Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maksiulka

frytki z Mc Donalds dlaczego takie pyszne????

Polecane posty

czy wiecie jak są zrobione przepyszne frytki z mc donalds? i czy zastanawialiscie sie dlaczego frytki z mc donalds maja zawsze takie same rozmiary? sa dlugie i cienkie....

Gość bo są cięte maszyną
i smazone w starym tłuszczu

Gość i jeszcze sprawdz
MRK :D:D:D:D:D:D:D

Gość ala jala
sa 100 razy smazone na tym samym oleju dlatego sa takie pyszne :D ale racja mi tez smakuja ;)

Gość i dodawane są różne
spulchniacze. A dlaczego są równe?? no maszyna chyba równo ucina, nie???

Kiedys w wakacje pracowalam w Macu i w sumie frytki te robi sie tak jak wszedzie w fast-foodach: mrozone smazy w oleju. Wiec nie wiem czemu Ci tak smakuja :D

frytki w mc robione sa podobno z maczki ziemniaczanej,nie z krojonych ziemniakow,pozniej formowane:),dlatego takie rowne. Czytalam gdzies w prasie-nie brukowej:)

Gość Lody w McD tez sa pyszne
i maja termin przydatnosci od 30 do 50 lat :P

Gość fryki z barów
typu "szybkie żarcie" są smaczne ? żartujesz, przecież one smakują i wyglądają jakby były z kartonu...

nie przesadzajcie,osobiscie jak mi sie spieszy wole zjesc w mc,niz jakiejs budzie,tam to dopiero zarcie jest niewiadomego pochodzenia:-o

Gość marynowane grzybki
Frytki z maka są (a przynajmniej były) z firmy McCain (czy jak się to gówno pisze) i jak se kupisz w markiecie mrożone cienkie długie frytki mccaina to masz jak w maku. Tyle

Gość wrwrrwr
ale bym zjadła to świństewko. ale do najbliżsego mc Donalda mam 40 km.... nie ma to jak zycie na prowincji

Gość nie wiem czy wiecie
ale prawdziwe frytki można tylko sobie samemu zrobić... wszystkie te w barach itp. są z mrożonek (oczywiście zdarzają się wyjątki), a mrożone frytki zrobione są z tzn. pulpy ziemniaczanej:O i my to jemy:(

Gość marynowane grzybki
Bo kochamy konserwanty i inne obrzydliwe gówna do tego stopnia że nawet zioła kupujemy w formie sprasowanej kosteczki knorra w której jedynym ziołem jest sorbinian potasu i glutaminian sodu wzbogacone polepszaczem lub wzmacniaczem smaku i zapachu :-0

Kiedyś nie zjadłam frytek, podgrzałam je wieczorem w mikrofalówce i były jeszcze lepsze. Kiedyś ktoś na kafe napisał, że w Tesco są takie długie, tanie frytki, które smakują zupełnie jak te z McDonaldsa. Ja też je uwielbiam.;)

Gość Tomcio z Paluch
mnie zastanawia tylko jedno. Czasami jak kupuje frytki w rozmiarze XXL to zawsze jestem przekonany ze to chodzi o ilosc frytek a nie o ich wielkosc. Ostatnio znalazlem taka strasznie dluga- jakies 15 cm. I sie zastanawiam...nawet jak genetycznie modyfykowany to ziemniak nie moze byc taki duzy:/ Pomimo tego incydentu i tak lubie fytki z Maca:)

Gość ffsfsfsff
Za namową kupiłam wracając z pracy frytki mc Cain i faktycznie są strasznie długie. Trochę inne w smaku od tych z mc donalda ale dobre. Podobno frytki tego typu są robione z mączki ziemniaczanej a nie bezpośrednio z ziemniaków stąd te kosmiczne długości

bo są ponoć opiekane w spermie kucharzy? :o nie wiem ......nie jadłam nigdy niczego z mcdonalda

Gość kanapka z serem
a ja czytałam, że są smażone w tłuszczach zwierzęcych i dlatego maja taki specyficzny smak

Gość frfrfrfrfrf
Co wy pieprzycie o tej dlugosci frytek? Jakos nie widzialem nigdy frytki ktora bylaby tak dluga ze nie mozliwe byloby jej wyciecie z ziemniaka. Ziemniaki tez bywaja duze :o

Gość a ja nie rozumiem
Jak frytki mogą być z Mc Donalds, jeśli frytka była z BigBrothera ? :(

a zróbcie sobie fryty z ziemniaczków i usmażcie na smalcu.........rozkosz :)

Gość a ja nie rozumiem
z ziemniaczków ? żebyśmy się otruli ? :(