Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewe84

jakie środki wspomagają płodność?

Polecane posty

Gość Ewe84

Zioła, jakieś witaminy.... Czy któraś mogłaby mi coś polecić?

Dla kobiety? To zależy od tego w czym leży problem, nie ma ziół \"sobrych na wszystko\"Są zioła na wywołanie owulacji, na wyregulowanie cyklu, na polepszenie pracy ciałka żółtego - bez konkretów nie dostaniesz konkretnej odpowiedzi.Preparatem ogónie wpływającym na regulację cyklu - jest Castagnus.

Gość witamina E

Gość Ewe84
Dokładnie miałam na myśli wyregulowanie cyklu. Chciałabym zajść w ciąże, a moje cykle wahają się od 31-36 dni. Poza tym ciężko jest mi zaobserwować dni płodne.

Twoje cykle są regularne. Regularność jest wówczas, gdy różnica między najkrótszym a najdłuższym cyklem w ciągu ostatich 12 miesięcy nie wynosi więcej niż 10 dni.Jeśli chodzi o dni płodne, to całkiem łatwo je zaobserwować - staraj się co 2 dni przez około 7-10 dni od chwili, kiedy zobaczysz, że Twój śluz staje się bardziej lejący i przejrzysty.

Gość Ewe84
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie :)

Gość czerwcowy
Eve, kup sobie testy owulacyjne. Jesli masz tak dlugie cykle to bedziesz potrzebowala ich wiecej zeby nie przegapic owulacji. Ja mam cykle wahajace sie od 27 do 32 dni i zaczelam testowanie w 10 dniu cyklu. Dopiero osmy test osmego dnia wskazal na owulacje. Testy sa niezawodne (99.9%) i wskaza Ci kiedy masz 2 dni najwiekszej plodnosci wiec oszczedza sresu i niepewnosci.

Gość Ewe84
Powiem szczerze, że też zastanawiałam się nad testami. Najpierw się trochę poobserwuje, a jeśli to nie przyniesie rezultatu zakupie testy :) Dziękuję!

herbata yerba mata, po tej masz podwyzszone libido i ma duzo cennych witamin ..pija ja w cieplych krajach