Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamunnia

Chomik czy świnka morska?

Polecane posty

Gość mamunnia

Co lepiej dla dziecka uczulonego na sierść psa i kota (tak to bym kpiła jej psa:)) Lepiej świnka czy chomik, jakie jest wasze zdanie?

najlepiej nic:o chyba ze chcez za rok biegac po alergologach:o wiem to po sobie:P dlatego odradzam:P ale jak juz sie zdecydowalas i twoja decyzja jest nieodwolalna to wybirz chomika:) pamietaj jednak ze chomik to swirus nocny;)

Gość mamunnia
no wiem że świruje:) Ale dzecko bardoz by chciało jakieś zwierzątko, a nie jest ot owczy pęd czy chwilowa zachcianka...

chomika to zgniecie ucieknie i taki bedzie finał a do świneczki można sie przytulić i w ogólee. tez mam uczulenie na psy i koty i mam świnke:) ale moją mama jest na nią uczulona:(

Gość mamunnia
Świnka? jest większa i chyba bardziej nadaje się dla dziecka ? chodzi mi o to czy da sie głaskać bo chomik to zttrasznie ucieka:)

Anula jak moze przytulic sie do swinki dziecko z alergia:o chyba nikt z was wypowiadajacych sie nie ma alergi:o ja przez krolika miniaturke nawabilam sie alergi mialam go przez 8 lat i do teraz biegam na odczulanie:/ 5 rok:/

Gość mamunnia
lekarz wyraźnie zastrzegł że żadnego psa i kota. na pytanie o chomika czy świnkę odpowiedział ze niby tak... ALe moze poprostu jakis konował

są rózne uczulenia... może na świnke nie jest:) A swinka jest słodka:):)

przede wszystkim w jakim wieku masz dziecko - bo pomijając alergie, pomysl, ze chomik zdechnie za 2-3 lata, świnka za np.8. dziecko sie przywiązuje do zwierzaka (o ile nie jest to chwilowa zachcianka).

Gość mamunnia
10 lat dziewczynka:)

Gość oj wy glupiki
chomik ! koniecznie chomik ! ps. podobno zajebiscie wyskakuja z odbytu :D:D:D

mamunnia - to jeszcze jedno pytanie, czy to ty chcesz jej kupic zwierzaka, czy to ONA chce, zeby zwierzak był :)? dla dziewczynki spokojnie może być mały futrzaczek. aczkolwiek na twoim miejscu pochodzilabym po sklepach zoo, poogladala zwierzatka - ktore sie najbardziej spodoba, poszperala w necie (ale nie pytala sprzedawcow!!!), jakie zwierzatko jak sie utrzymuje, jaki ma charakter, porozmawiala o tym z corka (bo to nie tylko przyjemnosc, ale i obowiazek) i jesli np. po miesiacu nadal chce zwirzaka, to wtedy kupic