Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie mama

becikowe w 2008 ma byc 4000zl slyszeliscie o tym?

Polecane posty

Gość jeszcze nie mama

Gość jeszcze nie mama
Wierzejski oświadczył, że LPR chce, by od 2008 roku becikowe podwoić, czyli wypłacać po 4 tysiące złotych za każde urodzone dziecko. Argumentował, że to i tak niewielka suma, bo około tysiąc euro, gdy w Niemczech matki dostają po 25 tysięcy euro.

Gość Gonia1987
napewno to nie przejdzie

Gość 20 mg
Współczuję tym którzy dla becikowego 1000 zł rodzili w tym i zeszłym roku :-D Zazdrość by mnie zeżarła ;-) ;-) :-D

Ach ten Giertych i jego \"słowa\" i amnestia była (1 rok) A jęczeli że 2000zł becikowego to za wiele i że państwo na to nie stać...

Gość Brodawka mała
Naiwne...zbliżają się wybory parlamentarne

Gość Gonia1987
becikowe zwiększą i zwiększ się ilość niemowląt znalezionych naśmietniku.........bolesna prawda. niektóre kobiety, zwłaszcza alkoholiczki zachodzą w ciąże tylko dla tych pieniędzy. niestety znam przykłady...to jest straszne.

Gość matka malego niemca
w niemczech matki dostaja po 25000? wolne zarty :D skad wy ludzie bierzecie takie niestworzone historie?

Niektórzy tylko po to rodzą dzieci by dostać troche kasy, która tak na prawde nie jest jakaś rewelacyjna , bo przez całe życie sie o wiele więcej na dziecko wydaje A co do becikowego za granica to jest na pewno większe...ale co z tego?? Moim zdaniem trzeba liczyć na siebie a nie na kase od państwa...

Gość matka malego niemca
jestem b. ciekawa jak oni to wyliczyli. moze razem z tym co dostaje sie miesiecznie na dziecko tak dlugo jak siedzi na garnuszku

Gość do matki malego niemca
ale Ty jestes Polka.Niemki i to nie wszystkie dostaja po 25000 euro.po pierwsze podobno dwoje rodzicow musi byc Niemcami i miec wyzsze wyksztalcenie i do tego zarabiac jakas wieksza kwote.bo tak to nie dadza.

Giertych miał problem z załatwieniem tego tysiąca, a co dopiero 4.:P Tak wysokie becikowe w Polsce po prostu nie przejdzie.

20 mg - ja rodzilam w 2006 roku i na pewno nie zeżre mnie zazdrość. Przecież dziecka nie rodzi się dla 1000 czy 4000