Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rasputinka123

Z Yasmin na Yasminelle

Polecane posty

Gość rasputinka123

Witam Was, Dziś wzięłam 1 tabletkę Yasminelle, przez ponad 1,5 roku brałam Yasmin. 1. Czy w ciągu tego pierwszego tygodnia muszę sie dodatkowo zabezpieczać? W końcu przechodzi się na niższą dawkę... 2. Czy w ciągu pierwszej 7 dniowej przerwy Yasminelle będę zabezpieczona? 3. Czy jest szansa, ze tabletki się nie przyjmą? Pozdrawiam.

Gość rasputinka123
Dodam, że pomiędzy ostatnią Yasmin, a pierwszą Yasminelle zrobiłam stndardową 7 dniową przerwę.

Gość eluxe
witam oj to zle zrobilas ze zrobilas miedzy yasmin a yasminelle przerwe.. przy bezposredniej zmianie bierze sie od razu. no ale moze nic sie nie stanie.. do przypadku zabezpiecz sie dodatkowo prezerwatywa pozdrawiam:)

Gość rasputinka123
Tak mi doradził lekarz.

Gość rasputinka123
Na stronie producenta pisze: Zmiana z innego złożonego hormonalnego środka antykoncepcyjnego lub złożonego antykoncepcyjnego krążka pochwowego lub plastra: Można rozpocząć przyjmowanie Yasminelle w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych). W przypadku zmiany ze złożonego antykoncepcyjnego krążka pochwowego lub plastra, należy postępować zgodnie z zaleceniami swojego lekarza. "w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego " - czyli okres bez tabletek to 7 dniowa przerwa, a więc po niej?

Gość eluxe
:/ hm...... no ja jak zawsze zmienialam to nie robilam przerwy i w ciaze nie zaszlam.. a zmienialam juz 3 razy pigulki.;/

Gość rasputinka123
ja robiłam przerwę kiedyś i miałam już zmianę 4 razy. Cilest - > Harmonet - > Yasmin - > Yasminelle

Gość rasputinka123
Tylko teraz mniejsza dawka jest...