Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo mnie ro zastanawia

Co lepsze usunąć ciążę czy oddać dziecko do adopcji?

Polecane posty

Nie można być do końca pewnym czy ktoś to dziecko adoptuje, czy nie będzie do 18-nastki w Domu Dziecka, a potem być może wyląduje na ulicy. Co o tym myślicie? Pytam ponieważ co druga osoba na tym forum twierdzi, że aborcja to morderstwo, a oddanie do adopcji to najgorsze co może być.

Gość CZY KTOS MOZE WIE
zdecydowanie oddac.. bedac w ciazy mozesz juz znalesc rodzine ktora z checia wezmie dziecko to nawet lepiej.. bo jak zalatwisz wszystkie formalnosci, dziecko bedzie moglo isc od razu do nowej rodziny.. nie traf do domu dziecka !!

ehhh znowu, pytasz to odpowiadam- lepsze oddanie do adopcji, dlaczego? bo kazdy ma prawo zyc bez wzgledu jakie to zycie pozniej bedzie, nie my powinnismy decydowac czy warto by ktos zyl czy nie, i prosze mnie nie pytac czemu tak sadze, za bardzo angazuje sie w takie dyskusje

Idę do pracodawcy mówię mu, że jestem w ciąży, on się wścieka, chce mnie zwolnić, to ja mu na to: "urodzę dziecko i oddam je do adopcji". Myślicie, że mnie nie wyleje?

Pracę zawsze można zmienić - nie warto dla niej ryzykować własnym dzieckiem .

a co jest dla Ciebie wazniejsze do kur... nedzy zycie dziecka czy praca? ;/

Gość qdfewfdq
Tu można odpowiadać tylko za siebie. Ja bym wolała usunąć wczesną ciążę, tu nie mam żadnych rozterek moralnych, niż oddać do adopcji bo myśli o tym co się dzieje z moim dzieckiem, czy żyje czy nie, czy jest mu dobrze czy cierpi, nie mogłabym znieść. Trzeba być odpowiedzialną za stworzone przez siebie życie. Natomiast gdyby ciąża była zaawansowana, trudno, zostawiłabym dzicko przy sobie i jakoś się męczyła.

Tyle jest par, które pragną adoptować dziecko, to skąd takie przepełnienie w Domach dziecka? W LO przez krótki okres czasu byłam wolontariuszką w jednym z warszawskich Domów dziecka i rzadko kiedy ktoś do nas wpadał \"obejrzeć\" dzieci.:( Ktoś napisał: praca albo dziecko. To lepiej zostawić przy sobie maleństwo i żyć z nim pod mostem? Praca jest bardzo ważna, bo nie tylko pozwala się utrzymać, ale zapewnia poczucie bezpieczeństwa.

Gość djshfui
wystaw na aukcji w niemczech , jak dajac dupy nie wiedziałaś co z tego może wyjsc{usta}

Gość taki sobie student
zainwestowac w antykoncepcje przed. Sama wybierz gdyby Twoja mama nie uwazala na to co robi Wolalabys zeby Cie zabila od razu czy oddala obcym ludziom?

Gość ukis w beczce
ukis w beczce

jesli rzeczywiscie jestes w ciazy(mam nadzieje ze nie) i rzeczywiscie szukasz rady, to dlaczego pytasz na Forum!!!!!????????

Gość czegoś tu nei rozumiem
Głupi ten temat, jak licytacja. Oddanie dziecka do adopcji to nie takie - fiu, bzdziu - praktycznei an perwno straci sie pracę , bo ciązy sie do adopcji nie odda. Z drugiej strony, będzie sie miaąło do końca zycia przepieprzone w miejscu zamieszkania - jako wyrodna dziwna, która oddała dziecko. Z trzeciej strony, do końca zycia będzie się myslała o tym dziecku, a doskonała większośc w pewnym momencie zacznie go szukać i tutaj zacznie sie totalna tragedia, jesli sie je znajdzie pt- nie jestes moją matka, jestes kurwą, która mnie oddała. Uwazam, ze jesli ktoś zaszedl w ciązę , której nei chce i nie chcedziecka , to powinien zdecydować sie na aborcję , zwłaszcza wczesną farmakologiczną do 7 tygodnia. Inaczej to adopcja czochra psychikę 100 razy bardziej niż wszystkie aborcje świata tego

Gość czegoś tu nei rozumiem
Proboszcza lepiej nie pytać, on ma dość swoich dzieci z róźnymi matkami:D

Gość taki sobie student
a myslisz ze z kim ona ma to dziecko?

Gość z wikarym

Domy dziecka są przepełnione, bo 1)wiele dzieci nie ma ustalonej sytuacji, ich matki nie zrzekły się praw rodzicielskich do nich, bo ciągle liczą na to, że kiedyś je stamtąd zabiorą, a lata mijają albo nie chcą, bo nie i już, 2)albo są już w starszym wieku. Noworodki, których matki się zrzekły(np.już w szpitalu) nie czekają długo na nową rodzinę. Tylko w tym wszystkim to nie takie proste, przez 9 miesięcy chodzić w ciąży, czuć to dziecko w sobie, urodzić, a potem przeżyć całe życie ze świadomością, że gdzieś tam jest to dziecko, a my nic o nim nie wiemy i nigdy go już nie zobaczymy, ale ono jest.