Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _kiiniia_

OSOBNE ZAPROSZENIA DLA 16-17LATKÓW??

Polecane posty

Gość _kiiniia_

Jak się prawidlowo zachować - czy 16, 17 letnim kuzynom/kuzynkom pownnismy dac osobne zaproszenia czy powiniśmy uzgodnić to z ich rodzicami, zapytać czy sie zgadzaja, czy chcą??

Ja np. na srebrne wesele mając 16 lat, dostałam osobne zaproszenie wraz z osobą towarzyszącą. :) Myślę, że mogłabyś porozmawiać z rodzicami tych osób, ale chyba to jest dobry pomysł. No chyba, że nie chcesz tych osób towarzyszących. Wiadomo - to kolejne koszta.

Gość _kiiniia_
moj brat i siostra też są w takim wieku a idą sami, wtedy i oni musiliby z kims isć. Podliczając to dodatkowe 7 osób :o nie żebym byla sępiarą ale naprawde nei wiem co robić?

Gość mozesz ządac zeby się z nia
moj syn mimo iz wiedza ze narazie nie ma zadnej dziewczyny , a ma 17 lat dostał na wesele zaproszenie osobno wraz z osobą towarzyszaca

Gość wydaje mi sie
ze takie osoby sa jeszcze za Mlode mysle ze jak maja po 18 lat wtedy otrzymuja osobne zaproszenia !!!!!!!!!!

Gość buraczana
ja bym nie wysylala osobnych zaproszen. W tym wieku roznie bywa z dzieciakami, jedni maja partnerow, inni nie, potrafia przed samym slubem jeszcze sie poklocic i nie przyjechac. Ja mam 20 lat, w czerwcu zenil sie moj kuzyn i wyslal zaproszenie do moich rodzicow zapraszajac w nim tez mnie i brata.

Gość _kiiniia_
No więc własnie zdania są podzielone a ja nie chcę strzelic gafy - co robić :( ???????? Może naprawdę najlepiej zapytać jak będę dzwoniła umówić się na wizytę - czy chcą żeby ich córka/syn z kimś szli czy nie? Chyba źle wymyśliłam to zapytanie co? Kurcze niby nic a problem jest :/

Gość aytt
Zgadzam sie mysle ze do 18 roku zycia powinno sie zapraszac bez osob towarzyszących!! Ja mam kuzynke 15 lat, a jej dziadek mowi do mnie zyby ja zaprosic z osoba towarzysząca - nie zgodziłam sie!! BEZ PRZESADY

Gość _kiiniia_
A gdybym napisała na zaproszeniu rodziców wraz z Anną /kuzynką/ a w trakcie dawania zaproszenie powiedzieć że jeżeli chciałaby z kimś przyjśc to nie ma problemu?

Gość aytt
I własnie zeby wszystkich podlotków zapraszac z osobami towarzyszacymi to by wyszło z 10 osob wiecej a to spory wydatek!!

Gość aytt
No własnie, najwyzej powiesz ze mogą przyjsc zo osoba jak sie upomną :)

Gość Jezeli naprawde
Chcesz zaprosic ....16-17 latkow to zorientuj sie czy maja kogos jezeli tak to daj im te zaproszenie ale ja bym nie dawala

Gość osoby w takim wieku
zaprasza się z osobami towarzyszącymi-przecież to już nie dzieci. To raczej ich sprawa czy przyjdą z towarzyszami czy sami. chodzi chyba o dobra zabawę dla gości, a jak ma się bawić 16 letnia dziewczyna z np. czternastoletnim bratem??? czy z siostrą za rączki.

Gość geberuba
bez!! niedość, ze to dodatkowe koszta, to jeszcze Ci taki nastolatek problemów narobi, jak się do kieliszka dorwie....

Gość NIC OD NICH NIEDOSTANIESZ
WATPLIWE ŻEBY TAKIE DZIECI DAŁY KASE - A ZA NICH ZAPŁACIĆ TRZEBA

zauważ, że osoby w tym wieku już są w związkach...więc jeżeli nie pozwoliszim przyjść z osobą tow. to pewnie nie przyjdą bo nie będą przcież Ci panny siedziały same :P

Gość nie daje sie osobnyvh
jak sie skonczy 18 lat - owszem

Gość nie daje sie osobnych
wjakich zwiazkach? w wieku 15-16 lat?? to wg ciebie "zwiazki"?? chodzenie, i to jak sie najcesciej zdarza sezonowe ;) to jeszcze nie sa pelnoletnie osoby, i ja ich zapraszakam na zaproszeniu rodzicw, jak ktos skonczyl 18 lat, dostawal osobe zaproszenie. ja swoje pierwsze dostalam w wielu 24 lat. A moj luby majac nawet 33 lata dostal na zaproszeniu rodzicow..bez osoby towarzyszącej. Ale to juz jest chamownia (i rzecz jasna na wesele nie poszedl ;))

Gość chyba przesadzacie
dlaczego niby zwiazki 16-17 latkow sa niepowazne, sezonowe? Ja z moim narzeczonym zeszlam sie w wieku 17 lat i jestesmy razem do dzis, niedlugo stuknie nam 6 lat, zamierzamy sie pobrac. glupie argumenty. mysle ze 16 latkow spokojnie mozna zapraszac osobno z osobami towarzyszacymi po uprzednim podpytaniu rodzicow co o tym sadza.

ja bede zapraszala z os tow. sama jak mialam 16. 17 lat to dostawalam zeproszenia z os tow a to czy pojda z kims czy sami to inna sprawa...a jezeli robi sie wesele po to zeby dostac kase od nich to bezsensu moim zdaniem...

Gość jasze tylko kto
bedzie za ich prezenty placic? ich rodzice rzecz jasna. a to sie juz podoba mniej rodzicom ;)

Gość ele mele
Wydaje mi się, że najlepiej jest porozmawiać najpierw z ich rodzicami. Oni najlepiej wiedzą co i jak. Np. córka koleżanki mojej mamy była ze swoim obecnym mężem od 8 klasy podstawówki i wątpię, by w wieku 17 lat poszła na wesele bez niego. Z kolei ja w wieku 17 lat niekoniecznie miałam chłopaka, którego chciałabym pokazać rodzinie, więc jak widać to kwestia indywidualna :D.

Gość
chyba orientujesz się jakie zasady panują w Twojej Rodzinie :) jeśli nie pomyśl, popytaj, przypomnij sobie jak było kiedy ty miałaś 16-lat, u mnie w rodzinie jesta taka zasada, że osobne zaproszenia dostają osoby, które chodzą do szkoły średniej tak jest od lat i u wszystkich pozdrawiam i życzę, by wszystko odbyło sie tak jak sobie wymarzyłaś

Zaproszenia zazwyczaj są wręczane osobiście. Ja zawsze (nawet po 20-stym roku życia) byłam na zaproszeniu rodziców, ale kiedy Młodzi wręczali nam to zaproszenie, to mówili, że jeżeli mam ochotę, to mogę przyjść z osobą towarzyszącą. Gdybym dostała osobne zaproszenie, to pewnie zaprosiłabym pierwszego z brzegu kumpla, bo uznałabym, że jest mi głupio iść samej. A tak chodziłam z rodzicami i nie musiałam kupować osobnego prezentu.

Gość krew mnie zalewa normalnie
16-17 latkowie .... , związki ..... , osoby towarzyszące ... BEZ PRZESADY ! Toż to jeszcze gówniarstwo przecież. Żeby zapraszać takie duże dzieci z osobami towarzyszącymi musiałabym chyba na głowę upaść... 18-latek wg mnie nie jest dorosły i gotowy do poważnego związku a co dopiero 16-latek .. ? Na wesela bierze się albo dobrego kumpla albo swojego partnera. Ale pod pojecięm dobrego kumpla myśle tutaj o kimś kogo świetnie znam i wiem że będzie sie dobrze czuł i świetnie bawił - a jak taka 16-latka może mieć prawdziwego kumpla , przyjaciela - nie miała sposobności poznać dobrze takiego człowieka . A partner ? Dzieci w tym wieku mają "chłopaka" i " dziewczynę" i zmieniają ich co miesiac.

Gość mała czarnaa
ja bym od 18 roku życia zapraszała z osobami. Mysle, że to byłoby słuszne. !6-latki niekoniecznie muszą przychodzić z osobami towarzyszącymi. Takie jest moje zdanie.

Gość miałam ten sam problem
Tylko u mnie to nie była kwestia 10 osób więcej a około 30 Dla mnie to nie był problem Ale jak 17latkowi dałam zaproszenie z osobą towarzyszącą to powiedział że przyjdzie. Po tygodniu zadzwonił i powiedział że w ogóle nie idzie. Jak się okazało pokłócił się zdziewczyną... Takie są te ich związki.. On jeszcze zadzwonił, ale ile jest takich co w ogóle nie zadzwonią!! A potem miejsca wolne, a można by na to miejsce kogoś innego zaprosić, skoro i tak się płaci, prawda?Dlatego olałam sprawę i prosiłam od 18 lat z osobą towarzysząca (i tylko dlatego że uważam że tych już wypada, choć ich związki nie są wcale dojrzalsze) Ja całe szczęście miałam czas bo ten typek był proszony jako pierwszy z młodzieży. I uważam że zrobiłam bardzo dobrze. Rodzice się wykosztują a potem miejsce puste..

Z osoba towarzyszącą zaprasza się wyłącznie osby DOROSŁE. A nie dzieci z ich szkolnymi sympatiami. Na zaproszeniu pisze się\" Anna i Piotr Kowalscy wraz z Jankiem/Moniką\"