Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede wdzieczna za info

Czy kurs na prawo jazdy sie przedawnia? Wie ktos?

Polecane posty

Witam, odbyłam taki kurs ponad 2 lata temu ale nie udało mi sie wtedy zdac egzaminu, i po 3 nieudanej próbie sobie odpuscilam. Czy gdybym teraz znów chciała zdawać egzamin to musialabym odbyc cały kurs od nowa? Czy tylko wyjezdzic te 10 godzin, co trzeba po 3oblaniu?

wiem, ze jak sie zda tylko teorie to nie moze upłynac wiecej niz 6 miesiecy do zdania egzaminu praktycznego, bo wtedy ta zdana teoria sie uniewaznia:o ale jakos nie moge znalezc pewnych informacji co do całego kursu

kurs się nie przedawnia. Ja robię teraz prawo jazdy po 6 letniej przerwie. Jedynie egz teoretyczny jest ważny pół roku. Teraz musisz wyznaczyć się na teorię, weź sobie kilka godzin jazd i idź na praktyczny. Oblany egzamin mozna poprawić: należy ponownie wnieść w ośrodku ruchu drogowego opłatę za egzamin. Trzeba jednak pamiętac, że po każdym trzykrotnym niezdaniu egz państwowego należy wziąć udział w obowiązkowym szkoleniu dodatkowym. Szkolenie to polega na odbyciu co najmniej: 10 h zajęć teoretycznych w przypadku 3 krotnego uzyskania negatywnego wyniku z części teoretycznej egzaminu, 5 h nauki jazdy w przypadku 3 krotnego uzyskania negatywnego wyniku z części praktycznej egzaminu. Po zakończeniu szkolenia kierownik jednostki szkolącej wydaje zaświadczenie, które należy dołączyć do dokumentów w ośrodku ruchu drogowego

dziekuje:)