Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ktos18

juz tak nie wiele / pomozcie

Polecane posty

Zostal tydzien do wyjazdu niecaly a j alej z tym problemem ;/ przypomne ze co zjem i co wypije strasznie puchanie mi brzuch ;/ nie dostalam skierowania do gastrologa domowe i apteczne lekarstwa tez nie pomagaja ;/ podzielcie sie radami prosze ;/

Gość forum ZDROWIE

jak masz trochę kasy to idź do gastrologa prywatnie nie wiem jak ci pomóc :(

wszystkie pieniadze trzymam juz na wyjazd :/ a badania inne nie wykryly choroby zadnej to nie wiem czy te poswiecone pieniadze nie pojda w bloto :/

inne badania tzn jakie? krwi? moczu? to nie to samo skoro nie wiadomo co ci jest, leki apteczne nie pomagają to jak ci pomóc? tylko specjalista

dostalam od lekarza rodzinnego skierowanie na usg wszystko bylo w normalnie a moja super lekarka zapisala mi tabletki na uspokojenie bo stwierdzila ze sobie uroilam kilka rzeczy .. ja jednak widze ze z dnia na dzien jest coraz gorzej dzisiaj wypilam szklanke wody brzuch puchnie i puchnie ;/ szczerze mowiac juz sie zalamalam nie chce wychodzic mi sie z domu a o wyjezdzie sobie tylko pomarze :/

chyba jednak musisz poświęcić trochę kasy - lepsze to niż się męczyć

nom gdyby chociaz byly jakies efekty a tu nic ;/ zostalo pare dni to sie przejde bo juz nie wyrabiam ;/

sama wiem (po rodzinie) że niektóre schorzenia ciężko sie diagnozuje trzeba cierpliwości i wiary że jednak w końcu ktoś pomoże

a nie uwazasz ze wezma mnie za jakas dziwna skoro usg nic nie wykrylo i lekarka sama juz za idiotke mnie uwaza ;/ coraz bardziej przestaje wierzyc w tych lekarzy juz ;/

wiesz ile lat trwało wykrywanie co się dzieje z kimś z mojej rodziny? chyba z 10 :O potworne bóle brzucha, biegunki nie wiadomo jak i od czego - i co? okazało sie że to nietolerancja cukru buraczanego

a ja sama dochodze co mi moze szkodzic mozliwe ze za duzko bialka tak wielu twierdzi ze na mleku maslankach kefirach itp nie wyzyje a moja lekarka wlasnie na odwrot ze powinnam to wszystko jesc ;/ to ja juz sama nie wiem oze najlepiej nic esc nie bede ;/

Gość rada od serca
zwyczajnie po jedzenieu, bez zadne krępacji daj upust i własnym pragnieniom i sobie pieeeeerrrrrrdddddddnijjjjjj

nie bialka tylko nabialu .. i wczoraj calkiem odpuscilam i tez nic nowego nie dostrzeglam ;/

no wlasnie czytalam ze to przez zaleganie gazow .. ale nie chce mi sie pierdziec hehe

wg mnie nabiał generalnie ma właściwości wzdymające :O może to dobry trop, kto wie?

no wlasnie tak jak wedlug wszystkich z tego co widze to ona mnie bardziej pograzyla w tym niz wyleczyla :/

poszukaj może znajdziesz w necie polecanego gastrologa w swoim mieście (ja tak gina szukałam - ludzkie opinie maja znaczenie)

gastrologow znalazlam juz i pieniedzy mi nie jest szkoda tylko caly czas mam jedna mysl gdyby mnie ta elkarka chciala wyleczyc to dalaby te glupie skierowanie i wszyscy byliby szczesliwi, a to sie czeka na jakies wyniki czy cos ? i gastroskopia boli ponoc ;/

nie tyle boli co jest nieprzyjemna (jak trafisz na dobrego operatora to nie będzie tak źle) ta lekarka to pierwszego kontaktu? jak tak to nic zaskakującego :O migają się od skierowań bo to kasa

tak wlasnie ona ledwo dostala skeirowanie na usg jakos za 4, 5 razem moze ;/ nie wyrabialam i wkoncu dala , pewnie po tych badaniach dostane jakies inne skierowania i bede latac od lekarzy do lekarzy ;/ eh kurcze

a gastrolog odrazu da jakas diete czy cos czy wysle do dietetyka ? chyba ze to cos gorsdzego niz zla dieta :/

wg mnie najpierw powinien zebrać wywiad, potem dać skierowanie na badania które uzna za wskazane i dać pierwsze wskazówki odnośnie jedzenia (i jego ograniczeń) potem jak ustali co ci jest - dopiero leki + dieta

czyli praktycznie moze odbyc ze mna rozmowe bez koniecznosci gastroskopi?

jasne :D to zależy co uzna za konieczne jakby co to weź ze sobą dotychczasowe wyniki badań - może wystarczą :D

i co zobaczy ze z badan usg wszystko ok i wysle mnie do domu a w portfelu mniej;/ a cos jeszcze bys radzila zmienic w diecie oprocz mneijszej ilosci nabialu ?

naprawdę nie wiem - nie jestem lekarzem niestety rośliny strączkowe nie, kapusta tez wzdyma, nie dla napojów gazowanych i wszelkiego fast foodu poza tym nie wierzę żeby sie oparł tylko na usg - skoro ten wynik jest ok to trzeba szukać dalej chodzi o to żeby cię2 razy na to samo nie wysyłał