Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

Jestem ciekawa jak wyobrażacie sobie Śląsk

Polecane posty

Gość brud smrod i ubustwo
tak to sobie wlasnie wyobrazamy....

Gość fajna madchenn.
i chamsy ludzie

Gość fajna madchenn.

Gość dla mnie za duzo wasali romana

Gość wehehe
Który Sląsk - cały czy osobno Dolny i Górny? Jeżeli chodzi o Upper Silesię to poza ciasną zabudową całej konurbacji zabudową niewiele rózni się od reszty kraju. Dawny stereotyp węgla i stali oraz kominów odszedł na boczny tor. To samo dotyczy mentalności ludzkiej.

Gość zdaniem.faceta
Wczoraj wieczorem wracałem ze Śląska i zauważyłem jedno - Śląsk rozkwita i kwitnie , nowych dróg przybywa , coraz lepiej się jeździ , Ślązacy jak zwykle bardzo pracowici i zapracowani są , trochę u siebie pracują , trochę w Niemczech ale to co zarobią to inwestują w swoje nieruchomości , widać zadbane domy i firmy przy drogach , moim zdaniem, najbogatszy okręg w Polsce :)

Gość wehehe
Czyli jak za Edwarda ;)

Gość dwa domki na krzyż
dużo zieleni, jezior i świeże górskie powietrze

Gość wehehe
To raczej na południu województwa (w stanie od 1999) ;) czyli w Beskiden Mountains :)

nie autorka ze ślaska - masakra .

Śląsk Górny - bo zdaje się o nim mowa, jako że Dolny Śląsk istnieje jedynie z nazwy i jako taki etnicznie ma wiecej wspólnego z dawnymi Kresami niż ze Śląskiem. Śląsk kojarzy mi się pozytywnie z faktem opowiedzenia się ponad 200 tys osób tam zamieszkujących za przynależnością do narodowości śląskiej. Osobiście żałuję że takiej świadomosci nie ma w mojej rodzinnej Wielkopolsce. Poza tym kawał Górnego Śląska mieszka w Niemczech i często przyjeżdża do Heimatu co też mi się w jakimś sensie podoba. A reszta to wyniesione ze szkoły czy z filmów Kutza obrazy kopalń, dymów hut, hałdy i familoki.

Gość o co ci chodzi kocu
Kocu, czemu masakra?

Gość wehehe
To rzeczywiście gówno wiecie w tej Wielkopolsce.... no ale kiedyś to nawet za prusaka tameczny Polak świecił przykładem, taki Cegielski na przykład, a dziś ewolucja wsteczna doprowadziła was do poziomu doktora Jana K. i biskupa Juliana P.

wszechpolka-- nic dodać nic ująć :D Nie mam nic do osoby bo nie znam ale nik bryyyyyy

wehehe, zapewniam że gdyby Cegielski zobaczył co Polska zrobiła z jego zakładem po wojnie -to podobnie jak większość potomków Śląskich Powstańców przypomniałby sobie o swoim dawnym pruskim obywatelstwie i wydarł bezzwłocznie do Reichu

Gość co ty bredzisz kocu

Koc - coś jest na rzeczy. Mnie do tego topiku przyciągnął nie tyle temat co nick autorki

ano dlatego że w środowisku do jakiego należę termin Wszechpolak ma fatalną reputację

Gość wszystko juz jasne
Trawnik... jesteś gejem

Gość sonny .
Trawnik jest kobietą więc nie mozę być gejem :) , jest z pochodzenia żydówką więc ma alergie na wszechpolaków pozdro Trawnik :P

Gość a to dlatego nick taki ma
skoszony... ymm, koszerny

Gość wehehe
Trawnik - pieprzysz jak potrzaskana. Fabryka Cegielskiego działała i działa do dziś czego nie można powiedzieć o wielu założonych także naówczas śląskich kopalniach i hutach, klóre mimo że posiadały bogate złoża i dużą zdolność adaptacyjną zostały rozpierdolone chrymi decyzjami katonazistów z AWS. Tyle prawdy w temacie.

Gość wehehe
A jeżeli chodzi o Reich - mnie jako kosmopolitę to jebie, ale czy to nie ten wysoki idol weszpolaków ostatnio nie pieprzył coś o niemiecko-żydowskim spisku w UE przeciwko Wolsce?

Gość wehehe
A tak w ogóle to uważam, że wszyscy księdzowie powinni być spaleni w Ałszfic, i w ogule fszyscy ludzie wieżoncy powinni tesz zostać spaleni i powinniśmy pszywrucić komónizm, taki jak za Stalina. Kto sondzie inaczej ten jest ciemnogrud i do Ałszfic go.

Gość wehehe
To komuchy miały Auschwitz-Birkenau? kurwa, nie wiedziałem :P ale ta historia robi postępy!

Gość wehehe
i w ogóle jestem komuninazista, a stalin to mój idol :) Uważam, że karzdy kto zabija ksiendzuf jest dobry, a wienc Chitler dlatego rze w Dahał zabijał ksiendzuf, to jest dobry :) Tak samo jak stalin ktury zabijał ksiendzuf prawosławnych, tzn. popuf :)