Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

To wiem na bank.

KRÓTKOWZROCZNI ŁĄCZMY SIĘ!!!. Podawajcie wadę i związane z nią przygody

Polecane posty

Ja na prawe oko (-5), na lewe (-4,75). Najgorzej mam nad wodą albo na basenie, jak ściągnę soczewki to męża nie widzę i każdy dookoła jest podejrzany (dopływam do obcego i dopiero blisko niego się kapuję, że to obca osoba).

- 2,25 i - 1,75 i nienawidze ściągać soczewek, bo czuje się wtedy okropnie, więc domyślam się co Wy dziewczyny przechodzicie ;)

oczywiście jak pływałam, bo jak noszę to są rewelacyjne, a okularów sobie nie wyobrażam, od 8 klasy Szkoły Podstawowej noszę soczewy jak to mąż nazywa

generalnie to są miesięczne bez ściągani na noc ale ja daję oczkom odpocząć :) bodajże Optix. A pływam tak aby nie zachlapać oczu - o nurkowaniu jednak nie ma mowy (ale i tak nie lubię;) )

Gość szprota999
niektórzy mówią ,że jestem zarozumiała i na ulicy udaję ,że starych znajomych nie poznaję. a ja nawet własną babcię potrafię minąć bez słowa, bo jej nie rozpoznaję

wiem jaki to ból :) Ja kiedyś powiedziałam przyjaciółce, że wygląda jak czarna, zamazana plama ...

moja wada to -3,75 i -4 na odpowiednio prawe i lewe oko. Nosze Acuvue advanceed z Hydraclear, w wodzie tez nie moge normalnie plywac wiec staram sie nie zachlapac oczu... Ale bez soczewek nie poznaje ludzi. Pamietam jak wstydzilam sie chodzic w okularach a nie mialam jeszcze soczewek to nigdy nie chcialam sie z nikim umawiac w miejscach publicznych, bo nigdy nikogo nie poznawalam. Dlatego soczewki to moje zbawienie :)

mąż tak nie wie, że ja niedowidzę bez kontaktów i nieraz są śmieszne sytuacje np. w nocy jest zegar taki malutki koło mnie z wyświetlaczem koło mnie a ja się go pytam kilka razy która godzina a on to sobie zobacz a ja, że nie chce mi się odwracać i on myśli, że ja jestem leniuszek bo się nie przyznam, że nie widzę godziny

moja mama czasami podtyka mi coś pod nos i mówi \"zobacz, bo masz lepszy wzrok ode mnie\" (sama nie nosi okularów)

qwertz to chociaż masz dobrze, że widzisz tam gdzie trzeba chociaż na jedno oko, bo ja bez soczewek na odległość jestem ślepa jak kret, jak bym wsiadła w auto to wjechałabym w drzewo :D

Gość krupniok i żymlok
alice moja mama robi to samo :P jak jej coś spadnie to mówi: poszukaj bo widzisz lepiej :D a ja mam -2,75 i - 1,75 a do tego astygmatyzm. jakoś żyje ale bez soczewek coraz ciężej...

ale ma to tez dobre strony -nie widać cen :) a i w przyszłości cesarskie cięcie ...

cześć, ja mam jakoś -4 i -3, ale muszę się przebadać, bo już rok nie byłam i się pogorszyło chyba. Chodzę bez okularów, ale znajomych ostrzegam, że mają do mnie z daleka machać, żebym wiedziała, że to oni;) Okulary zakładam do jazdy samochodem głównie i zawsze mam je w torebce w razie potrzeby. Pozdrawiam

ciekawi mnie z tym cesarskim, wydaje mi się, że można, chyba wzrok nie strzeli??, jedni mówią, że trzeba je robić a ten lekarz, że teraz to już nie,...nie wiem o co mu biegało (?)

Gość A ja Was przebiję
Mam -15 na oba oczy! Każda wada poniżej -10, to moje marzenie... :( Ale niestety już nieosiągalne... Do tego lekki astygmatyzm i odklejające się siatkówki... Ale sobie całe życie powtarzam, że są tacy co nie widzą wcale! Więc nie jest źle... ;)

Witam. Wiem doskolane co czujecie. mam wade -2.5 i -2.25 kiedys jak nie nosilam soczewek to bylo cos strasznego. na basenie musialam mrużyć oczy zeby widziec gdzie sa moi znajomi bo w okularach wiadomo nie bede sie kapac. odkada nosze soczewki jestem strasznie zadowolona. mam baush&lomb jak dla mnie sa rewelacyjne. bez problemu moge sie w nich kapac, praktycznie robic wszystko. pozdrawiam:)

-3 na oba i tylko i wyłącznie soczewki najchętniej to bym nawet spała w soczewkach, nienawidze budzić sie rano i widziec jak przez mgłę

Gość katekkkkkkkkkkkk
-1,5 -2,5 nosz esoczewy 2tygodniowe acuve advance jednak przenaszam je do miesiaca jak jestem bez szkieł to mijam znajomych/sasiadow i si enei witam bo nie poznaje juz miałam kilkanaparwde nieprzyjemnych sytuacji bo nie poznałam kogos i był foch :(

kate - ile razy ja juz mialam sytuacje ze kogos nie poznalam ogolnie ldzie mysla ze jestem zarozumala bo nigdy nie powiem dzien dobry :D

tak - na szczęście ktoś kiedyś wpadł na pomysł soczewek. Moje okulary jak denka od butelek. A koszt supercienkich o superlekkich jest powalający. (i nikt nie daje gwarancji, ze takie właśnie będą)