Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość developpe

mam pytanie z angielskiego

Polecane posty

Gość developpe

czy ktos moglby spr poprawnnoc tego zdania.chodzi mi dokladnie o wykorzystanie czasu past simpl i past con. mam takie zdanko:She ................(not have) the key and.................(wait) outside for someone t open the door. ja wypelnilam juz ale nie chce nikogo sugerowac moimi odp bo nie ejstem pewna. zaraz zadam pytanko dokladne;)

Gość to jest czasownik regularny
correct :)

Gość Królowa Świata i Okolic
She did not have the key and was waiting outside for someone t open the door.

Gość developpe
to nikt nie wie jak to bedzie? :o

Gość srutifruti
didn't have was waiting

Gość developpe
nie podszywac sie pode mnie dziewczyny a ja wtawilam wasnt'having i was waiting robilam to z zasada ktorej nauczylam sie wczoraj a mianowicie gotowac makaron i ugotowac makaron ale tutaj bylo mi trudbno wybrac. myslalam, ze to drugie mam zle a pierwsze dobrze a widze, ze jest odwrotnie. mitoam sie cemu nie moze byc waited? czekala to chyba nieoznacza dluzszej chwili? albo z tym pierwszym nie miala to chyba dluzsza chwila?nie wiem czasem kompletnie co wstawic. a jak to bedzie wygladalo w zdaniu np oni mieli na obiedzie gosci. to bedzie ps czy pc? i czemu taki czas? jak rozroznic w jakim czasie dac slwo "miec"

Gość developpe
eee taaam, do duszy z tym, nikt nie chce pomoc :(

Gość youre useless
you'd better learn some other language

Gość developpe
ne podszywac sie pode mnie!:|

Gość rajuuuuu
jezu,jak Ty jestes pusta!!! przeciez zdanie brzmi tak "nie miala klucza,wiec czekala az ktos jej otworzy) druga czesc jest w czasie ciaglym,gdyz czekanie oznacza czynnosc dluzsza,na logike biorac,a nie posiadanie klucza wystepuje w zwyklym past simple,bo oznacza tylko fakt ciezka jestes dziewczyno:o

Gość developpe
😭 😭 😭

podane odpowiedzi sa dobre: didnt have i was waiting. a z tym obiadem to bedzie past simple

Gość developpe
zwalaj sie, to juz sie zapytac nie mozna? nie wchodz i nie odpisuj jesli masz zamias obrazac.

Gość podali Ci juz prawidlowa
odpowiedz Ty jebnieta debilko She didn't have the key and was waiting for someone to open the door !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak jest prawidlowo,widzisz teraz? Ty slepa kretynko?

Gość developpe
jem zwłoki

Gość podali Ci juz prawidlowa
ile razy jeszcze trzeba bedzie napisac? wez okulary zaloz,jak nie widziesz,ze odpowiedz juz dawno padla blondynka jestes?

wydaje mi się, ze uzycie tych dwóch czasów w tym zadaniu odbywa sie na tej zasadzie: ona nie miała klucza (poprostu nie miała i już, nie trwało to ani krószą ani dłuższą chwilę) i (w związku z tym) czekała pod rzwiami aż ktos otworzy (a czekanie to dłuższa czynność)

Gość developpe
tak :classic_cool:

Gość developpe
a wy nie mozecie zrozumiec, ze to nie ja pisze?tylko, ze ktos sie podszywa pode mnie? ;||||||||||||||||||||||||||||

Gość developpe
jak nie przestaniecie sie podszywac, to zaloze spowrotem majtki na pupe 😠

ludzie dajcie spoój jej z tymi wyzwiskami napisała, że tej zasady nauczyła się wczoraj więc nic dzinwego, że nie może sie połapać

Gość developpe
bo jestem blondynka :P

Gość developpe
jestescie beznadziejni, zachowujecie sie tak jakbyscienigdy na kafe nie siedzieli i nie wiedzieli, ze to podszywacze siedza;| ja pitole co za ludzie

Gość srutifruti
Czekalas, az ktos otworzy drzwi. NIe wiadomo, czy ktos je otworzyl w koncu czy nie. Nie znasz rezultatu koncowego. co do 'was having' to jezeli uzywasz czasownika to have w znaczeniu ze cos posiadasz lub nie, to nie mozesz uzyc czasu continuous(nie wiem jak to sie pisze).

Gość developpe
przy okazji jeszcze jedno pytanko: jak prztlumaczyc na angielski "ja pitole"? i w jakim to bedzie czasie - ps czy pc (skoro pitole caly czas)?

Gość developpe
Uwaga uwaga uwaga!!!! opssss ale mi się pierdnęło :o przygotujcie się na niezły smrodzik :( przepraszam :(

Gość developpe
srutifruti ,Królowa Świata i Okolic -->dziekuje wam bardzo:) o tej zasadzie, ze nie moge uzywac have w pc nie wiedzialam, dzieki za wytlumaczenie :)