Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Jak to jest z tym terminem porodu ??

Polecane posty

Otóż pierwszy termin jaki podał mi lekarz wg miesiączki wyszedł na 6 listopada...potem położna wyliczyła na 2 listopada...z pierwszego zrobionego USG (ok 6-7 tygodnia ciąży) wyszło ze na 6 listopada...z USG ok 16 tc wyszedł termin na 1 listopada...potem jeszcze 25 pazdziernika i 5 listopada a z ostatniego USG zrobionego w 25 tc termin wyszedł na 26 pazdziernika....pogmatwane to i nie wiem na który termin najbardziej się przygotowywać...obecnie jestem w 27 tc...i jakoś tak czuje ze urodzę jeszcze w pazdzierniku:) Jak to u Was było ?? Albo jest z tym terminem...też takie rozbieżności ??

Gość nonie
nie ma takich mądrych co by co do dnia wyliczyli termin porodu, to nie matematyka, gdzie widać jasno, że 2+2 = 4.

ja mialam tez rozne terminy. Od ostatniego okresu powinien byc termin zawsze jednakowy, ale na badaniach usg wychodzi roznie - w zaleznosci od rozwoju plodu. pozdr.

Chyba trzeba trzymać się wg ostatniego okresu - ten taermin się nie zmieni. U mnie to w zależności co dziecku było mierzone, to inny termin i z jednego badania usg miałam kilka terminów. No nie można się tym sugerować; najlepsza orientacja wg okresu.

Gość babka jagodzińska
jasne mnie termin przesunął się z 3 stycznia na 18 grudnia

Ja wiem, ze dwa tygodnie do przodu i dwa tygodnie wstecz to prawidłowy termin porodu...tyle że nie wiem już sama któremu terminowi wierzyć...chyba temu z USG, bo widać jak sie dziecko rozwija... A z miesiączki lekarz wyliczył na 6 listopada...a w rejestracji pani wyliczyła mi na 2 listopada:) Wiem, ze to nie matematyka, ale z ciekawosci pytam jak to było u was:)Jakos tak w serduchu czuje ze urodze jednak pod koniec pazdziernika:)

Gość akrobatka
ja miałam na terminy wg USG 16.05 wg OM 21.05 amały uroził się 28.05 czyli w 41 tygodniu ciąży i wszystko było o.k. Musisz wiezdieć że dwa tygodnie prze terminem i 2 tygodnie po terminie jest wszystko dobrze. Twoje ciało sama zadecyduje - zobaczysz a Ty będziesz wiedzieć kiedy to nastapi - na pewno :) Powodzenia

Ja mialam termin wyliczony z ostatniej miesiączki i tego się trzymalam . W rezultacie 5 dni po terminie mialam wywoływany porod.

Ja mam termin z ostatniej miesiączki na 30.10.. USG miałam robione 2 razy: w 13 i 25 tygodniu. W obu przypadkach termin jak w mordę strzelił wyszedł na 21.10.. I tego się będę trzymać, tym bardziej, że wyliczenia z OM opierają się na 28-dniowych cyklach, a moje cykle były krótsze i lekarz od samego początku mówił, że raczej przed 30. 10. będę rodzić. Buziolki! Piszcie dalej, który termin okazał się w waszym przypadku poprawniejszy :)