Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osmiomiesieczniaka mamamaaa

Menu Ośmiomiesięczniaka i innych

Polecane posty

Gość osmiomiesieczniaka mamamaaa

Doradzcie czy dobrze karmie podaje mniej wiecej tak: Mam alergika 8- kaszka na nutramigenie 150ml 12- sloiczek okolo 100ml zupki, papki wlasnej roboty( miesko- nie zawsze, ziemniak, marchew piertusza, czasem kalafior) 16 mleko nutramigen 150ml 18 owoce okolo 130 ml 20- 21 kaszna na nutramigenie 180ml 1-2 ( czasem uda mu sie przespac) mleko 120 ml Czy powinnam to mleko o 16 zastąpic stalym posilkiem? jesli tak to jakim np?

Mój mały kańczy dzisiaj 9 miesięcy i je tak: Rano np. 8:00 mleczko 180ml 11;00 mleczko 180ml ok 14:00 obiadek (warzywa, mięsko) 17:00- 18:00 desrek z owoców lub kanapka z szynką lub bułka ok 20:00 kolacja czyli kaszka 180ml W międzyczasie wcina Miśkopty lub chrupki, czasami podjada jak my jemy.

Pediatra mi powiedział, że dziecko do roku powinno pić mleczko 3 razy na dzień lub posiłki na mleczku. Pozdrawiam :)

Gość Madam de Pompadur
cytat: Mój mały kańczy dzisiaj 9 miesięcy i je tak: Rano np. 8:00 mleczko 180ml 11;00 mleczko 180ml ok 14:00 obiadek (warzywa, mięsko) 17:00- 18:00 desrek z owoców lub kanapka z szynką lub bułka ok 20:00 kolacja czyli kaszka 180ml " Bardzo fajnie to wygląda,tak jak u dorosłego. o tej porze co my sniadanko, potem drugie śniadanko, o 14 obiadek tak jak u nas i deserek o 17.00 i kolacja o 20.oo potem kąpiel i spac? dziecko mi sie wydaje powinno chodzic spac wczesnie jak ma byc rano wyspane gdy idzie do żłóbka, a jak nie chcemy by rano wstawało szybko to pożno je kładziemy (jak jestesmy z nim w domu na macieżyńskim). a deserek to nie tylko owocowe przeciery ale i danonki serki homogenizowane tak?