Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malutka849

zażywanie tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość Malutka849

Witam Was Wszytkich! Mam pytanie, ostatnio zastosowałam 2 pierwsze opakowania novynette pod rząd, teraz jestem w 7 dniowej przerwie dziś właśnie zaczął sie 4 dzień przerwy i krwawienie nie wystąpiło. jeśli w tej przerwie nie wystąpi, może to oznaczać, ze jestem w ciąży???? czy to jest skutek brania jednego, po drugim opakowania pigułek??? dodam, ze tabletki brałam bardzo regularnie, o żadnej nie zapomniałam, stosowałam herbatki przeczyszczające, ale albo od rana, albo późnym wieczorem, a tabletki przyjmuję o 19;30. byłabym wdzięczna za odpowiedź.

to były twoje pierwsze opakowania??? jak tak to myślę że to nie był najlepszy pomysł tak od razu nie robić przerwy. ale w ciąży raczej nie jesteś (pod warunkiem że jest tak jak piszesz) masz jeszcze 3 dni na pojawienie się krwawienia więc spokojnie czekaj. jak się nie pojawi do 7 dnia to zrób test, jak wyjdzie pozytywny (w co wątpię to nie bierz tabsów), jak negatywny to weź tabletkę i jak najszybciej idź do lekarza i powiedz że nie dostałaś krwawienia. ale myślę że to może być spowodowane wzięciem 2 opakowań bez przerwy.

Gość Malutka849
mała_agatka. to było moje pierwsze opakowanie i wzięłam je pod rząd, bp do końca piwerwszego mialam plamienie, i bolesne skurcze, a akurat bylam na wakacjach, a czytalam wczesniej, ze mozena wziasc jedno opakowanie po drugim aby uniknoac wlasnie krwawienia... wiem, ze zle zrobilam, ale wtedy naprawde fatalnie sie czulam i myslalam, ze to dobra cecyzja... ;(

no właśnie ja też zaczęłam łączyć opakowania później, jak już byłam pewna że dobrze reaguję na tabsy. ale rozumiem (nawet nie wiesz jak dobrze) twoją sytuację i motywację :) teraz czekaj spokojnie na krwawienie, jeszcze nigdy nie miałaś krwawienia z odstawienia więc nie wiesz w którym dniu je dostaniesz. ja przy jednych tabsach dostawałam 2 dnia a przy innych 6 dnia przerwy, więc naprawdę masz czas. teraz też czekam :)

Gość Malutka849
no take ale teraz juz za pozno heh, mysle, ze jezeli chodzi o hormony to wszytsko sie unormuje tylko najbardziej obawiam sie tego czy nie jestem w ciazy ..... z wszytskim innm sobie jakos poradze ...

Gość Malutka849
mała_agatka. dziekuje Ci za pocieszenie i zrozumienie....jestem o jedno doswiadczenie madrzejsza, mam nadzieje, ze wszytko sie jakos unormuje...

Gość mała miiiiiii
w ciąży raczej nie jesteś, to prawdopodobnie to że wzięłaś dwa opakowania pod rząd....i to dwa pierwsze, tak nie wolno robić, no ale.....

Gość Malutka849
wtedy myslalam, ze to bedzie dobre rozwiazanie... pomylilam sie, coz na bledach sie uczy !