Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nelly F.

mam taki dylemat, wejdzie i poradzcie

Polecane posty

Gość Nelly F.

Mieszkam sama na dośc niebezpiecznej dzielnicy.Ostatnio coraz częściej słyszy się o włamaniach w obrębie mojego osiedla.W te wakacje było ich aż 5.Ja mieszkam na parterze, moja rodzina wyjechałą za granice i w okół wszyscy wiedza, że jestem w domu sama.Boje się w nocy.Dziś prawie całą noc nie spałam, zerwałam się bo słyszałam pod oknami czyjeś kroki, potem nie mogłam już usnąć ze strachu.Chciałabym wziąść do domu psa, jednak widaomo, że to jest obowiązek.Poza tym moja mam nie lubi zwiąrząt w mieszkaniu.Co byście zrobili na moim miejscu?Wziąść psa?

No to co z tego że nie lubi? Woli żebyś codziennie umierała ze strachu? Jeśli tylko jak będzie pies to będziesz się mniej bała to nawet się nie zastanawiaj. A tak w ogóle to zgłoście na policję ta serię włamań.

moze lepszy zamek i alarm, jesli Twoja mama nie lubi psa to nie bierz go, pies to nie tylko obrońca domu lecz rowniez przyjaciel i jak wspomnialas duzy obowiazek

Gość kaferetka
jezeli masz brac psa tylko po to, zeby Cie 'bronil' przed wlamaniami to raczej nie. Pozniej rodzina wroci, pies stanie sie niepotrzebny i bedzie problem, tym bardziej, ze mama nie chce zwierzaka w domu. A dlugo jeszcze bedziesz sama? Opcja z zaproszeniem kogos na nocowanie jest chyba lepsza

może niech ktos z toba zamieszka ja na jednym takim osiedlu mieszkałam.... sama 2 tyg ... to mnie cos trafiało i też na parterze... nie wytrzymałam... powiedziałam kolejnego miesiąca sama nie będę dziękuję... po za tym tam gdzie ja mieszkałam napadaja bandy w kominiarkach na ludzi .... włamania też maja miejsce

Gość znudzony człek
cykoria z ciebie :)

Gość Tomcio z Paluch2
ja proponowalbym psa WZIAC a nie wziasc- byloby latwiej

Gość Nelly F.
Ja bym psa bardzo chciała i to nie tylko ze względu na bezpieczeństwo, ogólnie lubie zwierzęta.Sama jestem praktycznie zawsze, teraz rodzina zjedzie się na świeta a potem znow wyjada.Moja mama pracuje za granica i przyjezdza 2-3 razy do roku na miesiac moze.Moj tata mieszka na innym osiedlu, w razie czego moge dzwonic ale to nie to samo.Policja wie o tym co sie dzieje, bo przeciez jest informowana przez sasiadow.Niedawno znaleziono zabita dziewczyne w piwnicy w jednym z blokow niedaleko mojego.

Gość Nelly F.
Załóżmy, że zdecydowalabym sie na psa, to jakiego wziac najlepiej?

Gość ldkg
Dobermana,owczarka,amstafa,boksera albo pitt bula