kroplówke.Wydaje mi sie ze dziecko może nie tolerować produktów mlecznych,jakaś alergia pokarmowa.Dziecko znajomych 1,5 roczne ma uczulenie na jajko i nie może jesc niczego co ma w sobie jajko.

Gość mialam podobny problem
e-tam...nic surowego no co Ty...sama zjedz jablko jak cie czysci...zobaczysz jak flakami wywraca, a to jest male dziecko.....

Gość izzzzzzzz
Do wdf:) Tak małe dziecko chyba nie moze jeszcze coli:/

Mi po wyjściu ze szpitala kazano trzymać dietę. Zero produktów mlecznych, surowych owoców (może być pieczone jabłko albo kisiel z gotowanym jabłkiem) soków ani herbat ziołowych.

ciuszek .. ja ci dam tylko jedna rade . Bezwzględnie powinnas pojechac z dzieckiem do szpitala na dyzur . Trzeba zrobic narazie tylko jedno !!! Porzadnie nawodnic caly organizm .Nastepny krok to zrobienie badan pod kątem bakterii w przewodzie pokarmowym . Nie miej żadnych objekcji przed ostrym dyzurem . Twoje dziecko po 3 tygodniach biegunki kwalifikuje sie do tego w pierwszej kolejnosci . Nie chodzi tylko o zatrzymanie biegunki ale o zbadanie przyczyny ktora ja powoduje . To za ma;e dziecko zeby robic eksperymenty ..co podac samemu żeby biegunke zatzymac . Twoja lekarka jest malo powazna . pozdrawiam

Colę możesz podać ale bez przesady i odgazowaną. Mi lekarz zalecił tylko nie wiem czy twoje dziecko nie za małe.3

Gość izzzzzzzz
Teraz dopiero doczytałam końcówkę,jakoś mi wcześniej umknęła.Dziecko mało sikające jest odwodnione,dziecko odwodnione szybko może umrzeć.Podawaj mu ciągle płyny a potem połóż w szpitalu.Teraz są upały,dziecko musi bardzo dużo pić!!!

Gość BASIA1975
DAWAJ DUZO DO PICIA MALCOWI,BO MOZE SIè ODWODNIC,PISZESZ,ZE MALO SIKA.TEZ PRZESZLAM PRZEZ TO PONAD MIESIAC TEMU,ALE MOJA CòRKA MA PRAWIE 7 LAT I ZALATWIALA SIè PONAD 20 RAZY NA DZIEN,DO TEGO MIALA SILNE BòLE BRZUCHA.TEZ CHODZILISMY OD PEDIATRY DO APTEKI I TAK PRZEZ 2 TYGODNIE.SIOSTRA PORADZILA MI KAWè ZBOZOWA,A DRUGA JAGODY.MOJA MALA ZJADLA KAWY I JEJ PRZESZLO,DO TEGO BRALA TEZ SILNY SYROP OD BIEGUNKI.NIE WSZYSTKIE DZIECI SA JEDNAKOWE,JEDNEMU POMOZE,INNEMU NIE.POWODZENIA

Gość rhtgfd
o co chodzi z tym wlosem? pierwszy raz slysze

Gość meggy 15
Witaj. pisałaś, że dziecko sika mniej, to znaczy,że się odwadnia. Mój syn też miał bigunki. jak najwięcej daweaj pić ,nawet po łyżeczce. My też mieliśmy Gastrolit, o którym ktoś już pisał.Rozpuszczoną saszetkę podawałam przez cały dzień, ale to jest dobre, bo uzupełnia elektrolity. Teraz zauważyłam, że latem nie mogę synowi dawać danonków i większej ilości soków, bo biegunka wraca. Zimą nie mamy problemów. Zrezygnujcie na razie z nabiału. Też polecam kleik ryżowy np z jabłuszkiem. U nas jest oddział pobytu dziennego. Nawadniają i na noc do domku, ale na szczęście jak na razie nas to ominęło. P. Dr mówiła, że przewód pokarmowy maluszków się długo regeneruje 2,3 tyg

Gość rhtgfd
powiedcie

hmmm.. jakoś wychowałam dziecko które miało biegunki.... to dziecko ma teraz 20lat, 180cm wzrostu i waży 75 kg, i w ogóle jest młodym byczkiem ;) i wtedy na biegunki najlepsze były właśnie surowe utarte jabła, marchwianka i kleik ryżowy... może tylko teraz te jabłuszka mają trochę inny skład...

Gość rhtgfd
powie ktos co z tym wlosem

moj maly mial begunke przez miesiac ;/ a ma dopiero pol roku zaden lekarz nie wiedzial co sie dzieje, wszystkie badania ok, w szpitalu jak bylismy zadnej kroplowki nie dostal ;/ podawali tylko lacidofil zadne leki nie pomagaly, a robil 10, 15 kup dziennie ;/ po miesiacu w kupie znalazlam wlos z kapy na lozko ;/ i biegunka sie skonczyla ;) starsza corka polknela ludzki wlos i tez miala biegunke, lekarka podala jej lek z 70% alkoholem, rozpuscil sie i klopoty minely fakt male dzieci wszystko biora do buzi, czasem nie zauwazysz i pozniej problem ja poradze jednak te suszone jagody, a jak nie pomoze to pojedz dla pewnosci do szpitala dodam ze mmoj syn jak mial begunke ciagle chetnie ssal piers i nie mial zadnych objawow jakiejs choroby moze to jest to i cos mu podraznia zoladek albo jelita ale w szpitalu upewnic sie warto

dziekuje wszytski za rady bardzo sie martwie i wlasnie to sikanie mnie zastanawia ja czesto dziecku zmieniam pieluszki a dzis upal wiec po ogrodzie latal w body bez pileuchy i bardzo przez caly dzien duzo pil a malutko sikal w sumie bardzo malo i dopeiro dzis zauwazylam zawsze wiecie w pampersie nie zaobserwuje cy zrobil siusiu raz czy dwa czyw iecej chyba jak bym dlugo pieluchy nie zmieniala.jutro rano lece do lekarza i pewnie wyladujemy w szpitalu ale jesli tak ardzicie i p.doktor tez to idziemy tak sie martwie skad taka bieg

mam nadzieję że jesteś już w drodze do szpitala. Ja nie lekceważyłam takich długich biegunek u tak małych dzieci i dwoje leczono szpitalnie.

dzis juz malutki sslodko spi dostal przed spanie wode z lakcidofilem ze smectom i na noc juz przygotowalam marchwiankie jak obudzi a rano do lekarza

4 rzadkie kupki dziennie, to jeszcze nie powód, żeby dawac dziecko do szpitala!!! Dobrze nawadniaj to będzie ok.!! Wg mnie, to ma od zębów. My przechodziliśmy to samo, ale z częstotliwością kupek co 5 min!! Okazało się, że dziecko ma salmonelle!! Nawadniałam go dobrze, przeleczylismy w domu i obyło się bez szpitala. Nie jest w Twoim przypadku jeszcze tak źle. Dawaj pokarmy stałe, kleiki ryżowe itp.

szczerze owiem ze tez tak uwazam ze chyba nie musze leceic odrazu do szpitala mamy dzis wizyte o 12,30 sprawdzam caly czas czy maly nie jest odwodniony nie sprawia tkaiego warenia dzis o dziwo ma duzo energi ciemiaczko jest wklesle a nie wypukle jak przy odwodnieniu skorka jest iok.jadl juz kleik ryzowy i zobaczymy co p.doktor powie ja napewno bede sie domagac wszelkich badan.najbardziej przerazaja mnie te upaly.