Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pies bez kwalifikacji

Czy biorac szczeniaka na rece rozpieszczamy go??

Polecane posty

MAma psa i tak sie zastanawiam czy mozena go brac na rece..wiem ze nie mozna przesadzac..no ale czasem zeby sie przyzwyczail?

Gość otoz jest tak
do szesciu miesiecy nawet sie powinno, potem nauczy sie chodzic sam

Oczywiscie, ze mozna. Psiaka trzeba troche rozpiescic, chociaz moj pies nie lubi byc brany na rece. Ona robi rozkladowke(kladzie sie na pleckach i rozkracza nogi) i mam ja glaskac:)

do siedmiu miesiecy?? Moj ma 7 tygodniu dopiero

ja pamietam jak mialam moze z 8 lat to poszlam do kolegi i oni mieli szczeniaka i chcialam go poglaskac a ojciec kolegi z geba do mnie ze pies to ma do ochrony domu byc a nie do glaskania, i wrzeszczal na tego psa jak nienormalny, bil go malo tego od malenstwa ten pies byl na lancuchu, pamietam jak mnie dusilo w srodku i bieglam do domu i cala droge plakalam, a pies to taka bestia wyrosla ze trudno opisac zreszta nie wiem po co to pisze ale tak mi sie przypomnialo

Gość opowiem wam historie psa
mojej ciotki i jej wnukow. otoz mieli jednego pudla i po jakims czasie weszli w posiadanie drugiego. dzieci go tak rozpiescily,ze na gor wnosily go po schodach i znosily takze. po jakims czasie pies bal sie sam wchodzic po schodach,ze teraz jak ktos idzie na gore to on czeka zeby otworzyc rece, ten wskakuje i trzyma sie jak male dziecko za szyje i nogami wokol pasa i tak sie go wnosi. hihihi, smieszny on ale i fajny

Gość nie przesadzajcie
z tym rozpieszczaniem bo ja sobie wychodowałam kota który jest psem. Potrafi łasić się jak kot i przytulać, do tego kiedy śpie podnosi mi nosem ręke żeby go pogłaskać... mam maskotke do przytulania nie psa... szkoda tylko że na dwór z nim chodzić muszę:o

Pewnie, że możesz...i zwierzę potrzebuje miłości. Mój \"pieseczek\" na już 1.5 roku i nadal chętnie siada mi na kolanach, aby go poprzytulać do siebie. Ale jak cudownie potrafi odwzajemnić uczucie np. liże moją dłoń albo patrzy na mnie tak słodko swoimi oczkami. Czytałam, że dopiero gdy szczenię ukończy 2 miesiące możemy stosować wobec niego formy pewnego rodzaju karcenia za nieposłuszność a wówczas gdy np. chce pieszczot to ich nie odwzajemniaj.

o dzieciach to słyszałam, że się je rozpieszcza biorąc na ręce, ale o psach nie :) też mam psa, brałam go na ręce jak był szczeniakiem i nie uważam, żeby był rozpieszczony :) (teraz nie dam rady go unieść, wielkiii urósł jakiś taki) :D Pozdro🖐️

Gość moj pies jeszcze teraz chetnie
wlazi mi na kolana i chcialby byc noszony na rekach :] nic bym nie miala przeciwko, jakby nie wazyl 50kg :]

Gość zapytajcie szanowanych
hodowcow do 6 miesiecy pies chodzic nie potrafi! uczy sie! trzeba go nosic na rekach