Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce jestem

czy wypada powiedziec przyjaciolce o pasach poprodowych?

Polecane posty

Gość w kropce jestem

witajcie, Moja przyjaciółka, która urodziła dwa tygodnie temu, miała bardzo duży brzuch, do dziś zresztą niewiele jej się schował. Z kolei moja siostra mówiła mi o pasach poporodowych i kosmetykach, które pomagają wrócić do wyglądu sprzed ciąży. Nie wiem czy wypada mi namawiać przyjaciółkę do tych pasów skoro już raz nieśmiało o nich wspomniałam. Nie chcę wyjść na próżną, bo wiem, że nie o sobie teraz myśli i swoim wyglądzie tym bardziej. Mówiła mi też o tym, że bardzo bolą ją piersi przy karmieniu i wiem (znów od siostry), że są specjalne nakładki, które mogą jej pomóc. Wiem, że takich "dobrych rad" pewnie ma już po dziurki w nosie. Jak myślicie, wtrącać się i przy okazji wrócić do tematu? czy lepiej nie? Chciałabym jej pomóc ale boję się że ją urażę.

ja bym powiedziała normalnie wiesz -słysząłma ze pasy poporodowe pomagaja!!

jesli nazywasz ją swoja przyjaciółką, to domyślam się, że nie o takich sprawach już rozmawiałyście i jak najbardziej wypada wg mnie wspomnieć jej o tym :) ja osobiście też nie lubię tych wszytskich \"dobrych rad\", ale prędzej posłuchałabym przyjaciółki niż mamy albo teściowej, które jak wiadomo, wsyztsko wiedzą lepiej :P

Dziewczyno, macica obkurcza się przez 6 tygodni co najmniej, daj jej żyć, a zresztą o pasach pewnie słyszała. Ma malutkie dziecko i inne rzeczy na głowie oprócz swojego brzucha. Zresztą pasy powodują wiotczenie mięśni, które powinny się wzmacniać, a nie osłabiać teraz. Wyluzuj.