Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kotek-na-plotek

wybor zyganie albo krwawienia we wczesnej ciazy

Polecane posty

z tego co slysze, to jak sie malo wymiotuje na poczatku ciazy to przewaznie sie krwawi zwiazane jest to (krwawienia) z niskim poziomem hormonow odpowiedzilanych za utrzymanie ciazy gdy hormony pracuja to niestety trzeba troche \"pogadac z kibelkiem\" :) ciaza moze przebiegac super bez dolegliwosci oczywiscie, ale slyszalam tylko o 2 kobietach, ktore tak mialy i obie byly dosc mlode (17 i 19 lat) zgadzacie sie?

Gość ja duzo wymiotowalam
do konca 3 miesiaca...ale poza tym nic

Gość figlarna
nie ma reguły ja nigdy nie krwawiłam , bo to coś nie tak chyba

Gość nie ma reguły
ja nie rzygałam, ani nie krwawiłam, a w ciąży byłam w wieku lat 28, rzyganie to fakt, przez zmiany hormonalne, niektóre kobiety nie mogą się dostosoać bez tych efektów specjalych, ale krwawienie w ciąży zawsze jest sygnałem alarmowym, że może dziać się cos złego

figlarna a mdlilo cie? duzo wymiotowalas czy da sie policzy na placach jednej reki? ja sie bardzo balam, ze zobacze krew ale na szczesie nie bylo a swoje zaliczylam jezeliz chodzi o wymioty, mdlosic a pozniej zgage...

u mnie obeszlo sie bez \"zygania\", ale pare razy naprawde bylo ciezko i ogolnie codzinnie mialam mega mdlosci i chyba wolalabym \"spotkac\" sie z kibelkiem i miec to z glowy na jakis czas... do tego b czasto zdarzalo mi sie zaslabnac-nawet raz na ulicy :-o za to nie wiem co to plamienie i krwawienie na poczatku ciazy

ja jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy i zdalam sobie sprawe jakie to bylo malenkie, prawie panicznie balam sie zobaczyc krew i ze strace... pozniej zaczelam rzygac jak kot i bylo ciezko, ale pocieszlam sie ,ze hormony pracuja-no i do tej pory jest dobrze-dziecko juz nawet sie odwrocilo glowka do dolu (33 tydzien) ciekawe jak bedzie w drugiej ciazy....moze byc calkiem inaczej-moja kolezanka tak ma

ja wymiotowalam tylko 2 razy ale to dlatego ze profilaktycznie zarlam ciagle buly z maslem i to hamowalo.a krawawilam tylko raz w 19 tygodniu.

Gość bziczek
ja sie nie zgadzam;) 19 lat miałam .. 10 lat temu, o malucha staralismy się ponad 3 lata a czuje sie super. Ani razu mnie nie zemdliło, zadnego krwawienia, morfologia jak nie u ciężarówki, brzuszek miekki, szyjka ok, dziecko zdrowo rosnie, jestem w 32 tygodniu, w 27 i 28 tygodniu zaliczylismy jeszcze wakacje w jednym z krajów śródziemnomorskich, było opalanie(w granicach rozsądku). Wiec nie ma reguły...

Gość ja wymiotowalam potwornie
i krwawienie tez mialam - plamienie bardziej - w osmym tygodniu. a 19 lat tez imalam raczej dawno... :)

Gość wymiotowałam miałam
mdłości 24/dobę i krwawiłam :o więc nie wiem ,albo jestem wyjątkiem, ale może to nie do końca sprawdzona teoria

Gość guuuga
jestem w 16 tyg ciazy, na poczatku ciagle mdlosci...pzoniej wymioty , okropnie sie meczylam do 15 tyg , a teraz narazie jest oki , krawawienia nie bylo ale ciagle mam stracha zeby go nie bylo...