Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rakusanka

połknęłam pigułke ktorą powinnam pominąc

Polecane posty

Gość rakusanka

Wczoraj zapomniałam przyjąc 10tej pigułki antykoncepcyjnej. Dzis przyjełam ta która powinnam pominąc ale gdy sie zorientowałam było już zaqp pozno. Połknęłam 10 ktora powinnam przyjac dzien wczesniej, zamaist normalnie 11stej. naturalnie zorientowałam sie za pozno ze zapomniałam wczoraj przyjąc pigułke. co teraz?(

jakie pigułki bierzesz? jeśli jednofazowe to nic sie nie stało bo wszystkie maja ten sam skład więc nie trzeba ich przyjmować po kolei

Gość rakusanka
achodzi o te przyjmowane codziennie? (przepraszam dopiero zaczynam;) ) Biorę Novynette codziennie. Njagorsze jest to, ze wspolzyłam z chłopakiem 11stego dnia cyklu, przyjełam prawidłowo 2 pigułki i zapomniałam na 3 dzień o tej pechowej 10tej :( Do końca opakowania pozostało 10 tabletek (wyłaczajac ta pominięta). Czyli jak skoncze opakwoanie to nmoge zrobic ta 7dniowa przerwe? Strasznie sie boje, poza tym partner nie szczytował we mnie. jednak przed orgazmem zawsze jakies plemniki moga byc. Boje sie bo to dni płodne :( Czy słuszne mam obawy?

novynette są jednofazowe wiec kolejność przyjmowania nie ma znaczenia bo wszystkie maja ten sam skład, a podczas prawidłowego brania tabletek NIE ma dni płodnych czyli tak... współżyłwas i 3 dni później nie wzielas tabletki? to był drugi tydzien wiec teoretycznie \"najbezpieczniejszy\" a poza tym i tak juz nic nie zdziałasz wiec bierz dalej, zrób przerwe (nie robi sie tylko przy zapomnieniu w 3 tygodniu) i czekaj na krwawienie

Gość rakusanka
Dziekuje bardoz zap omoc! Troche sie rozstwietliło. A z tymi dniami płodnymi to sie zle wyraziłam. Ale juz wszystko wiem, dziekuje za pomoc.

Gość rakusanka
Aha, jeszcze jedno. Czy krwaiwienie moze się zaburzyć jak zpaomniało sie o pigułce jednej?

Gość rakusanka
Miałam na mylsi ,ze np być wczesniej czy pozniej?

o jezu... nawet jak sie dokładnie bierze to krwawienie moze sie przesunąć o dzien w tą lub tamtą :|

Gość rakusanka
Spokojnie, jestem nowicjuszem jesli chodzi o tabletki, ty tezk eidys zaczynałas prawda? ^^ Dziekuje za odpowiedz i wyrozumiałość.