Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabaluga333

ludzie jakiej marki aparat foto. polecacie?

Polecane posty

Gość tabaluga333

MAM NA OKU DWA OLIMPUS SP 550 LUB NIKON P5000 PISZCIE SWOJE OPINIE I DORADZCIE COś!

Gość tabaluga333
Do h..a pana na tym forum to same erotomany,jak piszą to tylko o ciupcianiu, a jak człowiek da jakis normalny topik to nikt sie nie wypowie tołmanizacja!

Gość tabaluga333
a rzucicie jakieś fotki jakie zdj. wychodzą ?

Gość wattcher
Sony Cyber Shoot DSCH 5.Jest swietny.

Oba aparaty są dobre. Ale weź też pod uwagę jeszcze Sony i Canony, na prawdę bardzo dobre aparaty. ;) Albo najlepiej idź do sklepu i pogadaj z ekspertem. On Ci doradzi. ;) Bo zależy też czy chcesz aparat do własnego użytku, czy może chciałabyś nauczyć się robić na prawdę dobre zdjęcia.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
ja mam canon A630 i jest bardzo dobry, 8 mgpiksela, 4x zoom optyczny i robi naprawde swietne zdjecia

Gość tabaluga333
jak macie jakies zdj. to rzuccie fotke jak wygląda do wattcher ile ten soniak kosztuje?

Gość fotografka
zdecydowanie canon, ale z tych co wymieniłaś to nikon. Olympus to syf :) Napisz, ile kasy możesz wydać i czego oczekujesz od aparatu (czy chcesz fotografować mrówki, czy widoki w górach) to Ci polecę coś dobrego ;)

zdania co do nikonów i canonów są podzielone ( ja już używałam sony, nikona, swego czasu canona i mam lustrzankę olympusa) przedewszystkim kup coś co nie będzie bardzo drogie, ten sprzęt szybko tanieje. idź do sklepu, porozmawiaj, powiedz na jakich zdjęciach zależy Ci najbardziej. i jeszcze jedeno, w żadnym wypadku nie sugeruj się ilością pixeli - bo to już durnota; bilbordów nie będziesz z tego drukować. aparat cyfrowy to może być mini i taki za 500 zł. zawsze się sprawdzi.

Gość tabaluga333
taki do ok 2 tyś.ale może byc tanszy byleby robił fajowe zdj. filmiki z dzwiękiem i jakis rozmiarem rozsądny z walizka nie będe chodzic!

Gość dobry chłopak
hmmm czyli to ma być kompaktowy taki amatorski aparat...mimo wszystko raczej patrz na fotograficznych producentów Nikon , Canon, Olympus ktoś wymienił pentaxa -jak najbardzej ale jakos mało tego sprzetu w Polsce. Z innych to Sony (ale zwróć uwage czy maja optyke Zeissa) I panasonie (zwróć uwagę czy maja optykę firmy Leica-nie wszystkie modele mają )Co do Kodaków i Fuji nie mam opinii .Reszte możesz sobie podarować i to by było na tyle moich wywodów

Gość tabaluga333
do fotografka ten który zuciłes/łas w linku widziałam wcześniej rzucił mi sie w oczy, ale chce miec pewnośc że będzie robił super foty co,chce go dla swoich potrzeb ale jak juz coś kupic to cos porządnego

Gość dobry chłopak
ja bym brał tego canona zarzuconego model S5 ma wiekszy zoom optyczny niz ten Nikon

Gość tabaluga333
dzieki że piszecie swoje opinie . mam teraz dylemat pomiędzy canon s5 a sony cyber shoot dsch5

Gość dobry chłopak
hmmm ja byw stawiał na canona chociaż Konica-Minolta nie jest złą tzn. nie byłą zła a jkie parametry ma ten aparat niby "sony" (mowei o Sonym który sam nic nie robi tylko połyka mniejsze rybki ;-)

Gość kasiek66
Korzystałam długi czas z cannona eos 300 teraz mam cannona 400 D i to był strzał w dziesiatke smiało moge polecic

Gość *watcher*
A ja mam tego Sony DSCH5 gdzies od pol roku.Jestem bardzo zadowolony z niego.Ludzie-nie piszcie takich rewelacji:Sony nic nie robi tylko polyka rybki.To sa bzdety i do tego nieprawda. Co do Konica-Minolta-kupilem jeszcze Minolta Dynax 500,gdy jeszcze byla to tylko Minolta.Zepsul sie po 2 latach i moze tygodniu,czyli akurat po gwarancji.Sam sie wlaczal -w szafie.Przewijal sobie film.Nie dawal sie wylaczyc.Dopiero wyjecie baterii skutkowalo.Koszt naprawy-500zl(tyle co nowe body) i do tego,a jakze:service tylko w warszawie.Przeczytalem pozniej w necie,ze z nimi tak bylo--jak trafiles...A wiec???

Gość dobry chłopak
watcher nie che cie zmartić ale to co nazywasz bzdetami jest czystą prawda!!!!!!! a Sony nieczego sam nei robi jesli chodzi o apARATY, wESZLI w ten biznes pare lat temu przejmując czesc fotograficzna od konici-minolty( firma nadal istneiej ale cała technologie kupiło Sony) .Ich lustrzanki "Alfa" sa robione przez dawna konice minolte a optyke przez Carla Zeisaa>Narzekasz na K_M a masz Sonego masz 2 razy aparat tego samego produenta z tym ze innej marki> małe rybki gina a giganci tacy jak sony je połykają!!!

Gość dobry chłopak
i jaki aparat wybierzesz dzieczyno ????jesli podjęłaś decyzje to sie wypowiedz ;-)

Gość *watcher*
Stary,no wiem,ze my tu troche nie na temat.Warto jednak pogadac,wymienic poglady,czy wiadomosci.To zawsze czlowieka ubogaca.Piszesz ze dawna Minolta to teraz Sony.A ja nie sadze.Ze kupili,ta firme.Ale takich zakupow dokonuje sie czesto po to,zeby zajac miejsce na rynku jakiejs firmy.Ja nie widze nawet podobienstw tego Sony DSCH5 do Minolta.Nawet najmniejszych.Natomiast nawet gdyby tam nie bylo napisane Sony-wiadomo by bylo ze to ta firma.Rozwiazania techniczne tez-Sony.Porownaj z kamerami,a przeciez kamery(podobnie jak ap.foto)robi Sony od lat.Kamery Sony naleza do najlepszych na swiecie.Podobnie z ap.foto.Mowisz,ze Sony nic sama nie robi.A TV?Najlepsze na swiecie telewizory,poczawszy od tych jeszcze lampowych-Trinitron.Teraz Bravia-bije konkurencje na glowe.

Gość tabaluga333
teraz to już całkiem niewiem naco sie zdecydować !!! mam do wyboru tego soniaka DSCH5 canon S5IS oplimpus C-720(wynalazłam jeszcze nawet nieżle sie prezentuje) i nicona P5000 WSZYSTKIE SA CAłKIEM, CAłKIEM