Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pryszczydlo straszydlo

tradzik po 25 roku zycia. POMOCY!!!

Polecane posty

nie mam sily czytac tych dlugich topikow. zreszta wydaje mi sie ze dotycza one osob mlodszych ode mnie. mam 26 lat i cere gorsza niz niejedna nastolatka. pryszcze, wagry, takie bolesne \"gulki\" pod skora. i nie wiem juz co robic. przetestowalam wszystkie juz chyba masci, bralam tabletki, antybiotyki, diane35. leczylam sie u dermatologa i ginekologa. badania na hormony wychodza w porzadku. wlasciwie pozostal tylko izotek ale tego sie boje ze wzgledu na dzialania uboczne. dziewczyny co robic? pomozcie!

Gość kacarabaaaaa
Jesteś najśliczniejsz na świecie Kruku

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
kwasy owocowe...idź do gabinetu kosmetycznego prowadzonego przez dermatologa, do tego polecam zioła..mi bardzo pomogło alveo. moje historia podobna do twojej mam 27 lat i nadal czasem mnie obsypie, i wszystkie typy leczenia tak samo jak ty przeszłam...na izotek się nie zdecydowałam tak samo jak ty ze względu na działania uboczne...teraz piję zioła, często robie peelingi i używam kremów z kwasami i wyglądam ładnie..dieta i ruch też poprawia kondycję cery

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
zioła tylko na allegro albo od dystrybutora...drogie niestety, ale może dziewczyny polecą jakieś dostępne w aptece. z kremów ja stosuję glyco-A i Avene popytaj w aptece o kremy z kwasami owocowymi i w ogóle poczytaj o tym...no i polecam choć kilka zabiegów kwasami w gabinecie. jak się kwalifikujesz do izoteku to znaczy ze twój trądzik jest spowodowany złym rogowaceniem skóry (świadczy o tym tez przewlekłość choroby) w takich przypadkach usuwanie zrogowaciałego naskórka jest niezbędne i zbawienne...a no i przyjrzyj sie czy odpowiednio nawilżasz cerę bo to też jest mega istotne, wysuszanie cery lekami tylko pogłębia problem..jeśli nawilżanie było zaniedbane podczas leczenia to jest to ewidentny powód niepowodzenia

podobno pomaga picie bratka. codziennie rano szklanke na czczo. przez ok; 3 miesieco. podbno na poczatku strasznie wywala wszytko ale po kilku tygodniach cera jest krysztalowa. sama mam zamiar sprobowac niedlugo. bratek nie jest drogi wiec nie zaszkodzi wyprobowac.

ps. nie mam tradziku ale co jakis czas pojawiaja sie wypryski, ktore mnie strasznie irytuja. do tego wagry i takie pryszyki, ktorych nie widac ale jakby satkane pory. wydalam majatek na rozne kosmetyki ale gowno pomaga. na syfy najlepsza jesc masc benzacne, szczegolnie na te bolace gulki podskorne.

Gość stokri
bratek pomaga ale nie na takie mocne wypryski tylko lagodny stan tradziku

Gość sheilllllaaa
ja z tradzikiem walcze od 10 lat antybiotyki nmasci zluszczania itp. calkiem przypadkiem okazalo sie ze mam uczulenie na gluten musilam przez 3 tydnie po odczulaniu odrzucic wszystkie produkty zawierajace gluten efekt byl zadzwiajacy z dnia na dzien bylo coraz mnej pryszczy az wkocnu znikly calkiem ale juz nie moge jesc produktow zawierajacych gluten niestety :(pozdrawiam moze sprawdz czy nie to samo jest u nciebie

Gość Duza_mi
Moim zdaniem powinnaś zwrócić uwagę na to jakiej wody używasz do mycia buzi ponieważ w Polsce nie ma dobrej wody i masa ludzi ma problemy z cerą. Polecam wodę źródlaną

Gość Marysia z Poznania
Marysia z Poznania Moja koleżanka od 3 miesięcy nie wyciaga tamponów poniewaz twierdzi iz rozpuszczaja sie pod wplywem kwasow w organizmie i wkłada następne nie usuwając poprzednich.Twierdzi także że pod wpływem rozpuszczających sie substancji z tampona rosną jej piersi.Lecz ostatnio na narządzie płciowymwyszły jej dziwne chrostki .Czym to może być spowodowane?następuje to po każdym stosunku seksualnym..czy jest to w ogóle możliwością żeby kochać się z tamponem w pochwie

Gość jokitoki
Marysia chyba zza Buga a nie z Poznania :)

Gość WACEEEK
Marysiu powiedz twojej koleżance aby natychmiast poszła do ginekologa, sprawa jest poważna.

moim zdaniem pomaga na wszytko. jak sie mam duzy tradzik to nawet jak sie zmniejsy i to i tak chyba jest lepiej niz jakby mial zostac jakie jest. pozatym to ziola, nie zaszkodza; sa tanie i zaden klopot wypic szklanke codziennie.

Gość mrofff
jaki ginekolog psychiatra szybciej ..w zyciu nie slyszalam niczego bardziej glupiego:D ja tez mam syfy mam 22 lata jak mi nie zejda do 25 roku zycia to po 25 roku zycia ide po izotex ja mam takie ze mi z pod strupa jeszcze taka biala zawartosc wychodzi mam tez takie krosty ze wygladaja jak jakas narosl wyciaska sie je i dalej jest cos w srodku srodki antykoncepcyjne nie pomagaja tetrynysal pomogl na chwile ale znowu wrocilo mam 172 warze 55 kg mam duzy biust 80d nie jestem brzydka ale te syfy popwoduja ze mam mega komplesy nigdy nie retuszuje zdjec procz tego ze syfy usuwam moje syfy sa najwieeksza moja zmora gdyby nie one nie mialabym zadnych komplesow zadnych mecze sie z tym od 5 kalsy podstawowki co wiecozr smaruje gebe pasta do zebow,mascia cynkowa ichtiolowa i wszytskim co sie da zeby na drugi dzien ludzi na uczelni nie straszyc i tak wydaje mi sie ze kazdy sie ze mnie z tego powodu smieje, jak poznaje jakiegos faceta to sie boje ze sie bedzie mnie brzydzil .... :(wygladam jak porazka:(