Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Kobieta i wojsko - czy to mozliwe ??

Polecane posty

Gość

Po studiach chcialabym isc na roczne przeszkolenie do studium oficerskiego a pozniej ubiegac sie o dostanie do sluzby biernej. Czy to mozliwe ?? Sporo osob z mojej bliskiej rodziny zwiazana jest z wojskiem, wiem jednak, ze to malo znaczy. Musze byc najlepsza zeby splenic swoje marzenie, ale czy warto ?

Gość
Heh tzn jakie ma wspomnienia

Gość pani chujenka
zawsze chcialam isc do wojska ale przerazalo mnie to wczesne wstawanie :o

nie chciała dokładnie mówić,ale narzekała że już psychicznie nie wytrzymuje,większośc czasu była na zwolnieniu lekarskim

Gość
No ja wlasnie chce isc do sluzny cywilnej Myslalam, zeby pracowac z zolnierzami, miec z nimi kontakt, Nie chce isc na wojne np xD :) Zaczynam studia - reoscjalizacja, pod tym katem chcialabym sprobowac wojska

Gość pani chujenka
to akurat nie jest problemem...mozesz sie starac o prace cywila w koszarach np.

Gość ania777
To trzeba było napisać zę chcesz zostać pracownikiem cywilnym. Oni nie mają służby cywilnej. Normalnie pracują, tylko na 1 zmiany, weekendy i wszyskie święta mają wolne. To spróbuj bo w wojsku pracować jest dobrze. Po resocjalizacji to bardziej by Ci pasowało pracować w placówce karnej. Jako pracownik cywilny to nie ma sie znowu takiego kontaktu z żołonierzami chyba że się jest mechanikiem to sprzęcie ma się z nimi kontakt. W biurze to jest normalna praca biurowa, wystawianie dokumentów itd.Przychodzą jak im coś potrzeba.

Gość
No bo chyba kobiet na zolnierzy nie biora co ? Pytalam mojego kuzyna, porucznika i tak mi oswiadczyl Nie chcialabym w biurze, gdzies w terenie hmm sama nie wiem ale wolalabym zeby nie byla to sluzba bierna, taka zupelnie bierna, za biurkiem

Gość
Myslalam tez o policji, zalapac sie do wydzialu kryminalnego, ale to trzeba miec plecki niestety

Gość ania777
Biorą kobiety do wojska, muszą mieć skończoną szkołę oficerską lub podoficerską, o pracy w terenie dla kobiet to nie słyszałam. Kobiety mogą też być wykładowcami w szkołach oficerskich.

Gość a jakzedziala
nie rozsmieszajcie mnie baby z tym wojskiem czy z policja.Jak slysze w TV,9eliminacje) to smiac mi sie chce.Sluzba wojskowa dla was powinna byc tak samo obowiazkowa jak dla mezczyzn.Natomiast ja uwazam,ze na oficerow powinny byc przyjmowane tylko i wylacznie osoby po sluzbie tzw.zasadniczej.Najpierw czolganie sie po gownie moje panie-a pozniej salony i rzadzenie.Uwazam ze taka powinna byc droga do oficerskiego stolka.

Gość Zmecholka
Panie i panowie śmiać mi się chce jak czytam wasze wypocinki;) Jestem kobietą, jestem żołnierzem zawodowym! Skończyłam studium oficerskie. Też musiałam się czołgać, maskować, przemarzłam do szpiku kości nie raz nie dwa ale więcej, pot lał mi się po plecach i zap...m tak jak i moi koledzy. Jeżeli któraś z was myśli o jakiejś służbie biernej to proszę o odpowiedz co to takiego jest? Pierwsze słyszę!!!Poza tym wojsko to poświęcenie, to służba nie praca! Jak ktoś myśli że będzie pracował od 7.30 do 15.30 to się myli! Praca w wojsku wiąże się z wieloma wyrzeczeniami, z brakiem czsu na życie osobiste. Przed podjęciem decyzji o zostaiu żołnierzem zawodowym trzeba się na prawdę zastanowić żeby potem nie żałować. A co do pani która ma męża żołnierza to opinia jego i jego kolegów na temat kobiet w wojsku potwierdza tylko to, że faceci czują się zagrożeni. Kobiet wkraczają w coraz to nowe sfery zycia która dotąd były zarezerwowane tylko dla panów. Okazuje się, że często sią lepsze od nich. Podam wam przykład tego jak mężczyżni postrzegają kobiety i siebie. Kiedy facet rozmawia z przełożonym to prowadzi inteligentną rozmowę, ale kiedy kobieta żołnierz to robi to zawsze daje dupy!Kiedyś chciałam pracować w wojsku, bo uważałam, że praca z mężczyznami jest lepsza z tego względu, zę są oni konkretni, rzeczowi i nie zajmują sie bzduram tak jak wiele pań. I co? I przyszło ogromne rozczarowanie!Panowie to niesamowici plotkarze, kombinatorzy którzy zrobili by wszystko oby tylko nic nie robić! W momencie kiedy znajdzie się kobieta "z jajami" to jest żle bo przecież kobieta nie będzie im mówiła co mają robić! I wtedy zaczyna sie...plotkowanie, robienie z niej jakiegoś potwora, babo-chłopa i doczepia różne metki...!Poza tym mało który ma odwagę powiedzić cokolwiek prosto w oczy , a te śmieszne teksty o tym jak to kobiety nie nadają się do wojska to stek bzdur wyssanych z palca!Jeżeli ktoś wie czego chce i robi wszystko żeby to osiągnąć to na pewno osiągnie sukces bez żadnych pleców. Więcej wiary w siebie!

Gość Zmecholka
Ale masz farta ze tu akurat po 4ech latach wpadlam:) Nie jestem juz w wojsku wyjechalam z moja podporucznik na wyspe lesbos i tak zostalysmy:)