Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goldeneye

main coon bez rodowodu

Polecane posty

Gość goldeneye

Hej! Planuję kupić kotka rasy main coon- taka słodka kuleczka. Niestety, kociaki te kosztują sporo i korci mnie, by kupić zwierzaka bez rodowodu. Ale teraz przyszło mi do głowy, że może to być jakiś mieszaniec czy coś.... Ma ktoś z Was main coona rasowego ale bez rodowodu? Może przeslecie mi adresy stron hodowli w Wielkopolsce?

słodka kuleczką to jest przez jakieś pierwsze pół roku, potem dorośleje i jest normalnym kotem, wymagającym szczególnej, ze względu na długą sierść, kotem :)

Gość goldeneye
wiem wiem! ale strasznie podobają mi się koty tej rasy i jestem w stanie poświęcić troche wolnego czasu na pielęgnację kociego futra.

Gość ania3333
witam:) miałam takiego kociaka bez rodowodu i był wspaniały.Niestety dla niego ludzie się go bali bo ważył 7 kg,nie dlatego że był "spasiony"tylko dlatego że te koty są zazwyczaj większe od normalnych dachowców,w każdym razie ktoś go tak okaleczył że musieliśmy amputować ogonek ale to nie pomogło bo zakażenie posunło się dalej:(.Naprawde bardzo polecam ci kota tej rasy bo są bardzo mądre i oddane.Mój np.chodził ze mną na spacery jak pies i reagował tylko na swoje imię:).A najzabawniejsze jest to kiedy te koty śpią bo śpią w dosyć dziwnych pozycjach np. na pleckach!.Jeśli chodzi o sierść to faktycznie trzeba włożyć w to troszkę wysiłku...u mnie było tak że czasami kiedy zniknął sobie na dwa dni(to był kocór)po powrocie musiałam poprostu wyciąć mu kołtunki bo rozczesać się nie dało:).Te koty są naprawdę kochane.A i jeszcze jedna dziwna rzecz...mój brat ma uczulenie na sierść kotów a na jego sierść nie miał,poważnie ale nie wiem czy to nie był poprostu wyjątek jakiś:). Niestety nie podam żadnej hodowli bo nasz kotek trafił do nas z jakiegoś prywatnego domu. Pozdrawiam serdecznie,jeśli masz jakieś pytania to pisz. Pa