Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123slonko

Zamierzaja mnie zwolnic-zaczekac na wymowienie czy zwolnic sie samemu??

Polecane posty

Gość 123slonko

mam problem mam firme i pracuje w szkloe na stale i dowiedzialem sie ze zamierzaja mnie zwolnic we wrzesniu co robic?zwolnic sie samemu czy czekac na zwolnienqie?czy zwolnia mnie z jakims okresem wypowiedzenia?kurde nie na reke mi to zwolnienie odejdzie mi wyplata i dojdzie caly zus do placenia! doradzcie cos

skad wiesz czy Cie zwolnia? to pewnie źródło? ja na Twoim miejscu poczekalabym i nie zwalnialabym sie sama, no ale Ty musisz podjac decyzje

Gość 123slonko
bo moja mama byla dyrektorka i przeszla w tym roku na emryture i przychodzi inna dyrektorka ktora powiedz.juz nasze ksiegowej ze mnie zwolni to zazdrosc ludzka no coz musze sie z tym pogodzic ale moja duma mowi mi zeby samemu sie zwolnic ale z tego co slyszalem to mnie korzystne ale nie wiem czemu?nie znam sie na tym

Gość jeżeli sam się zwalniasz
to nie przysługuje ci zasiłek dla bezrobotnych

Gość siedz i czekaj
zawsze mozesz odwolac sie do Sadu Pracy

Gość jezeli
jezeli zostaniesz zwolniona za porozumieniem stron to nalezy ci sie zasiłek dopiero po 3 miesiącach ,najlepiej wiec jesli to oni cie zwolnia z przyczyn np zwolnien grupowych psbyle nie dyscyplinarnych bo wtedy wogóle nie dostaniesz zasiłku a na zwolnienie mozesz isc jak masz mozliwosc w koncu bycie chorym to przypadek losowy(byle nie za długo bo wtedy moga cie znowu zwolnic bez wypowiedzenia -a zwolnienie bez okresu wypowiedzenia nie uprawnia do zasilkku:o

Gość 123slonko
nie przysluguje mi zasilek bo mam firem a do sadu pracy sie nie odwolam dlatego ze zaczna sie doszukiwac jakis druczkow wiecie jak to jest jestem synem dyrektorki chcem zeby mama przeszla juz spokojnie na ta emeryture

Gość tak to jest z praca po
znajomosci :P

Gość 123slonko
zatrudniajac sie w szkole nie mialem jeszcze firmy i jak kazdy szukalem pracy a ze yla w szkole gdzie racuje moja mama to co w tym zlego mysle ze kazdy by zatrudnil swoje dziecko jesli by nie mialo pracy a jest wolne stanowisko co innego gdyby mama pozbawila pracy jakies osoby dla mnie !!!!

Gość tak to jest z praca po
znajomosci :P bez dwoch zdan! A co ma firma do tego? mamusia odchodzi to i synka wywalaja...

Gość 123slonko
nic nie ma!!! nie wazne czy po zanjomosci czy nie ale ktos zamierza mnie zwolnic i pytam sie czy lepiej jak ja sie sam zwolnie czy lepiej jak zwalniaja mnie sami???