Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pecherzyk

z urody bo tam nie ma nikogo o pecherzu!!!!

Polecane posty

Gość pecherzyk

hej dziewczyny! moje zapalenie zaczelo sie hmm 2 tygodnie temu...dorwalo mnie nagle- pieczenie, mega parcie napecherz... to wszystko minelo od razu po zastosowaniu jakiegos tam urinalu (tego typu), ale wciaz tak jakby nie do konca! az polazlam do lekarza zrobilam badania moczu i krwi..wyszly dobre ale wciaz- jest tak- rano wstaje tzn po dluzszym trzymaniu moczu- mocz jest jakby ciemny taki i do tego tak podszczypuje mnie cewka. to mija jak wypije troche wody i kilka razy sie wysiusiam, znowu jest kolor i uczucie wszystko ok...ehh biore nawet furigan...ja nie wiem- czy to kiedys mienie? dodam ze lecze tez nadzerke jakies takie dopochwowe globulki na noc..moze to od tego??!!

Gość dzidzia2081
a robiłaś posiew moczu? Może jeszcze jakies bakterie zostały? ja miałam podobnie. Musisz regularnie opróżniać pęcherz. Pij dużo płynów, nie zatrzymuj moczu. Czasem wypij trochę ciepłego piwa. Swietnie oczyszcza nerki.

Gość pecherzyk
no w pon ide na USG nerek..troche sie boje :(:(:( pewnie- duzo pije, ale w nocy to nie bardzo..i np obudze sie w nocy polece do kibelka..chce sie polozyc spowrotem..i kicha totalna bo tak dziwnie hmm podpieczywa podszczypuje sama nie wiem jak to nazwac!! jakby wlasnie bakterie sie gromadzily, po czym je wyplukiwalabym przy siusianiu kolejnym, ale to bez sensu albo sa caly czas...albo co- tylko jak troche nie wiem potrzymam mocz!! a to cos groznego z nerkami moze byc??!! :(:(:(

Pęcherzyk, no coś Ty! Na Zdrowiu i Urodzie jest 161-stronicowy temat poświęcony zapaleniu pęcherza. Prawdopodbnie masz jeszcze podrażnienia spowodowane bakteriami. Zanim zrobisz USG nerek, zrób badanie moczu - w zależności od tego, jakie erytrocyty (rodzaj) Ci wyjdą, będziesz wiedziała, czy to od nerek, czy pęcherza. Skoro mija Ci pieczenie po wodzie, to pewnie jednak pęcherz i bakterie (podrażnienie cewki), które woda spłukuje. Weź Urinal, witaminę C (ale nie przesadzaj, zbyt duża jej dawka nie służy nerkom), pij dużo niegazowanej wody źródlanej (NISKOzmineralizowanej).

Gość pecherzyk
chwilak zaraz napisze co mam za erytrocyty!!!

Gość pecherzyk
mam tylko krwinki biale 2-4 jakises nablonki... ale za cholere nie idzie sie odczytac!!! i cos w skladnikach mineralnych..ale tez sie nie odczytam cos "blin p ślu" i chyba..cos jeszcze...

Gość dzidzia2081
pęcherzyku miałam niedawno to samo. Nie martw sie na zapas. Być może tylko cewka jest podrażniona. Pij dużo jogurtów typu actimel-szybciej wyzdrowiejesz. Życzę dużo zdrówka.

Gość pecherzyk
dziekuje kochane za pocieszenie!! ale kurcze...to juz 2 tyg!! w zyciu tak dlugo nie mialam!! albo wlasnie jak chwilke posiedze w chlodniejszym miejscu tez mnie dopada :/ i mija zaraz jak wypije cos i skocze siusiu z 2 razy :)

Gość często miewam coś
z pęcherzem, więc krótko: co jakiś miesiąc z rana po diw tabletki urosalu prze jakieś 2-3 tygodnie, może byc jakaś żurawina tez profilaktycznie... lepszego sposobu narazie nie znalazłam. nawet zrezygnowała z noszenia stringów i w ogóle... aha - nie pozwól sobie na nawet krótkotrwałe zmarznięcie stóp!!!! bo to najczęstsza przyczyna kłpootów z pęcherze. a co do uczucia, że nadal jest nie bardzo w porządku... hmm... jakies 3 godziny przed snem wypij ze dwie bardzo ciepłe herbaty, byle nie czarne, to trochę rozgrzeje organizm i wypłucze wiele na noc z pęcherza... ja tak robie jak się zapomne ze stopami - a w tym roku takie lato, że często niestety się zdarzało... powodzenia!