Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssffff

Mam okres co 33 dni zawsze zamiast co 28 ..czy to coś groznego??

Polecane posty

Gość sssffff

a kiedys jak bylam mlodsza mialam co 28 i trzy dni tylko skape krwawieniaa teraz aż 5 dni albo 6 nieraz i co 33 dni aż .

Gość jaaaa haaaaaaaaaa
jak regularnie co 33 to nic takigo... Moja ciotka tak ma, i lekarz jej powiedzial ze dobrze.

Gość idealny cykl to 28
a try masz jakieś zaburzenia widać :(

Gość sssffff
dodam ze mam 24 lata:) wiec juz nie taka młoda jestem :)ale jednak boje sie ze twa ciotka jest strasza i to normalne w starszym wieku a nie moim:)

Gość nic takiego
dzięki dłuższemu okresowi, w pierwszej fazie dni niełodnych masz ich więcej na czysty seks. Drugi okres niepłodności jest wielkością stał ą i wynosi 11 dni. Szczegóły w t. Antykoncepcja lub świadoma prokreacja na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość wirusiska
ja mam okres co 23, 24 dni :(

Byłam z tym u ginekologa i lekarka stwierdziła, że miesiączka występująca średnio co 28-40 dni mieści się w granicach normy, czyli nie trzeba tego leczyć farmakologicznie.

Gość ja tralla
Dziewczyny, wszystko jest normalne. Cykle i 20 i 30 kilku dniowe to nic groźnego. Zresztą, zapytajcie swojego ginekologa ;)

Gość jaaaaaaaa haaaaaaa
no fakt, moja ciotka jest starsza, ale ma tak całe życie! I lekarz mówi ze to w normie. A z kolei moja matka ma co 24 (to dopiero przegięcie, i juz chyba nie takie normalne ale co tam :D) :D Nic sie nie martw, dobrze masz wszystko :) Ciesz sie że masz taki regularny!

Cykle klasyczne to 28 dni. Ale mogą byc nawet 30, 32 czy 35 dniowe i wszystko ok byle sie powtarzały regularnie. Możliwe odstepstwa (i nadal to cykl regularny) to 3-5 dni opóźnienia, max 7 co zwiazne jest np z upałami, choroba czy stresem.

ja mam co 16 dni to dopiero masakra zwlaszcza,ze trwaja po 7 dni,lekarka powiedziala,ze jest ok. Chyba zmienie lekarza bo cos nie tak jest

Gość ale to chyba dobrze
jaaaaaaaa haaaaaaa----> Twoja mama ma cykle takie, jakie ja miałam podczas brania tabletek anty: 3 tygodnie brania tabletek i tydzień przerwy. Czyli praktycznie prawidłowo.

Co 16? W życiu o czymś takim nie słyszałam! Okres nie za często, nie za rzadko… Menstruacje nie powinny pojawiać się częściej niż co 24 dni i nie rzadziej, niż co 31 dni. Jeżeli występują częściej, niż co 21-23 dni - to jest to objaw nieprawidłowy zwany częstym miesiączkowaniem. Miesiączki co 32-35 dni uważa się za rzadkie miesiączkowanie. Są to stany wskazujące na zaburzenia hormonalne i wymagają przeprowadzenia specjalistycznych badań. Tu zobacz: http://www.pfm.pl/u235/navi/200060