Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwergt

Wkurza mnie treść reklamy o autobusie

Polecane posty

Gość gwergt

do poboru krwi. OK, niech to będzie społeczna składka dla dobra wszystkich. Szczytny cel, przyda się itd... Ale wobec tego z jakiej przyczyny taki autobus miałby nosić imię Jana Pawła II ?!!! Jeśli JPII ustanowiłby jakiś fundusz na taki cel i tam sam też wpłacał pieniądze, jeśli taki autobus ufundowałby Watykan i chciał takiego imienia to rozumiem. Ale jeśli ludzie się zbierają, na autobus do poboru krwi, z własnych pieniędzy, co g... ma wspólnego z JPII i katolicyzmem, a przynajmniej tyle samo co z Georgem Bushem i hinduizmem, to po co ta nazwa?! Mogliby tak chamsko i bezsensownie nie narzucać nazwy, tylko zapytać ludzi lub autobusowi żadnej bezensownej nazwy nie nadawać.

chwyt reklamowy, że tak powiem. Bezsensowny! Wykorzystują pamięć Jana Pawła II w tak głupi sposób. Cel ...jak najbardziej popieram.

Gość gwergt
mam a chwilowo ten zaprząta mi głowę

akurat jest to temat godny przedyskutowania. Ale skoro Ty wolisz rozmawiać o środkach na cellulit i o tym, jak zrobić ładny makijaż...to twój problem:)

Gość _popieram....
autorkę tego tematu. wątpie czy osoba przeciwna katolikom będzie chciała w tym autobusie oddawać krew.

Gość gwergt
no właśnie ten bezsens mnie razi chyba że np powiedziano by że papież w szczególny sposób wypowiadał się o krwiodawstwie właśnie, że wobec tego i Kościół przeznacza z tacy jakąś część... no to jeszcze byłoby to logiczne poza tym czy autobus musi jeździć z jakimś imieniem, i to przywódcy jednego wyznania religijnego? przecież katolicyzm nie ma monopolu na opiekę zdrowotną, akcje związane z profilaktyką, krwiodawstwo, zbiórki społeczne itp

przypuszczam, że nie będzie chciała...ale najgorsze jest to, że wykorzystuje się ten sentyment (miłość) jakim Polacy darzyli Jana Pawła. Jestem zniesmaczona.

oj mysle ze ktos kto wpadl na ten pomysl mial naprawde dobre intencje Papież budzi pozytywne uczucia symbol milosci i dobroci , chyba jestescie zbyt surowi

wydaje mi się, że ten ktoś chciał zwabić ludzi i stwierdził że Jan Paweł II to (przepraszam za wyrażenie) \"chodliwy towar\"....

Gość _popieram....
lewoskrzydłowa - "chodliwy towar" bardzo dobrze to ujęłaś.

Gość t77
Niezależnie od tego jak się ocenia JPII należy zauważyć, ze robi się z Tej Postaci, za przeproszeniem maskotkę do wszystkiego i to w tonie sentymentalno-bogo-ojczyźnianym, bo przeciez przeciętny wielbiciel JPII nie jest w stanie przeczytać choćby jednej książki K.Wojtyły...

Gość gwergt
uhm, tak jakby ludzie mieli nie złożyć się jeśli się metki "JPII" nie przypnie, i jakby tym "JPII" trzeba było błysnąć wszędzie żeby chcieli ubogie dzieci dokarmić, na ładniejszy park się zrzucić, schronisko dla bezdomnych wybudować... itd itp

Gość BeznadziejnaOsobaWielkolud
a czy to prawda ze jak raz się odda krew to potem trzba to robić regulkarnie bo jak nie to ma sięjakieś nudności bólr głowy itd slyszałam od osoby która zdaje krew

Gość _popieram....
BeznadziejnaOsobaWielkolud - oddajesz krew tylko wtedy gdy TY tego chcesz. mdłości mogą być w zależności od tego ile krwi dałaś.

Święta racja. Zdenerwowało mnie to , że niektórzy zaczęli doceniać Go dopiero kiedy odszedł. Według mnie był to Wielki Człowiek, ale wątpię czy chciałby , aby budowano mu któryś z kolei pomnik. Przypuszczam , że te pieniądze można by oddać na inny - dużo lepszy cel. Ale tak to już niestety jest...

no ale podobno potem są jakieś kłopty z tym jesli regularnie oddajesz a potem z jakiś powodów niemożesz organizm się chyab przyznwyczają dajmy na to ze co dwa miechy ubywa mu krwi no i produkuje jej więcej no a jesli jej nie ubedzie to sa jakieś kłopty zdrowotne czy coś takiego

Gość _popieram....
BeznadziejnaOsobaWielkolud - nie prawda.

a oddawałas? skąd wiesz? w telewizij ani specjaliści otym nie powiedza bo dawcy są potrzebni

Gość _popieram....
BeznadziejnaOsobaWielkolud - nie, ale znam osobę która oddała 5litrów krwi (oczywiście nie za jednym razem) i nie miała żadnych problemów.

aha to dobrze :) tylko nie wiem skąd te plotki :o