Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kainkas

prosze o pomoc!!! ktoś kto kupował niedawno mieszkanko

Polecane posty

mamy zamiar kupic mieszkanie za 150 tys. prosze o informacje ile wynosza koszty zwiazane z zakupem oczywiscie oprócz kredytu tzn. notariusz no i inne jakie trzeba poniesc... bede wdzieczna za info!! pozdrawiam:))

Gość hogata houks
księga wieczysta i ubezpieczenie

Idź do notariusza i się dowiesz, bo zależy od kogo i jakie mieszkanie kupujesz, jaka jest cena rynkowa itd itp

Gość podobno 10 tys
i to najbiedniej

za samego notariusza bedzie okolo (pewnie trochce mniej) 10tys. do tego jezeli kupujesz z agencji dochodzi 2,5% od ceny mieszkania.

Gość prawie zamieszkala
Jakie 10 tys. od notariusza??? Co Wy? Ja mam notariusza za 2400 (tyle, bo hipoteka itd.) - zwykle jest kolo 3000 (jeśli umowa przedwstępna też notarialnie, to jeszcze to dojdzie, ale to będzie mniejsza kwota, bo odpada hipoteka), ale jak hurtem przez dewelopera to taniej, mieszkanie za 109 tys., z czego 104 to kredyt. Pozostale koszty to prowizja od kredytu (rożnie, zaleznie od banku), PCC czy inny tam świstek do US - 19 zl, ubezpieczenie mieszkania - około 100 zl.

nie chcialo mi sie liczyc, to jakis procent, a my kupowalismy za 350 tys i za notariusza, wyszlo okolo 15 lacznie z umowa przedwstepna