Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja mam teraz zrobic

Kontrola z ZUS na zwolnieniu

Polecane posty

Gość do tej z torsjami
jestes pusta jak but. ktos musi pracowac w sklepie czy jako sprzedawca czy kierownik i taszczyc rózne rzeczy zebys ty mogła zrobic zakupy.I wcale nie oznacza ze jak ktos pracuje w sklepie to nie ma wykształcenia.Moze nie ma znajomosci, moze był zbyt uczciwy i było dla niego nie do pomyslenia aby dac d...y za lepsza prace.dziewczyna prosiła o rade a nie o ocene czy zrobiła dobrze czy zle.

Gość a ja to widze tak
21:29 co ja mam teraz zrobic Jestem tz byłam na zwolnieniu lekarskim jestem w ciazy 24tyg czuje sie ok ale w zwiazku z tym aby dmuchac na zimne i sie nie przemęczac wziełam L4 Tu niby dmucha na zimne, w drugim momencie, lezie po sklepach, gdzie tlum ludzi, i nietrudno jakies przeziebienie, chorobe zakazna, czy inne zarastwo chwycic. Troche gryzie sie to z chuchaniem na zimne, nie uwazacie???

Gość kolola
jezeli ale po co torsje cos tam była beszczelna i złośliwa ,po co te przytyczki o uczeniu sie i wkładanie wszystkich do jednego wora.Zadna praca nie hańbi. ja tez pracowałam w markecie i wytrzymałam tylko do 4 miesiaca.Potem poszłam na l4 bo nie było mozliwosci przeniesienia na lżejsze stanowisko-poprostu takiego tam nie ma, tam sie robi wszystko.I mam wyksz. wyższe.

Gość do ja to widze tak
co ty pier....lisz.To kobieta jak jest juz na L4 ,to powinna isc do szpitala(wg twoich dywagacji) zeby ja do izolatki zamkneli aby nie daj boze jakies zarazki.Buhhhhaaaa

Gość a ja to widze tak
Ze damy do przesady na siebie chuchaja, to znane jako masowa histeria w narodzie nadwislanskim. Nigdzie indziej tak nie ma. Rozumiem ciezarna z supermarketu- ale nie rozumiem "przeciazania sie " praca recepcjonistki, sorry :-O

Gość marekskwarek-
POWSTRZYMUJAC TORSJE po co piszesz pod róznymi nickami???? Zeby poprzec swoje zdanie.Nie trzeba było byc tak złosliwym i chamskim.

Gość a ja to widze tak
"jestem w ciazy 24tyg czuje sie ok " no to po co L4?!?!?!

Gość kolola
Ale zauważ ze ciaza moze przebiegac róznie i nawet zle od wczesnych miesiecy u tej co pracuje za biurkiem i kawke pije.Moze i autorka była z tych drugich -co lekka praca i ciaza ok tylko po co te ublizenia torsjowej i wkładanie wszystkich do jednego worka.(nie wspomne o przytyczkach co do nauki i stanowiska)

Gość kolola
i to takie hamstwo nie do autorki ale do innej forumowiczki

Gość kolola
chamstwo miało byc.

Gość a ja to widze tak
jesli czuje sie ok, a chce tylko dmuchac na zimne, jej ciaza przebiega jak najbardziej ok. Szczególnie, jak daje dotego rade po sklepach chodzic :-P Czyli nawet krzyz ja nie boli :-) ani nogi nie puchna ;-)

Gość kolola
ale ok z tym sie zgodze ze jak praca lekka za biurkiem, ciaza ok zadnych dolegliwosci to mozna popracowac do jakiegos tam momentu .Mnie niepodobaja sie uogólnienia torsji, jej chamskie zachowanie(jak sie nie uczyłas to pracujesz w sklepie itp itd) i wrzucanie wszystkich do jednego wora.

Gość a ja to widze tak
ja nikogo nie wrzucam do jednego wora, ja stwierdzam fakt.

Gość grunt to spokój
powiesz ze lekarz kazał ci isc na zwolnienie bo mial swoje powody, pogadasz zw swoim ginem to ustalicie co powiedziec i da ci jakies pisemko, a tak poza tym to musiałas wyjsc bo nie miał ci kto pomóc w zakupach no i MUSISZ CHODZIĆ PRZEDE WSZYSTKIM NA WIZYTY LEKARSKIE REGULARNIE I NA BADANIA KRWI TO JAKIM CUDEM NIE WYCHODZIC Z DOMU a najwazniejsze w tym wszystkim jest to zebys sie teraz nie denerwowala bo twoje dziecko jest najwazniejsze nie rozumiem czemu te gnidy sprawdzaja akurat kobiety w ciazy i sie czepiaja jakby paniusie same w ciazy nie byly, podczas gdy jest pełno naprawde bezprawnych rent i innych chachmetów których akurat mniej sie czepiaja pojebany kraj, ale postaraj sie uspokoic pliz, twoje nerwy sa teraz niewskazane

Gość a ja to widze tak
Lekarze po prostu zrobili z ciazy jakas chroniczna choribe i szafuja L4 na prawo i lewo. Chyba juz zadna ciezarna nie moze powiedziec- ze mna wszystko ok, pracuje i funkcjonuje dalej- lekarz jej wmówi dolegliwosci albo chuchanie na cos tam. Przyslowiowe wmówienie w zdrowego choroby :-P Kobitki, ciaza to stan fizjologiczny!!!

Gość kolola
wyraznie napisałm ze to torsja upycha wszystkich do jednego worka.A ty zapomniałas ze piszesz pod innym nickiem i piszesz ze ty -ja to tak widze- nie wpychasz.jadnak ktos pisał ze torsja i ty to ta sama osoba pod róznymi nickami. A feeeee. Wstydzisz sie tego teraz ze byłas chamska i nie miałas racji? I owszem ciaza to stan fizjologiczny, ale przebiega róznie i łatwo stracic dziecko. Chyba jeszce nie miałas dzidzi skoro tak piszesz.Nie znasz tych wszystkich dolegliwosci. jak bys znała to bys tak nie pisała.

Gość ja to widze tak
Nie jestem ta z torsjami :-) W ciazy bylam, pracowalam- do 6 tygodni przed porodem, czyli poszlam na regularny urlop maciezynski. "Dolegliwosci" mialam normalno- ciazowe, dlatego tez mój pracodawca zapewnial mi czestsze przerwy z mozliwoscia siedzenia, nie musialam dzwigac, nosic, pracowac w dziwnych, skreconych pozycjach, itp. Nie mialam kontaktu z chorobami zakaznymi, krwia, ludzmi z przewleklymi chorobami skóry, itp. Moje dziecko urodzilo sie zdrowe i terminowo :-D Jestem z zawodu pielegniarka :-)

Gość pietia
ale urlop maciezyński przed porodem to tylko 2 tyg. mozna wykorzystac. Cos krecisz!

Gość kolola
co to znaczy normalno-ciazowe.Mi puchna nogi-bardzo-boli to ale narazie musze wytrzymac.,boli mnie podbrzusze, łapie szybko zadyszke, boli mnie krzyz,ciezko mi cokolwiek robic a co dopiero miałbym przyjmowac dostawy, rozładowac towar, siedziec na kasie itp No sory nie kazdy ma łatwa prace i zadnych "bóli ciazowych"

Gość ja to widze tak
6 przed porodem, i 8 po porodzie, tak jest w jednym kraju srodkowoeuropejskim i nienadwislanskim :-D Platne jak chorobowe 🌻 I tak tez zrobilam :-) Nie zarzucaj mi kretactwa w sprawach, o których TY nie masz pojecia.

Gość ja to widze tak
Sorry, ze nie mialam zadyszki, ani podbrzusze mnie nie bolalo :-O Nie wiedzialam, ze trzeba "krecic", a wszyscy musza mi uwierzyc, bo w ciazy jestem.

Gość pietia
czyli nie w Polsce.I moze tam jest inne podejscie do ciezarnych niz tutaj.

Gość ja to widze tak
no i bardzo dobrze, bo przez to ciezarne moga sie normalnie zachowywac, a nie dziwaczyc :-O

Gość pietia
jestes pusta i krecisz .piszesz ze urodziłas a teraz ze jestes w ciazy.A kola nie pisała ze jestes be bo nie mialas dolegliwosci .Kazda ciaza jest inna.Nic ci nie jest to pracuj i nie dyktuj innym co maja robic . I nie wmawiaj róznych rzeczy..Koniec i kropka

Gość ja to widze tak
a dlaczego w Polsce jest wlasciwie "inne" podejscie do ciezarnych??? Jakie konkretnie? " czyli nie w Polsce.I moze tam jest inne podejscie do ciezarnych niz tutaj." Nie jestem w ciazy :-D ale bylam w ciazy :-D i wiem, o czym pisze :-D

Gość kolola
wiesz co jednak jestem przekonana ze ty to torsje :-( to ze tobie nic nie jest nie znaczy ze inne sie dobrze czuja i dziwacza. niechce mi sie z krętaczami dyskutowac.

Gość ja to widze tak
"Jestem tz byłam na zwolnieniu lekarskim jestem w ciazy 24tyg czuje sie ok ale w zwiazku z tym aby dmuchac na zimne i sie nie przemęczac wziełam L4.Lekarz nie robił problemów" Czyli tak samo mozesz stwierdzic do zalozycielki topiku- nic ci nie jest, wiec pracuj :-P

Gość ja to widze tak
masz zle przekonania :-P ja nie TORSJE, i nawet torsji w ciazy nie mialam :-)

Gość pietia
" ja to widze tak Sorry, ze nie mialam zadyszki, ani podbrzusze mnie nie bolalo Nie wiedzialam, ze trzeba "krecic", a wszyscy musza mi uwierzyc, bo w ciazy jestem. " "bo w ciazy jestem. " "bo w ciazy jestem. " Pewnie ze to torsje i kretaczka.

Gość ja to widze tak
pietia, jak zes taki rozmowny i wszystko wiesz, odpowiedz mi prosze, jak wlasciwie traktuje sie ciezarne w Polsce? Ty rzuciles takie haslo....