Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wait a minute

nie wyobrażam sobie wyjścia za mąz, byćia do konca z jednym facetem

Polecane posty

Gość wait a minute

mam 23 lata i niewyobrazam sobie wyjścia za mąz. mam faceta , ale ślub - nie nie... a duzo moich kolezanek jest juz po ślubie

A ja mam 22 lata i za niecałe 3 miechy wychodzę za mąż i jestem z tego powodu baaaaaaaaardzo szczęśliwa:) bawić się można tak samo w małżeństwie jak i wolnym związku!

Gość wait a minute
no raczej nie tak samo ;)

Tez sobie tego nie wyobrazalam NIGDY z zadnym z moich facetow. Z dnia na dzien zmienilam zdanie... poznalam Tego, dla ktorego jestem w stanie zrobic wszystko. Wczesniej tez kochalam - tak mi sie przynajmniej wydaje - ale teraz czuje, ze jest to ten czlowiek, ktoremu moge powiedziec \"i nie opuszcze cie az do smierci\". Nie wiem, czy cos z tego bedzie - to swiezy zwiazek, a czeka nas dwumiesieczna rozlaka. Jednak zrobie wszystko, zeby z nim byc. Jak bedzie trzeba to nawet wyjde za niego za maz;) Mysle, ze powinnas spojrzec na swoj zwiazek pod tym wlasnie katem - czy czujesz ze to ten, ktory gdzies tam zawsze byl Ci przeznaczony. Czy czujesz, ze u jego boku bedziesz najszczesliwsza kobieta na swiecie. Czy masz ochote dac mu z siebie wszystko i nie odczujesz tego jako straty... Pozdrawiam

Gość wait a minute
zawsze tak mysle na początku, że to ten ... ale po 4 miesiącach sie to zmienia ;)

Gość wait a minute
co nie znaczy ze zmieniam ich regularnie co 4 miesiące, nie nie ;) zwykle przechodze długie związki, ale to jest takie trwanie. wiem ze gdyby mi sie oswiadczyl to nie moglabym wyjść za niego

Gość Marie23
Hej! Wait a minute mysle identycznie tak jak Ty! Tez mam 23 lata i ani mysle o slubie. Brrr... jestem z facetem 7 miesiecy i jakos nie widze siebie w roli kury domowej i dobrej zonki!

kura domowa? tylko dlatego ze jest zona? dziwne podejscie... wam się wydaje, że jak się juz jest w malzenstwie to wszystko co sie robi to pierze skarpetki dla męża?? HAHA!! w jakim świecie zyjecie?!

Gość oja-T
Jesli lubisz chodzic w brudnych skarpetkach to rzeczywiscie nie musisz ich prac.

ktos tu chyba nie umie czytac ze zrozumieniem - tak samo i bez slubu mozna partnerowi skarpetki prac i co? poza tym jak ma dwie ręce i troche dobrej woli to sam sobie wypierze. nie zyjemy w sredniowieczu!!

Gość oja-T
widze ze przeszlas porzadne szkolenie "jak zostac wzorowa pania domu". teraz juz tylko pozostaje nalozyc fartuch i ....do roboty

a Ty pewnie wszystkie swoje brudne skarpetki wrzucasz pod łóżko, bo nawet nie wiesz gdzie jest pralka...

Gość oja-T
Ja nie ukonczylam kursu " jak zostac wzorowa pania domu" totez robie ze skarpetkami to co mi sie podoba. A ciebie to chyba uderzylam w slaby punkt.

moim slabym punktem jest to ze staram sie przekonac innych ze slowo \"malzenstwo\" nie musi odstraszac jesli sie kogos naprawde kocha:)

Gość oja-T
ojeju jakie ckliwe...lece po husteczke bo sie rozplacze

haha, widze ze Ty jeszcze czekasz na swoja milość i pewnie po kryjomu placzesz w poduszke \"buuuuu! nikt mnie nie kocha!\" ;P a innych ktorzy juz mieli szczescie tego doswiadczyc probujesz zniechecic ;)

Gość dziewczynka_mulinka
zwiazek malzenski to indywidualna decyzja. jesli ktos nie czuje sie dobrze w roli zony na sile nie ma co go przekonywac. Ja jestem zwolenniczka mazlenstwa ale w pozniejszym wieku. 22 lata to dla mnie okres zabaw i szalenstw. Jakbym miala wyjsc za maz w takim wieku wolalabym sie pochlastac bo kojarzy mi sierzeczywiscie tylko z szybkim uwiazaniem sie do faceta i zalozeniu fatucha do sprzatania.

Ja też jestem już mężatką i nie narzekam, wręcz przeciwnie! Nie siędzę w domu i nie usługuję mężowi, bo małżenstwo nie polega na tym. Oczywiście zgodze sie z tym,że w niektóryzh zwiazkach tak jest a kobiety sobie na to pozwalają i nie ważne czy jest sie małżenstwem czy nie. Kiedys tez nie wyobrażałam sobie życia w małżeństwie, ale poznałam wspaniałego faceta i skończyło sie przed ołtarzem. A najważniejsze to to że nie żałuję tej decyzji.

Gość oja - T
Mylisz sie i to bardzo. Faceta mam, o malzenstwie mysle ale nie w wieku 22 lat. Teraz studiuje, podrozuje, mam mase innych zainteresowan i wierz mi nie w glowie mi gotowanie plackow i pranie skarpetek mezowi. A tobie wcale nie zazdroszecze a raczej wspolczuje bo wczesniej napisala juz dziewczynka_mulinka ze zamazpojscie w takim wieku kojarzy sie jedynie z szybkim usiedleniem faceta i zapedzeniu sie do roli uslugaczki.

no tak, wielu ludziom sie tak kojarzy... i zalezy co czlowiek rozumie przez \"wyszalenie sie\", a co ty przez to rozumiesz?? poza tym zycie w malzenstwie nie musi byc nudne - czy myslicie ze jak malzenstwo sie zaczyna, to koncza sie inne znajomosci, wyjscia itp.? dodam ze nie chodzi o malzenstwo w ktorym pojawia sie dzidzius, bo to juz osobna sprawa...

Gość oja - T
Osobiscie nie mam nic do malzenstwa bo kiedys tez bede pewnie zona ale w sposob jak przedstawiaja je goomis sprawia ze zaczynam sie bac.

Usługiwać męzowi????? Matko Bosko, to jakich wy facetow macie?????

Gość beta vulgaris
dlaczego w dzisiejszych czasach dziewczyny wychodza tak szybko za maz??

a ja z moim mezem bawie sie i szaleje! i nie chce tego robic z nikim innym. ja dopiero jak wyszlam za maz poczulam sie w pelni szczesliwa i wolna. malzenstwo w zaden sposob mnie nie ogranicza. wrecz przeciwnie - dodaje mi skrzydel. a znamy sie z moim mezem juz 7 lat. aha - i nie piore mu skarpetek, bo ma dwie rece i sam sobie pierze. jakbym miala powielac utarty schemat, ze zona=kura domowa, to tez bym byla przeciwna. niestety sa panny, ktore nie dosc, ze tak mysla to i tak zyja. wy chyba takie jestescie skoro tak sie boicie malzenstwa.

Gość oja - T
bo ich elem jest usidlic faceta, a potem jak Goomis glosza kazania o szczesciu malzenskim itp... zya sie chce jak slysze takie rzeczy.

szybko???? z tego co wiem, to srednia wieku osob wstepujacych w zwiazek malzenski wzrasta... to jaki wiek jest odpowiedni???? 20, 25 czy 30??? To indywidualna sprawa kazdego. Ja mam 24 i wlasnie nadszedl moj czas, jestem tego pewna na 100%