Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elzabethhh

Za kilka dni mam egzamin na prawko...

Polecane posty

Gość elzabethhh

chciałam spytac o swiatła w aucie.Czy jak sie pokazuje na egzaminie swiatła w aucie to trzeba kazde swiatło palcem wskazac czy tylko wystarczy właczyc i pokazac ze sie palą?i jeszze edno pytanie: czy zeby pokazac swiatła to trzeba właczyc stacyjke, uruchomic silnik?

Gość anonimka...
ja nie wiem ale chcialam tylko życzyć Ci powodzenia, zdasz na pewno! 🖐️

Gość widzę że nieźle przygotowana
widzę, że nieźle przygotowana jesteś. sukcesu ci nie wróżę....

to egzaminator Ci powie czy masz pokazac gdzie jest dane swiatlo, ktore masz zapalic itp

Gość elzabethhh
jak to jak właczam stacyjke?nie rozumiem pytania

:):):) tak na porawde to nie musisz sie stresowac tym, co jest na placu - tzn pytaniami, na tym jest baardzo trudno oblac. (oczywiscie nie mowie o manewrach). tylko musisz wiedziec co i gdzie jest pod maska i jakie swiatla gdzie sa, jak je wlaczyc i jak przygotowac sie do jazdy i powinno sie udac. nawet jak wszytkiego od razu nie zrobisz to Cie nie obleja

Gość ale chyba swiateł
nie da sie włczyc jak samochod nie jest zapalony?

musisz kluczyk wsadzic do stacyjki i przekrecic (ale nie do konca) - ale nie zapalac silnika no i wtedy zaczynasz zabwe ze swiatlami - ale to tez powie egzaminator

Gość ale chyba swiateł
ale ten kluczyk przekreca sie nie wciskajac sprzegła? bo jak odpalamy samochod to trzeba nacisnac do konca sprzegło, a jak sie tylko przekeca troche kluczyk aby wlaczyc swiatła to tez tzreba nacisnac noga na sprzegło?

Gość nie trzeba

Gość havok
kiedy ja zdawałam jakies 2 miesiące temu to to wyglądało tak, że musiałam włączyć wszystkie światła po kolei mówić co to za swiatło i obchodzić samochód dookoła żeby sprawdzić czy się pali dane światło, pytał mnie nawet w jakich sytuacjach uzywamy świateł drogowych. Pózniej pokazujesz co jest pod maską-te najważniejsze rzeczy: silnik, bagnet, płyn hamulcowy, płyn dospryskiwania szyb i jeszcze coś tylko teraz mi wyleciało z glowy.Życzę powodzenia

Przekręcasz raz kluczyk A światła musisz wszystkie pokazać wychodzić z samochodu i pokazywać palcem pod maską jak będziesz pokazywać to też będzie zadawał Ci pytania tak było u mnie

Gość elzabethhh
a jesli zdam to potem musze isc po egzaminie do WORDU, bo przeciez chyba trzeba tam cos załatwic w zwiazku z odbiorem prawka. ?

musisz wiedzeic gdzie sie dolewa i jakie plyny, jaki powinnien byc ich poziom i jak sie ten poziom sprawdza a ze swiatlami jest roznie. trzeba wszystkie sprawdzac zeby zobaczyc czy samochod jest sprawny i przygotowany do jazdy - czasem wlaczasz swiatla a egzaminator patrzy czy dzialaja, czsem TY patrzysz po wyjsciu z samochodu, a czasem musisz pokazac gdzie sie jakie swiatla znajduja - gdy sa wszytkie wylaczone

Gość elzabethhh
ja myslałam ze trzeba wlaczyc siwatła kolejno i obesc auto i zobaczyc czy sie palą, a to trzeba pokazac palcem ktore to swiatła/??cholera to pewnie pomyle sie, bo wlaczam pozycyjne potem mijania , a jak wlacze mijania to pozycyjne tez sie swieca hmm

nigdzie nie idziesz - nie wazne jaki wynik jak nei zdasz dostejesz karteczke, na ktorej bedzie napisane, co zaliczylas, z co nie - mozesz tylko isc i sie zapisac na kolejny termin jesli zdasz to oni przesla Twoje dokumenty do organu wydajacego prawko i tylko bedziesz musiala go odebrac

Gość elzabethhh
''musisz wiedzeic gdzie sie dolewa i jakie plyny, jaki powinnien byc ich poziom i jak sie ten poziom sprawdza''----------mi na kursie pokazali 4 zbiorniki gdzie są i tyle, nie pokazali jak sprawdzac poziom płynow:( nie pokazali gdzie silnik, tylko te 4 zbiorniki gdzie są i tyle:(

wlaczasz albo pozycyjne albo mijania i albo jedne albo 2ie swieca pytaj czego nie wiesz

Gość elzabethhh
zdaje oplem corsa

poziom płynów sprawdzasz na podziałce, jedynie olej na bagnecie.

Gość to już wiesz na czym zdajesz
?