Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pedagożka doktórka

Topic dokształcający dla TŁUMOKÓW - wejdźcie i zrozumcie!

Polecane posty

Gość pedagożka doktórka

nie: "BYNAJMNIEJ ja tak uważam" tylko: "PRZYNAJMNIEJ ja tak uważam" nie: "PATRZAŁAM na..." tylko: "PATRZYŁAM na..." nie: "LUBIAŁAM" tylko: "LUBIŁAM" Już mi się flaki przewracają jak czytam te analfabetyczne, wieśniackie wyrażenia na kafe :/ Ludzie, miejcie jakąś ambicję :(

Gość aaaa tam
nie: "flaki tylko: "wnętrzności" :P:P

Gość pedagożka doktórka
teraz każdy tłumok pisze 5 razy takie zdanie: "Przynajmniej 50% Polaków popełnia głupie błędy ortograficzne, wynikające z niedbałości - bynajmniej nie ja!" ;)

Gość jeszcze powinnas dodac
te PERFUMY zamiast ten PERFUM

Gość ghghhg78
i WZIAC a nie WZIASC

Gość dziwnedziwne
i jeszcze kupOWać a nie kupYwać :O

Gość Genusia
oraz skąd zamiast z kąd, s kąd, skond, a czasem nawet s kont

Gość jeszcze powinnas dodac
tu nie chodzi o wiesniactwo zwiazane z miejscem zamieszkania tylko umyslowe;)

Gość Genusia
oraz skąd zamiast z kąd, s kąd, skond, a czasem nawet s kont

Gość proszę ile tu polonistów
jak wam przeszkadzaja kafeteriusze to nie zaglądajcie tu . jedni robią błędy w piśmiennictwie inni w życiu

Gość trhrt
ano... i nie powinno się używac wyrażenia "ubrać (np) buty" tylko "włożyć buty", chyba że naprawdę zamierza się owe przykładowe buty ubrać we wstążki, kwiaty i co tam jeszcze...

Gość chyba jestem dziwna
no i słynny: "porut noworotka" :-D

no to Geniusia sie popisałas

brawo! znam niejedną wieś na wyższym poziomie niż miasta :) a chodziło mi o to, że niektóre osoby po prostu są zbyt umysłowo leniwe żeby się choć trochę postarać

Gość pedagożka doktórka
Tak, oczywiście: KUPYWANIE PERFUM WZIAŚĆ jak mogłam zapomnieć :) I oczywiście nie chodzi mi o osoby zamieszkujące wieś, trochę niefortunne wyrażenie :) Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ;) Nie wieśniaki, a ciemniaki, może być? :P

wyżej podszyw

Gość pedagożka doktórka
----> proszę ile tu polonistów Chyba lepiej nie robić błędów, niż robić je, prawda? I nie kaleczyć języka?

a ja patrzam i patrzam i dziwuje sie srogo jak te entelegenty i ludzia kurtury gadajom jakos tak: strasznie sie ciesze i strasznie sie usmialam . ot artysty.

Gość pedagożka doktórka
----> proszę ile tu polonistów Poza tym gdyby wszyscy co dostrzegają błędy językowe i ich one kłują w oczy przestali wchodzić na kafe, to by to się zrobiło jakieś forum dyslektyków, dysortografików i analfabetów ;)

Do proszę ile polonistów --> gdyby Cię operował chirurg nierozróżniający wątroby od żołądka - nie protestował(a)byś? A jak Ci pani w Urzędzie Skarbowym poda nierzetelną informacje dotyczącą zobowiązań podatkowym, przez którą stracisz pieniądze - przyjmiesz to z zadowoleniem? Będziesz w pełni ustaysfakcjonowany/-a, jadąc autokarem prowadzonym przez kierowcę nieznającego przepisów ruchu drogowego? To dlaczego uważasz za oczywiste, że za pisanie biorą się ci, którzy pisać nie umieją? I jeszcze czują się z tego powodu dumni? Na marginesie: ilu polonistów. Poza tym interpunkcji jeszcze w tym kraju nie zlikwidowano - to kolejny kwiatek.

Pedagożko, dyskalectwo to wymówka. Zauważyłaś, że żaden rzekomy dysortografik i dyslektyk nie robi błędu w słowie \"k*u*r*w*a\"? ;). Patrz, się jednak mogli wyuczyć! (Dla niewtajemniczonych: to była ironia składniowa).

Gość ironia składniowa
o kórwa

Gość MAMUSIA TATUSIA OLEńKI
nomina, brawo z tą k+u+r+w+ą !! Teraz wszystkich w moim otoczeniu, którzy twierdzą zagorzale, że są dyscośtam, tak będę sprawdzać!:DBo w przekleństwach, pisząc do mnie smsy, jakoś nigdy błędów nie robią...;)

Gość pedagożka doktórka
---> nomina Faktycznie :) Ale zobacz, że w c*h*u*j*u już robią ;) A wiesz, że podobno jakieś 75% wydanych zaświadczeń do dysleksji, to jedna wielka ściema? Wydają je normalnym, zdrowym uczniom, leniom po prostu co im mama załatwia "na wszelki wypadek" :)

Gość kupiłam sobie tą perfumę
;)

Pedagożko: bo c*h*u*j ma pisownię, która błędnie się utrwala w społeczeństwie :D Ironia składniowa --> coś wytłumaczyć? Spało się na zajęciach ze stylistycznych środków syntaktycznych?

Ludzie nie czytają książek i takie są efekty. Nie twierdzę, że czytam 5 książek tygodniowo i ciągle mam ochotę na następne, bo tak nie jest. Prawda jest taka, że wolę iść na spacer albo obejrzeć film, ale kiedy już mi się zdarzy zajrzeć do biblioteki, to jestem jedyną czytelniczką. Biblioteka to jedyne miejsce, w którym nie ma tłumów.:P Cudze błędy nie rażą mnie tak bardzo jak własne. Trochę tolerancji i samokrytyki by się co niektórym przydało.

pedagożko, \"patrzalam\" nie jest bledem. tak mowia np ludzie mieszkajacy w Wielkopolsce. Co wieceje, nawet pisarze z tamtego regionu uzywaja tego zwrotu w swoich tekstach i jakos redakcyjna korekta to przepuszcza.